欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2015高考真题——英语(湖北卷)Word版含解析

2015高考真题——英语(湖北卷)Word版含解析

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 湖北

上传时间:2015/6/8

下载次数:965次

资料类型:历年高考题

文档大小:172KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?

绝密★启用前 2014年英语试卷共16页。全卷满分150分。考试用时120分钟。★祝考试顺利★ 注意事项: 1答前,将自己的姓名准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将试卷类型A。 2选择题的作答:每小题选出答案后用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。在试题卷、草稿纸无效。 3用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。在试题卷、草稿纸无效。 4考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分:听力共两节,满分30分第二部分:知识运用共节,满分0分10小题;每小题1分,满分10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 例:To make members of a team perform better, the trainer first of all has to know their _____ and weaknesses. A. strengths B. benefits C. techniques D. values 答案A 21.When he was running after his brother, the boy lost his ___ and had a bad fall. A.balance B .chance C .memory D .place 22. He gave himself a new name to hide his ____ when he went to carry out the secret task. A.emotion B.talent C.indentity D.treasure 23.The team are working hard to ___ the problem so that they can find the best solution. A.face B.prevent C.raise D.analyze 24.In order not to be heard, she pointed her finger upwards to ____ that smoeone was moving about upstairs. A.whisper B.signal C.declare D.complain 25.There is no doubt that this candidate’s advantage _____ his ability to communicate with foreigners in English. A.leaves out B.goes against C.lies in D.makes up 26.Don’t worry. I’m sure your missing glasses will ______ sooner or later. A.stand out B.break up C.get out D.turn up 27.Even though the conference hall is near his apartment, he has to hurry a little if he wants to be_____. A.accurate B.punctual C.efficient D.reasonable 28.I don’t think what he said is _____ to the topic we are discussing . He has missed the point. A.faithful B.parallel C.relevant D.similar 29.The girl used to be shy, but is ____ getting active in group work and is more willing to express herself. A.gradually B.usually C.previously D.merely 30.This meeting room is a non-smoking area. I would like to warn you _____ that if you smoked here you would be fined. A.in advance B.in detail C. in total D.in general 第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项A、B、C和D中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 “” called Jason, carrying some newspapers under his arm. The little boy had been running up and down the street, but there were still twenty_31__left. His voice was almost gone and his heart was_32__. The shops would soon close, and all the people would go home. He would have to go home too, carrying the papers__33_money. He had hoped to sell more papers tonight to make more money to buy a__34_for his mother and some seeds for his bird. That was why he had bought the papers with all his money. He_35__as he thought of his failure to sell all his papers. “You don’t know the __36_of selling papers. You must shout, “Hot news! Bomb bursting!” another newsboy Chad told Jason. “_37__it’s not in the paper at all,” replied Jason. “Just run away quickly__38__they have time to see, and you’ll __39_ out and get your money,”Chad said. It was a new _40__to Jason. He thought of his bird with no__41_and the cake he wanted to buy for his mother, but was__42_that he would not tell a lie. Though he was _43__ a poor newsboy, he had been_44__ some good things. The next afternoon Jason went to the office for his papers_45__. Several boys were crowding around Chad, who declared with a__46_smile that he sold six dozen the day before. He added that Jason__47_money because he would not tell a lie. The boy _48__at Jason. “You wouldn’t tell a lie yesterday, my boy?” A gentleman at the office came up and patted Jason’s shoulder__49_.”You’re just the boy I am looking for.” A week later Jason started his new__50_. He lost sale of twenty papers because he would not tell a lie, but got a well-paid job because he told the truth. 31.A.shops B.coins C.people D.papers 32.A.open B.heavy C.pure D.weak 33.A.instead of B.in return for C.regardless of D.in exchange for 34.A.cup B.card C.comb D.cake 35.A.gave in B.broke down C.got away D.showed up 36.A.difficulty B.process C.goal D.secret 37.A.And B.But C.For D.So 38.A.before B.since C.though D.unless 39.A.call B.drop C.sell D.reach 40.A.edition B.idea C.policy D.task 41.A.bread B.insects C.seeds D.water 42.A.concerned B.amazed C.excited D.determined 43.A.still B.already C.just D.also 44.A.taught B.handed C.awarded D.allowed 45.A.at once B.by chance C.as usual D.on purpose 46.A.proud B.gentle C.warm D.polite 47.A.borrowed B.lost C.made D.saved 48.A.laughed B.shouted C.nodded D.started 49.A.bravely B.grateful C.fondly D.modestly 50.A.duty B.business C.job D.method 第三部分:阅读理解共20小题;每小题2分,满分40分阅读下列短文,从每篇短文后各题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 “I see you’ve got a bit of water on your coat,” said the man at the petrol station. “Is it raining out there?””No, it’s pretty nice,” I replied, checking my sleeve. “Oh, right. A pony(马驹) bit me earlier.” As it happened, the bite was virtually painless: more the kind of small bite you might get from a naughty child. The pony responsible was queuing up for some ice cream in the car park near Haytor, and perhaps thought I’d jumped in ahead of him. The reason why the ponies here are naughty is that Haytor is a tourist-heavy area and tourists are constantly feeding the ponies foods, despite sighs asking them not to. By feeding the ponies, tourists increase the risk of them getting hit by a car, and make them harder to gather during the area’s annual pony drift(迁移). The purpose of a pony drift is to gather them up so their health can be checked, the baby ones can be stooped from feeding on their mother’s milk, and those who’ve gone beyond their limited area can be returned to their correct area. Some of them are also later sold, in order to limit the number of ponies according to the rules set by Natural England. Three weeks ago, I witnessed a small near-disaster a few mils west of here. While walking, I noticed a pony roll over on his back. “Hello!” I said to him, assuming he was just rolling for fun, but he was very still and, as I got closer, I saw him kicking his legs in the air and breathing heavily. I began to properly worry about him. Fortunately, I managed to get in touch with a Dartmoor’s Livestock Protection officer and send her a photo. The officer immediately sent a local farmer out to check on the pony. The pony had actually been trapped between two rocks. The farmer freed him, and he began to run happily around again. Dartmoor has 1,000 or so ponies, who play a critical role in creating the diversity of species in this area. Many people are working hard to preserve these ponies, and trying to come up with plans to find a sustainable(可持续的) future for one of Dartmoor’s most financially-troubled elements. 51. Why are tourists asked not to feed the ponies? A. To protect the tourists from being bitten B. To keep the ponies off the petrol station C. To avoid putting the ponies in danger D. To prevent the ponies from fighting 52. One of the purposes of the annual pony drift is ______________. A. to feed baby ponies on milk B. to control the number of ponies C. to expand the habitat for ponies D. to sell the ponies at a good price 53. What as the author’s first reaction when he saw a pony roll on its back? A. He freed it from the trap B. He called a protection officer C. He worried about it very much D. He thought of it as being naughty 54. What does the author imply about the preservation of Dartmoor’s ponies? A. It lacks people’s involvement. B. It costs a large amount of money C. It will affect tourism in Dartmoor. D. It has caused an imbalance of species B Just consider something as simple as sleep. Its position presents its own challenges. The main question is whether you want your arms inside or outside the sleeping bag. If you leave your arms out, they float free in zero gravity, often giving a sleeping astronaut the look of a funny ballet(芭蕾) dancer. “I’m an inside guy,” Mike Hopkins says, who returned from a six-month tour on the International Space Station. “I like to be wrapped up.” On the station, the ordinary becomes strange. The exercise bike for the American astronauts has no handlebars. It also has no seat. With no gravity, it’s just as easy to D Hilversum is a medium-sized city between the major cities of Amsterdam and Utrecht in the Gooi area of North Holland, the Netherlands. Unlike most of the Netherlands,Hilversum is actually in a hilly area with the soil mostly consisting of sand,Once called the Garden of Amsterdam,it still attracts travelers to come over to cycle and walk through the surrounding forests. They visit it for a relaxing day off from the urban madness.For Dutch people, Hilversum is all about textile (纺织) and media industries,and modern architecture.     In history, Hilversum was largely an agricultural area.Daily life was marked by farming, sheep raising and wool production.A railway link to Amsterdam in 1874 attracted rich tradersfrom Amsterdam to Hilversum.They built themselves large villas(别墅)in the wooded surroundings of the town.One of the families moving in was the Brenninkmeijers,currently the wealthiest?family爋f爐he燦etherlands.They爉oved爄n燼fter燽ig爏uccess爄n爐he爐extile爄ndustry燼nd燼ided燼爏ubstantial爐extile爄ndustry爄n燦etherlands.But爐he爐extile燽oom爈asted爋nly爏everal燿ecades.The爈ast爁actory燾losed爄n爐he?960s. The燾hange爐o燼爉edia爀conomy爏enninkmeijers,currently the wealthiest?tarted爄n?920,when爐he燦ederlandse燬eintoestellen燜abriek(NSF)燛stablished燼爎adio爁actory爄n燞ilversum.Most爎adio爏tations爏ettled爄n爐he爈arge爒illas爄n爐he爈eafy燼reas爋f爐he爐own.Televison爁actory燾losed爄n爐he?960s. T E Science has a lot of uses. It can uncover laws of nature, cure diseseases, make bombs, and help bridges to stand up. Indeed science is so good at what it does that there’s always a temptation(诱惑) to drag it into problems where it may not be helpful. David Brooks, author of The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character,and Achievement, appears to be the latest in a long line of writers who have failed to resist the temptation. Brooks gained fame for several books. His latest book The Social Animal, however, is more ambitious and serious than his earlier books. It is an attempt to deal with a set of weighty topics. The book focuses on big questions: What has science revealed about human nature? What are the sources of character? And why are some people happy and successful while others aren’t? To answer these questions, Brooks surveys a wide range of disciplines(学科). Considering this, you might expect the book to be a dry recitation of facts. But Brooks has structured his book in an unorthodox(非常规的), and perhaps unfortunate, way. Instead of introduciing scientific theories, he tells a story, within which he tries to make his points, perhaps in order to keep the reader’s attention.So as Harold and Erica, the hero and heroine in his story, live through childhood, we hear about the science of child development and as they begin to date we hear about the theory of sexual attraction. Brooks carries this through to the death of one of his characters. On the whole,Brooks’s story is acceptalbe if uninspired. As one would expect, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance, the chapter in which Harold discovers how to think on his own. While Harold and Erica are certainly not strong or memorable characters, the more serious problems with The Social Animal lie eslewhere. These problems partly involve Brooks’s attempt to translate his tale into science. 67. The author mentions the functions of science at the beginning of the passage to__________. A. illustrate where science can be applied B. demonstrate the value of Brooks’s new book C. remind the reader of the importance of science D. explain why many writers use science in their works 68. According to the author, which of the following could be a strength of the book? A. Its strong basis. B. Its convincing points. C. Its clear writing. D. Its memorable characters. 69. What is the author’s general attitude towards the book? A. Contradictory. B. Supportive. C . Cautious. D. Critical. 70. What is the author likely to write about after the last paragraph? A. Problems with the book. B. Brooks’s life experience. C. Death of the characters. D. Brooks’s translation skills. 第四部分:书面表达(共两节,满分0分10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。例:extremely well in the table tennis tournament. (delight) 令球迷欣喜的是那位年轻的球员在乒乓球锦标赛中表现得极为出色。答案What delighted the fans/made the fans delighted 71. If she had been aware that the muchroom were poisonous,she ___them for dinner.(pick) 要是知道这些蘑菇有毒,她不会采来做晚餐了。 72. ___the beef being cooked on the stove,the mother pictured the whole family having meals together.(look) 看着炉子上炖着的牛肉,妈妈想象着一家人在一起吃饭的画面。 73. The director,___a dorm-room in the Film Academy, has already make four films.(share) 这位导演已经执导了四部电影,在电影学院求学时杰克与他同住在一间寝室。 74. Into the complete silence of the waiting class____, “Good morning,children.”(come) 在全班同学静静的等待中传来了老师甜甜的嗓音:“孩子们,早上好”。 75.____will not make any difference to our arrangements.(say) 无论她说什么,都是不会对我们的安排有影响。 76.We must act as quickly as possible now. Just tell us ___the task or not.(undertake). 现在我们必须采取行动。你就告诉我们,你能否承担这项任务吧。 77. The professor was delighted to find that two thirds of the project ___by the students independently.(finish) 教授高兴地发现学生们已独立完成了该项目三分之二的工作。 78.____that they found the long lost sword of the Ming Dynasty .(be) 就是在这个湖里,他们发现了失踪已久的明代宝剑。 79._____to only a few people here,his reputation abroad is very great.(know). 虽然这里只有几个人知道他,但他在国外的名气却很大。、 80.Many bad habits can be especially difficult to cure because they are likely ___at a very young age.(from). 许多坏习惯特殊气味难以纠正,因为它们可能是人们在年幼时就形成了的。第二节目 短文写作 请根据以下提示,并结合具体事例,有英语写一篇短文。 Questioning is a brindge to learning. When you begin to doubt something and search for an answer,you will learn. 注意:1.无须写标题; 2.除诗歌外,文体不限; 3.内容必须结合你生活中的具体事例; 4.文中不得透露个人姓名和学校名称; 5.词数不少于120,如引用提示语则不计入总词数。 绝密★启用前 2015年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷)英语试题答案第一部分:听力(每小题1.5分,满分30分) 1. B 2. A 3. B 4. C 5. C 6. B 7. B 8. A 9. A 10. C 11. C 12. A 13. A 14. C 15. A 16. B 17. A 18. C 19. C 20. A 第二部分:词汇知识运用第一节:多项选择(每小题1分,满分10分) 21. A 22. C 23. D 24. B 25. C 26. D 27. B 28. C 29. A 30. A 第二节:完形填空(每小题1分,满分20分) 31. D 32. B 33. A 34. D 35. B 36. D 37. B 38. A 39. C 40. B 41. C 42. D 43. C 44. A 45. C 46. A 47. B 48. A 49. C 50. C 第三部分:阅读理解(每小题2分,满分40分) A篇:51. C 52. B 53. D 54. B B篇:55. C 56. B 57. A 58. D C篇:59. D 60. B 61. A 62. C D篇:63. A 64. C 65. D 66. B E篇:67. D 68. C 69. D 70. A 第四部分:书面表达第一节:完成句子(每小题2分,满分20分) 71. would not have picked 72. Looking at When/While (she was) looking at 73. with whom Jack shared/who shared with Jack 74. came the teacher’s sweet voice 75. Whatever she says 76. whether/if you can undertake 77. had (already) been finished 78. It was in this lake 79. Although/Though he is known 80. to have been formed 第二节:短文写作(满分30分)三、One Possible Version Questioning can lead to searching for an answer. If we are in the habit of raising doubts as to whether what we are told is true, we can find the correct answer and learn more. Two years ago, our teacher offered us an answer to a difficult math problem in class. Although the answer seemed a little strange, nobody but I doubted it. Thinking that his solution might be wrong, I carefully analyzed the problem and tried to work it out in a different way. Half an hour later, I managed to find the correct answer. When I showed my answer to him, the teacher praised me for my independent thinking. From this experience I have learnt that questioning can serve as a bridge that helps us to seek the truth. 高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!

本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营