欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2015高考真题——英语(新课标II卷)Word版含解析

2015高考真题——英语(新课标II卷)Word版含解析

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2015/6/10

下载次数:3324次

资料类型:历年高考题

文档大小:383KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?

第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第部分 阅读理解(共两节,满分40分) My color television has given me nothing but a headache. I was able to buy it a little over a year ago because I had my relatives give me money for my birthday instead of clothes that wouldn’t fit. I let a salesclerk fool me into buying a discontinued model. I realized this a day later, when I saw newspaper advertisements for the set at seventy-five dollars less than I had paid. The set worked so beautiful when I first got it home that I would keep it on until stations signed off for the night. Fortunately, I didn’t get any channels showing all-night movies or I would never have gotten to bed. Then I started developing a problem with the set that involved static(静电) noise. For some reason, when certain shows switched into a commercial, a loud noise would sound for a few seconds. Gradually, this noise began to appear during a show, and to get rid of it, I had to change to another channel and then change it back. Sometimes this technique would not work, and I had to pick up the set and shake it to remove the sound. I actually began to build up my arm muscles(肌肉) shaking my set. When neither of these methods removed the static noise, I would sit helplessly and wait for the noise to go away. At last I ended up hitting the set with my first, and it stopped working altogether. My trip to the repair shop cost me $62, and the sit is working well now, but I keep expecting more trouble. 21. Why did the author say he was fooled into buying the TV set? He got an older model than he had expected. He couldn’t return it when it was broken. He could have bought it at a lower price. He failed to find any movie shows on it. 22. Which of the following an best replace the phrase “signed off” in paragraph 1? ended all their programs provided fewer channels changed to commercials showed all-night movies 23. How did the author finally get this TV set working again? By shaking and hitting it By turning it on and off By switching channels By having it repaired 24. How does the author sound when telling the story? Curious Anxious Cautious Humorous 【答案】 21. C 22. A 23. D 24. D 22.A 词义推测题。根据后一句,幸运的是,我不用整晚上看电影了,否则我不能睡觉了,故选A。 23.D 细节理解题。根据文章最后一段,可知作者修电视机花了62美元,故选D。 24.D 考点:故事类短文阅读 B Your house may have an effect on your figure. experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. you can make your environment work for you instead of against you. Here are some ways to turn your home into part of your diet plan. Open the curtains and turn up the lights. dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less self-conscious(难为情) when they’re in poorly lit places – and so more likely to eat lots of food. If your home doesn’t have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness. Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us less hungry. So when it’s time to repaint, go blue. Don’t forget the clock – or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at 30 minutes. And while you’re at it, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turning on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal. Downsize the dishes. Big serving bowls and plants can easily makes us fat. We eat about 22 percent more when using a 12-inch plate instead of a 10-inch plate. When we choose a large spoon over a smaller one, total intake(摄入) jumps by 14 percent. And we’ll pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass. 25. The text is especially helpful for those who care about ____. their home comforts their body shape house buying healthy diets 26. A home environment in blue can help people ____. digest food better reduce food intake burn more calories regain their appetites 27. What are people advised to do at mealtimes? Eat quickly. Play fast music Use smaller spoons Turn down the lights 28.What can be a suitable title for the text? Is Your House Making You Fat? Ways of Serving Dinner Effects of Self-Consciousness Is Your Home Environment Relaxing? 【答案】 25. B 26. B 27. C 28. A 26.B 细节理解题。根据第三段第二句话in one study,......可知在蓝色的房间内人吃的相对较少。 27.C 推理判断题。最后一段介绍,要想少吃,要用小碗小勺,前面介绍说到,吃得快,房间暗会增加饮食,放舒缓的音乐有助于减少饮食的速度和进食量。故选C。 28.A主旨大意题。根据开头的后文可知,本文就房间的布置给那些想减肥的人士提了一些建议。所以选A可以更好地概括全文。考点:科普类短文阅读 C More students than ever before are taking a gap year(间隔年) before going to university. It used to be the “year off” between school and university. The gap-year phenomenon originated(起源) with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year. This year, 25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year, according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service (UCAS). That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year. Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education. “Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with, and complete, their chosen course. Students who take a gap year are often more mature and responsible,” he said. But not everyone is happy. Owain James, the president of the National Union of Students (NUS), argued that the increase is evidence of student hardship – young people are being forced into earning money before finishing their education. “New students are now aware that they are likely to leave university up to£15,000 in debt. It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree. NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacating periods,” he said. 29. What do we learn about the gap year from the text? It is flexible in length. It is a time for relaxation It is increasingly popular It is required by universities 30. According to Tony Higgins. students taking a gap year ____. are better prepared for college studies know a lot more about their future job are more likely to leave university in debt have a better chance to enter top universities 31. How does Owain James feel about the gap-year phenomenon? He’s puzzled He’s worried He’s surprised He’s annoyed 32.What would most students do on their vacation according to NUS statistics? Attend additional courses. Make plans for the new term Earn money for their education Prepare for their graduate studies 【答案】 29. C 30. A 31. B 32. C 30.A 细节理解题。由人名定位到短文第三段。第三段在说它的优点,有间隔年之后再去上大学,会让人更成熟有责任感,对大学的学习有帮助。故选A。考点:社会社会类短文阅读 D Choose Your One-Day-Tours! Tour A - Bath &Stonehenge: including entrance fees to the ancient Roman bathrooms and Stonehenge -£37 until 26 March and £39 thereafter. Visit the city with over 2,000 years of history and Bath Abbey, the Royal Crescent and the Costume Museum, Stonehenge is one of the world's most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years. Tour B - Oxford & Startford including entrance fees to the University St Mary's Church Tower and Anne Hathaway's -£32 until 12 March and £36 thereafter Oxford: Includes a guided tour of England's oldest university city and colleges. Look over the "city of dreaming spires(尖顶)"from St Mary’s Church Tower. Stratford: Includes a guided tour exploring much of the Shakespeare wonder. Tour C - Windsor Castle &Hampton Court including entrance fees to Hampton Court Palace -£34 until 11 March and £37 thereafter. Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court, Henry VILL's favorite palace. Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not included).With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen. Now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction. Visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze(迷宫)where it is easy to get lost! Tour D -Cambridge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great -£33 until 18 March and £37 thereafter. Includes a guided tour of Cambridge, the famous university town, and the gardens of the 18th century. 33. Which tour will you choose if you want to see England’s oldest university city? Tour A Tour B Tour C Tour D 34. Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March? Windsor Castle & Hampton Court Oxford & Stratford Bath & Stonehenge Cambridge 35. Why is Hampton Court a major tourist attraction? It used to be the home of royal families It used to be a well-known maze It is the oldest palace in Britain It is a world-famous castle 【答案】 33. B 34. D 35. A 34.D细节理解题。根据每一部分的价格介绍:Tour A到3月17日为£37£3£37£ 35.A细节理解题。根据Hampton was once the home of four Kings and one Queen判断答案为A。考点:广告类短文阅读。第二节 ((共小题;每小题分,满分0分) Training for a marathon requires careful preparation and steady, gradual increases in the length of the runs. 36 , buy the best-fitting running shoes you can find. No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet, so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop. When you have found shoes that seem right, walk in them for a few days to double-check the fit. 37 . As always, you should stretch(伸展) at least ten minutes before each run to prevent injuries. During the first week, do not think about distance, but run five minutes longer each day. 38 , it is wise to take a day off to rest. But during the next week, set a goal of at least a mile and a half per run. 39 . After two weeks, start timing yourself. 40 . Depending on the kind of race you plan to enter, you can set up a timetable for the remaining weeks before the race. After six days For a good marathon runner Before you begin your training With each day, increase the distance by a half mile If they still feel good, you can begin running in them Time spent for preparation raises the quality of training Now you are ready out a goal of improving distance and time 【答案】 36. C 37. E 38. A 39. D 40. G 37. E考查对上下文的理解。上文提到:穿着鞋走走路以确保合适,下文提到跑。所以这里应该说如果穿着的感觉很好,就可以跑了。故选E。 38. A考查对上下文的理解。上文提到练习的第一周怎么做,下文提到第二周,所以这里应该是练习一周后稍做休息,一周是6天,故选A。 39. D考查对上下文的理解。这里在讨论逐渐加长跑步的距离,每天增加一定的距离才合理,故选D。 40. G考查对上下文的理解。最后是提速。在规定的距离内如何训练自己跑得快。这样才能参加比赛。故选G。考点:生活类短文阅读。第部分(共两节,满分5分)完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) Where do you go when you want to learn something? School? A friend? A tutor? These are all 41 places of learning. But it may well be that the learning you really want 42 somewhere else instead. I had the 43 of seeing this first hand on a 44 . My daughter plays on a recreational soccer team. They did well this season and so 45 a tournament, which normally was only for more skilled club teams. This led to some 46 experiences on Saturday as they played against teams 47 trained. Through the first two games, her 48 did not get one serious shot on goal. As a parent, I 49 seeing my daughter playing her best, 50 still defeated. It seemed that something clicked with the 51 between Saturday and Sunday. When they 52 for their Sunday game, they were 53 different. They had begun to integrate (融合) the kinds of play and teamwork they had 54 the day before into their 55 . They played aggressively and 56 scored a goal. It 57 me that playing against the other team was a great 58 moment for all the girls on the team. I think it is a general principle. 59 is the best teacher. The lessons they learned may not be 60 what they would have gotten in school, but are certainly more personal and meaningful, because they had to work them out on their own. 41. A. public B. traditional C. official D. special 42. A. passes B. works C. lies D. ends 43. A. dream B. idea C. habit D. chance 44. A. trip B. holiday C. weekend D. square 45. A. won B. entered C. organized D. watched 46. A. painful B. strange C. common D. practical 47. A. less B. poorly C. newly D. better 48. A. fans B. tutors C. class D. team 49. A. imagined B. hated C. avoided D. missed 50. A. if B. or C. but D. as 51. A. girls B. parents C. coaches D. viewers 52. A. dressed B. showed up C. made up D. planned 53. A. slightly B. hardly C. basically D. completely 54. A. seen B. known C. heard D. read 55. A. styles B. training C. game D. rules 56. A. even B. still C. seldom D. again 57. A. confused B. struck C. reminded D. warned 58. A. touching B. thinking C. encouraging D. learning 59. A. Experience B. Independence C. Curiosity D. Interest 60. A. harmful to B. mixed with C. different from D. applied to 【答案】 41. B 42. C 43. D 44. C 45. B 46. A 47. D 48. D 49. B 50. C 51. A 52. B 53. D 54. A 55. C 56. A 57. B 58. D 59. A 60. C 42. C考查词以及对语境的理解。 43. D考查词以及对语境的理解。 44. C考查词以及对语境的理解。 45. B考查词以及对语境的理解。 46. A考查词以及对语境的理解。由语境可知,对手比作者女儿的队better trained,可以推断这将是一场痛苦的比赛。 47. D考查词以及对语境的理解。 48. D考查词以及对语境的理解。 49. B考查词以及对语境的理解。 50. C考查词以及对语境的理解。 51. A考查词以及对语境的理解。 52. B考查词以及对语境的理解。……穿衣服;B. showed up出现;C. made up编造;D. planned计划。从下文可知,周日和周六的表现完全不同。 53. D考查词以及对语境的理解。轻微地;几乎不;基本地;完全地;根据后面文章可知,这些孩子们表现和之前完全不同,completely符合语境。 54. A考查词以及对语境的理解。 55. C考查词以及对语境的理解。 59. A考查词以及对语境的理解。 60. C考查词以及对语境的理解。……有伤害;B. mixed with混合;C. different from不同;D. applied to应用于。亲身体验得到的东西和在学校里学到的可能不同,但是更有个性有意义。考点:教育类短文阅读。第卷第部分(共两节,满分5分)第节 (共10小题每小题1分,满分1分) The adobe dwellings (土坯房) 61 (build)by the Pueblo Indians of the American Southwest are admired by even 62 most modern of architects and engineers. In addition to their simple beauty, what makes the adobe dwellings admirable is their 63 (able) to “air condition” a house without 64 ( use) electric equipment. Walls made of adobe take in the heat from the sun on hot days and give out that heat 65 ( slow) during cool nights, thus warming the house. When a new day breaks, the walls have given up their heat and are now cold enough 66 (cool) the house during the hot day; 67 the same time, they warm up again for the night. This cycle 68 (go) day after day: The walls warm up during the day and cool off during the night and are thus always a timely offset(抵消) for the outside temperatures. As 69 (nature) architects, the Pueblo Indians figured out exactly 70 thick the adobe walls needed to be to make the cycle work on most days. 【答案】 61.built 62.the 63.ability 64.using 65.slowly 66.to cool 67.at 68.goes 69.natural 70.how 64.using 介词后接动名词 65.slowly 用slow的副词slowly修饰动词give out. 66.to cool 形容词加enough后接不定式。 67.at at the same time 68.goes 根据上下文,此处用一般现在时态。 69.natural 形容词做定语修饰名词。 70.how 根据句意,应用how连接宾语从句。语法填空。 第二节假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。      增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词作斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;               2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 terrible worried. ” Tony promised her that this would never happen again. 【答案】 71. parent改为parents 72. on改为in 73. very去掉 74. looks改为looking 75. where改为that 或者去掉 where 76. begun改为began 77. telling改为told 78. a改为the 79. saw后加his 80. terrible改为terribly 【解析】 71. parent改为parents 看下文可知,是父母两个,所以用parents。 72. on改为in Tony走进商店,说明玩具在橱窗里面,用in。 73. very去掉 这里是“如此喜欢以至于”的意思,应该是:like so much that…. 74. looks改为looking after之后跟从句或v-ing形式,故looks改为looking 。 75. where改为that 或者去掉 where found后面的宾语从句是陈述句,故where改为that或者去掉where。 76. begun改为began and前后的谓语动词时态要一致,故begun改为began。 77. telling改为told and前后的谓语动词时态要一致,see和tell是并列谓语,故telling改为told。 78. a改为the 由上下文可知,此处shop是第二次出现,应该用定冠词,故a改为the。 79. saw后加his 由上下文可知,他看到的是他的父母,故 saw后加his。 80. terrible改为terribly 修饰形容词worried要用副词,故 terrible改为terribly。考点:语法填空。第二节 书面表达(满分25分) 1. 出发及返回时间; 2. 活动:包饺子、表演节目等。注意: 1. 词数100左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 结语已为你写好。 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Looking forward to your reply. Yours Li Hua 【参考答案】 Dear Lucy, I’d like to invite you to join us for a visit to the nearby nursing home next Saturday for the Double Ninth Festival. It is the day for the elderly in our culture. We’ll go and make dumplings and cakes with the elderly people there. We’ll also spend some fun time together singing, dancing and playing games, which we hope will make them happy. We should be back around 4 o’clock in the afternoon. If you are able to come with us, please let us know and we’ll wait for you at the gate at 9 in the morning. Looking forward to your reply. Yours Li Hua 【解析】试题分析:【亮点说明】’ll also spend some fun time together singing, dancing and playing games, which we hope will make them happy.中用了which引导的定语从句和句式spend time doing。此外,还有if从句以及一些短语如invite you to join us,for a visit to,make dumplings等。提纲作文 高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!

本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营