欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2015-2016学年高二英语人教版必修4习题:unit 4 section 1

2015-2016学年高二英语人教版必修4习题:unit 4 section 1

资料类别: 英语/同步

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2015/10/20

下载次数:69次

资料类型:模拟/摸底/预测

文档大小:530KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?

Unit 4  Section Ⅰ Ⅰ.单项语法填空 1.I changed my approach________ learning English this term and did a good job in the final examination. 答案:to approach作”方法”用时,与to搭配。 2.John was likely ________(win) the 200-meter race, but he fell to the ground and missed the chance. 答案:to win 句意:约翰很可能赢得200米比赛,但他摔在地上错过了机会。be likely to do sth.“很可能做某事”,其主语可以是人也可以是物。 3.________ general, her work has been good, but this essay is not what we have been expecting. 答案:In 句意:总的说来,她的作品不错,不过这篇文章不是我们想象的那样。in general“一般而言,总的来说”。 4.Wise teachers know it' s impossible for all the students to learn all the subjects well because ________ of them are not fit for them. 答案:all 考查部分否定。句意:聪明的老师都会知道要求所有的学生学好全部课程是不可能的,因为并非所有的科目都适合他们。not与all连用表示部分否定。 5.You must ________(understand) what I said because I didn't expect you to do so. 答案:have misunderstood 考查动词词义。句意:没想到你会这么做,你一定是误解了我的话。misunderstand“误解”,符合句意。 6.A healthy life is frequently thought to be associated________ the open countryside and green food. 答案:with 句意:人们通常把健康的生活与广阔的乡村和绿色食品联系起来。be associated with“与……联系在一起”,与句意相符。 7.—Tom's still angry with me. —You are to blame. How dare you call him a liar! He's the last person ________(lie).答案:to lie 句意:——汤姆还生我的气呢。——这都怪你,你怎么能称他说谎者呢!他是最不可能说谎的。sb.be to blame“某人对(过错,罪行)负责”;名词前有序数词、the last等词修饰时,该名词后接不定式。 8.This job, if ________(do) according to the instructions, will be finished ahead of time. 答案:done 句意:这份工作如果按说明来做,将能提前完成。这是一个省略句,原句应为This job, if it is done...。this job与do之间为逻辑上的动宾关系,故用过去分词done表被动。 9.________(represent) his school, he attended the English speech contest and won first prize. 答案:Representing 考查非谓语动词。句意:他代表学校参加了英语口语竞赛并获得了一等奖。动词“represent”与句子主语之间为主动关系。 10.Smoking is one of the ________(majority) causes of cancer, killing millions of people each year. 答案:major 句意:吸烟是患癌症的主要原因之一,每年能伤害数以百万计的人。major主要的。 .阅读理解 A A 111-year-old retired Japanese teacher who enjoys poems has been recognized as the world's oldest living man. Sakari Momoi received a certificate from Guinness World Records on Wednesday. He succeeds Alexander Imich of New York, who died in June at the age of 111 years, 164 days. The world's oldest living woman is also Japanese:Misao Okawa, a 116-year-old woman from Osaka. Momoi was born on Feb. 5, 1903, in Fukushima Prefecture, where he became a teacher. He moved to the city of Saitama, north of Tokyo, after World War Ⅱ and was a high school principal until retirement. At the televised ceremony, Momoi wore a dark suit and silver tie, with his white hair neatly combed back. He stood up from his wheelchair and moved to a chair next to it with little help. Asked how he felt about the record, Momoi pushed his back upright and said he wanted to live a little longer.“ Say, another two years,” he said. Momoi says he enjoys reading books, especially Chinese poems, and sometimes practices handwriting. He says there is no special way to live a long life, but his caregivers say Momoi keeps early hours and eats something healthy, according to NHK public television. He has five children and lives at a nursing home in Tokyo. Momoi is one of 54,000 centenarians in Japan. The country is the fastest aging in the world and has the highest average lifetime—80.21 for men and 86.61 for women. 文章大意:本文是一篇新闻报道。日本一位111岁喜欢诗歌的退休教师已被公认为是世界上最长寿的男人,周三,他收到了吉尼斯世界纪录证书。世界上最长寿的女人也是日本人,一个116岁的大阪女子。 1.According to the passage, now the world's oldest person is________. A.Sakari Momoi B.Misao Okawa C.Alexander Imich D.Guinness 答案:B 细节理解题。根据第三段可知,世界上最长寿的人是Misao Okawa,也是日本人,一个116岁的大阪女子。误解分析:本题可能会误选A,根据第一、二段可知,Sakari Momoi是最长寿的男人,而此题问的是“最长寿的人”,所以准确理解题干是解答此题的关键。 2.The underlined word“ centenarians” in the last paragraph probably means ________. A.persons who are 100 or more years old B.men who are 80 or more years old C.women who are 86 or more years old D.people who are still alive and healthy 答案:A 词义猜测题。根据最后一段可知,Momoi是日本54,000个百岁老人之一,该国在世界上老龄化速度最快,拥有最高的平均寿命——男性80.21岁和女性86.61岁,再结合常识可知,本题的答案应该是A项。其他选项与数字54,000从常理上说不相符。 3.From the passage we can infer that ________. A.Momoi is still a teacher in a high school B.Momoi has his own way to live a long life C.Momoi now lives with his five children D.Alexander Imich now lives in New York 答案:B 推理判断题。根据第八段可知,他说他的长寿没有什么特别的方法,但他的看护却说他保持早睡早起,吃得健康,由此可判断出他有自己的长寿方法,故答案B项正确。A项与第一段中的A 111-year-old retired Japanese teacher不相符;C项与倒数第二段内容不相符;D项与第二段最后一句话内容不相符。 B When someone says “SHARK” most people think of a big, toothy, underwater animal; basically we are imagining a Great White. In fact sharks come in all shapes, sizes and even colors! Follow me please; I'd like to show you a very special small shark commonly known as horn sharks, only found in the coastal waters of northwest North America. Look at this shark, and you can easily see the horns on it and you will know the reason why it is called the horn shark is that it has the broad, flattened head and two large horn-like spines(脊椎)found behind its eyes and make it one of the hardiest of all shark species. What makes it unique is that as its enemy attempts to swallow it, the spines on its back will stick into the enemy's mouth and give a good chance for it to get away. The horn shark is brown in color with black spots all over its body. The adults can reach up to a length of 4 feet and weigh up to 10 kg. An interesting fact about the horn shark is that it has five gills(鳃). The horn shark is a clumsy swimmer using its flexible pectoral fins(胸鳍)to push itself along the bottom of the ocean. The maximum distance that has ever been recorded for a horn shark to have traveled out from its habitat is 10 miles. Today, as so little is known about its population off the Californian coast, they have been listed as being “Data Deficient” in the World Conservation Union. The horn shark is being threatened both by water pollution and commercial fishing in the area. Though they are not among those sea creatures hunted primarily for food, they often get caught as a by-catch in fishing expeditions. 文章大意:本文是一篇说明文, 介绍了北美西北部海域中的角鲨(horn shark)。 4.The horn shark gets its name for________. A.its small size B.its large eyes C.its two large spines D.its brown color with spots 答案:C 细节理解题。根据文章第二段可知, 它之所以被称作角鲨, 是因为它有两个角状的脊椎在眼睛的后面。故C项正确。 5.How is Paragraph 3 mainly developed? A.By giving descriptions. B.By following time order. C.By analyzing causes. D.By making comparisons. 答案:A 逻辑结构题。本题主要考查对段落结构的理解能力。文章第三段采用的是描述方法。先描述身体颜色, 再描述身体的长度、形状等。B项“根据时间顺序”; C项“分析原因”; D项“作比较”都不符合。 6. Which factors contribute to the horn sharks' being on the “Data Deficient” list? ①That people like hunting them for pets. ②That people fish them for fun. ③Water pollution off the coast. ④Knowing little about the population. A.①②    B.②③   C.①④   D.③④ 答案:D 细节理解题。根据文章最后一段中的so little is known about its population off the Californian coast和The horn shark is being threatened both by water pollution and commercial fishing in the area. 可知D项正确。①②的表述均与文章不符, 不是为了“捕它们作宠物”, 也不是为了“娱乐”, 而是出于商业目的。 7. According to the passage, all of the following are unique to the horn shark EXCEPT that________. A.it doesn't travel far B.it is good at swimming C.its spines can be used to attack the enemy and escape D.it is only found in the coastal waters of northwest North America 答案:B 推理判断题。题干的意思“根据文章, 下面哪个不是角鲨的特性”, B项“善于游泳”不是特性, 我们从常识的角度也可以进行判断。其他鲨鱼也是善于游泳的, 其他三项在文中均有表述, 为角鲨的特性。故B项正确。 Ⅲ.阅读填空根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Speaking English is not only about using proper grammar. To use English effectively, you need to understand the culture in which it is spoken. Here are a number of important tips to remember when speaking English in the United States. Conversation Tips Talk about location.__1__When speaking to strangers, ask them where they are from and then make a connection with that place. For example: “Oh, I have a friend who studied in Los Angeles. He says it's a beautiful place to live in.” Most Americans will then willingly talk about their experiences living or visiting that particular city or area. Talk about work.__2__It's not considered impolite and is a popular topic of discussion between strangers. Talk about sports. Americans love sports! __3__When speaking about football, most Americans understand “American Football”, not soccer. __4__ Many Americans prefer first names. Americans often prefer using first names, even when dealing with people in very different positions. Americans will generally say, “Call me Tom.” and then expect you to remain on a first name basis. Public Behaviour Always shake hands.__5__This is true for both men and women. Other forms of greeting such as kissing on the cheeks is generally not appreciated. Smoking is out! Smoking, even in public places, is strongly disapproved of by most Americans in the modern United States. A.Americans shake hands when greeting each other. B.Americans love to talk about location. C.Americans commonly ask “What do you do?” D.Talking with people E.Addressing people F.However, they love American sports. G.Americans prefer to make friends with foreigners. 答案:本文讲述了几点关于在美国讲英语时需要注意的事项。 1.B 本段谈论的主题是Talk about location.B项Americans love to talk about location.恰好与之呼应。 2.C C项中的What do you do?是用来谈论工作的,正好承接上文中的Talk about work. 3.F 根据本段的关键词sports可知,只有F项与此语境相符。 4.E 根据文章结构,本句是对下面一段的总结。下文谈论的是如何称呼别人,故选E项。address此处表示称呼。 5.A 根据关键词shake hands可知,应选A项。 Ⅳ.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 Since the 1930s, children have gone to sleep __1__(listen) to the words of Laura Ingalls Wilder. She wrote nine “Little House” books that take place in the mid 1800s. They tell about a family__2__ lived on the great flat land known as the prairie in the central part of the United States. Laura Ingalls was born in 1867 in an area known __3__ the “Big Woods” of Wisconsin. In 1932, she published her first book Little House in the Big Woods. It tells how Laura helps __4__ family on their small farm. Then, in 1935, Laura Ingalls Wilder __5__ (write) her most famous book, Little House on the Prairie. The “Little House” books are all fiction. But they are __6__ (close) based upon the memories of Laura Ingalls Wilder. When she was asked __7__ parts of her stories were true, she often said, “I lived everything I wrote.” The “Little House” books have been __8__ (sell) very well. They have been translated into 45 languages. The books are written __9__ a simple style that is easy for young people to understand. Many teachers in the United States and foreign countries use the books in their classrooms. They help students learn to read English, and to understand __10__ history of pioneering life in America. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.listening 考查非谓语动词。listen与children是主动关系,所填词作伴随状语,因此用现在分词。 2.who/that 考查定语从句。who或that引导的定语从句修饰family。 3.as 考查介词。as意为“作为”,known as“以……闻名的”。 4.her 考查代词。这里family与Laura之间为所属关系,用代词所有格形式。 5.wrote 考查时态。由时间状语in 1935可知用一般过去时。 6.closely 考查副词。修饰动词用副词。 7.which 考查宾语从句。由语境可知,有人问劳拉故事的哪些部分是真实的。which“哪一(个)”,符合句意。 8.selling 考查语态、时态。sell表示销售情况时主动表被动,本句用了完成进行时。 9.in 考查介词。in a simple style“用简单的形式”。“以……某种方式”用in。 10.the 考查冠词根据history后面的定语判断,这里的history有特指意义,故用定冠词。 Ⅴ.短文改错 When Jack bowed to someone, he always did much too quickly. You needn't wait any longer after he finished nod his head. So he was blamed for no manner. One day a warmhearted man has taught him,“When you bow to somebody next time, you can count January, February, March, until December. Then you could lift your body up. Thus the ceremony will be very perfect.” The next day, he met his uncle. He did as the men told.The bow was too long that it made his uncle escape away soon with a surprising look. When Jack looked down, he found his uncle gone. So he asked the passers-by, “In what month did he go away?” 答案: When Jack bowed to someone, he always did much too quickly. You needn't wait any longer after he finished his head. So he was blamed for no . One day a warmhearted man has taught him,“When you bow to somebody next time,you can count January, February, March, until December. Then you could lift your body up. the ceremony will be very perfect.” The next day, he met his uncle. He did as the told.The bow was long that it made his uncle escape away soon with a look. When Jack looked , he found his uncle gone. So he asked the passers-by,“In month did he go away?” 高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!

本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more