(2016·江苏三校联考) Autumn means different things to different people.“It all depends on your personality－away－up (结束)efore a long journey.”
If this is true，perhaps it tells us a little about，for instance，Thomas Hood，the 19th Century English poet.About November，he wrote： the other hand，another English poet John Keats，already sensing he was seriously ill，was inspired by a late September day to pen one of the most famous poems in the English language，To Autumn.He wrote to a friend afterwards that there was something comforting and healing about it.
According to Richard Mabey，Keats has the biological evidence on his side.Autumn is not a time of slowing down，but a time of new beginnings and great movements of creatures.For example，just at the moment that Keats's “gathering swallows” ( in To Autumn)are departing for Africa，millions of creatures are fleeing from the frozen north like Iceland，Greenland and Russia to winter along the east and south coasts of Britain.According to scientists，before falling，the leaves transfer their chlorophyll(叶绿素) and carbohydrates into the woody parts of the tree for safe keeping over winter.What remains is the natural antioxidants (防老剂) in the leaves: the yellow and orange carotenoids (类胡萝卜素)ced for autumn，the bright－red anthocyanin (花青素)．High colour is not a signal of deterioration (退化) and decline(排毒的) ability and good health.“Suppose_we_saw_ourselves_burning like_maples_in_a golden_autumn.And_that_we_could_break_up_like_autumn_leaves．..dropping their substance like chlorophyll.Wouldn't our attitude towards death be different？”【语篇解读】 1．From Thomas Hood's poem，we may infer that ________．C．he had a negative attitude towards autumn
D．he enjoyed butterflies and bees very much
解析：推理判断题。根据第二段下面的托马斯·胡德的诗歌内容中许多的“no”可知他对于秋天的态度是消极的故答案为C项。答案：C________．an't bear the freezing
B．they can't get enough water from the wood part
C．chlorophyll and carbohydrates have been lost through leaves
D．chlorophyll and carbohydrates have come back to the wood part
解析：细节理解题。根据倒数第二段中“...re falling，the leaves transfer their chlorophyll (叶绿素) and carbohydrates into the woody parts of the tree for safe－keeping over winter”(在落下之前为了安全过冬叶子将叶绿素和碳水化合物转换成了木质部分)可知答案为D项。答案：D________．解析：推理判断题。根据文中几位诗人的诗歌内容可以看出在不同人的眼中秋天所呈现的面貌是不同的故答案为A项。答案：AWhich word can best describe Loren Eiseley's attitude towards autumn?
A．Fearful. B．Optimistic.l. D．Realistic.解析：观点态度题。根据文章最后一段再结合倒数第二段内容可推知洛伦·艾斯利表达的是一种乐观积极的态度。答案：Bferent from autumn leaves，which will come again the next spring.
C．Man should have a positive attitude towards death，quite different from autumn leaves.
D．Man should treat death calmly，just as autumn leaves fall to the ground.
In the next five years，STEM ( science，technology，engineering and mathematics)jobs are projected to grow twice as quickly as jobs in all other fields according to the US Bureau of Statistics.While other jobs are expected to grow by 10.4 percent，STEM jobs are expected to increase by 21.4 percent.
By this measure，future STEM jobs represent a huge opportunity to today's students.But，in fact，of the 3.8 million ninth graders in the US，only 233，000 end up choosing a STEM degree in college，according to the National Centre for Education Statistics.This means only 6 percent of ninth graders will become STEM graduates.And of these graduates，women will be even more under－represented in most STEM fields.－related fields? It isn't an easy task.Schools do not always adequately prepare students for these severe subjects－related fields complete their degree in less than six years.－year－old daughter would follow in their footsteps.They encouraged her to take an after－school science/robotics programme.When she got therewas teased and told that geeky girls are not welcomed in the boys' club.Ironically，by the time young boys are entering college programmes in STEM fields，many complain about the lack of girls.
Starting at an early age，even as young as kindergarten，we need to encourage and help the next generation leaders to consider taking up science，computing，math and technology.We also need to realize that for young girls to be inspired to take and stick with this educational path and later career field，they will benefit from the support of the people that surround them: parents，teachers，friends and family members.
【语篇解读】 本文介绍了美国STEM领域人才需求剧增但是就读STEM专业的学生人数偏少因此在未来几年中美国将面临该领域人才短缺的情况。本文还分析了STEM专业学生人数少的具体原因。e used in the passage mainly to show that ________．EM talents
解析：推理判断题。根据数据显示STEM领域人才需求量增长21.4%(其他行业只有10.4%)而选择STEM专业的学生只有6%因此不久的将来美国将面临STEM领域人才短缺的问题故选D项。答案：D________．th the subjects
B．they can't stick to their hard studies
C．they feel they have learnt adequately
D．they can easily find jobs in other fields
解析：推理判断题。根据第三段中的“...and college programmes are designed to get rid of those who are less persistent”大学的课程是这样设计的那些不能坚持的将会被开除。由此可见部分学生中途停止是由于他们不能坚持而被开除故选B项。答案：B________． prejudice against girls
C．most girls are bad at the required subjects
D．most girls take little interest in STEM jobs
解析：推理判断题。第四段提及那个小女孩的事例她参加课后的科学/机器人技术课程男女生比例是6∶1她是其很多人把STEM看成是男孩的专利也就是对女孩存在偏见故选B项。答案：BIn the writer's opinion，what should we do now?
A．Show the students the advantages of STEM jobs.
B．Provide college graduates with more STEM jobs.
C．Encourage more young children to take up STEM.
D．Make people aware of the importance of STEM.
Sure，it's good to get along with your teacher because it makes that time you spend in the classroom more pleasant.And yes，it's good to get along with your teacher because，in general，it's smart to learn how to relate to the different types of people you'll meet throughout your life.
But really，there's one super－important reason why you should get along with your teacher.Kids who get along with their teachers not only learn morebut also they're more comfortable asking questions and getting extra help.This makes it easier to understand new material and do your best on tests.When you have this kind of relationship with a teacher，he or she can be someone to turn to with problems，such as learning or school issues and bullying.
As a kid in elementary or middle school，you're at a wonderful stage in your life.You're able to take in lots of new and exciting information.Apart from that，you're able to think about all this information in new ways.Your teacher knows that，and in most cases，he or she is thrilled to be the person who's giving you all that material and helping you put it together.Remember teachers are people，too，and they feel great if you're open to what they're teaching you.That's why they wanted to be teachers in the first place!
Some kids may be able to learn in any situation，whether they like the teacher or not.But most kids are sensitive to the way they get along with the teacher，and if things aren't going well，they won't learn as well and won't enjoy being in class.
【语篇解读】 本文主要介绍与老师相处融洽的重要性。________．ts in getting along with teachers
D．avoiding problems happening around kids
解析：段落大意题。根据第二段的“Kids who get along with their teachers not only learn more.This makes it easier to understand new material and do your best on tests.When you have this kind of relationship with a teacher，he or she can be someone to turn to with problems”可知本段主要谈论与老师相处融洽的好处即C项正确。答案：CWhat's the writer's attitude towards getting along with teachers?
A．Doubtful. B．Objective.解析：观点看法题。根据第一段的整体内容可推知作者是赞成与老师相处融洽的即D项正确。答案：Drom the passage?
A．Kids in middle school are able to learn lots of exciting information.
B．Kids are bullied while communicating with others in school.
C．Most kids will leave the class when not doing quite well with their teachers.
D．Most kids will leave the class when not satisfied with teachers' teaching methods.
When I first heard about geocaching (地理寻宝)hought about it，the more it seemed like an interesting idea.I at least wanted to try it once.
Having familiarized myself with how the game works，I set out in search of my first cache.My trip took me through a series of lively hutong (胡同)mall temples，and right into the courtyard of a quiet youth hotel.I spent several minutes looking around，but couldn't find anything.Just before I was about to give up，I spotted a colourful object in the crack of a wall.Could it be the hidden cache?
At that moment a group of backpackers arrived. According to the game's rules，people who are not in the game must not be allowed to find out about secret caches.So I pretended to make a phone call while waiting for them to leave.When the coast was clear，I grabbed the object.It was the cache! I opened it and pulled out a crumpled (皱的) sheet of paper with several names and celebratory messages written on it.I added my own and replaced the cache in its hiding placeIt may seem like a simple game，but the idea that there are caches hidden all around us is exciting.Once you're hooked，it's easy to set yourself the goal of finding every single cache in a neighbourhood or even an entire city.The real treasure，however，is not the cache itself，but the places it takes you to.
Hunting for further caches has since introduced me to places which I didn't even know existed.Some are peaceful parks，while others are forgotten historical sites.A few caches have even been in places I passed regularly without giving them any thought.Now，I feel a much closer connection.
【语篇解读】 本文讲述了通过地理寻宝作者去了一些未曾去过的地方加深了对这个城市的了解。What was the author's initial attitude to geocaching?
A．He thought it interesting.
B．He wanted to try it at once.
C．He showed little interest in it.
D．He found it unsuitable for him.
A．In a hutong. B．In a temple.
C．In a well. D．In a hotel.
解析：细节理解题。根据第二段的“...and right into the courtyard of a quiet youth hotel”和“...I spotted a colourful object in the crack of a wall”以及第三段的“It was the cache”可知项正确。答案：D________．解析：细节理解题。根据第三段的第二句和第三句可知根据游戏规则没有参加游戏的人一定不允许知道宝藏的秘密所以作者假装打电话是为了隐藏宝贝以防被别人发现因此选择D项。答案：Dade more friends.
D．He has mastered hunting.
解析：细节理解题。根据文章最后一段的第一句“Hunting for further caches has since introduced me to places which I didn't even know existed”和最后一句“Now可知寻宝使作者接触到了A项。答案：A
高考学习网－中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识！