欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 【南方新课堂】2017高考英语二轮复习专题训练:专题3 阅读理解 3事件排序(含解析)

【南方新课堂】2017高考英语二轮复习专题训练:专题3 阅读理解 3事件排序(含解析)

资料类别: 英语/同步

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2016/11/25

下载次数:140次

资料类型:

文档大小:268KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
专题一  阅读理解
训练3 事件排序A
The Verizon Innovative App Challenge gives kids a chance to create apps (计算机应用程序) that can solve problems in their community. The Verizon Innovative App Challenge can get you started.The first step is to think of a problem in your community.The next step is to create an app that can solve the problem.
Groups of five to seven students in middle school or high school,led by a teacher,can enter the contest.First,teams compete on a local level.Teams that make it to the next round receive $5,000 for their schools.Finalists present their app ideas to judges in a live webinar (网络研讨会).
Next,the judges pick national winners.The top eight teams receive an additional $15,000 for their schools,and each team member receives a Samsung tablet.Plus,the winning teams get the chance to bring their app to life.
A group of six girls from Los Fresnos,Texas,won the second annual Verizon Innovative App Challenge.They came up with  the  Hello  Navi  app concept,short for “hello navigation”.The app was designed to help visually-impaired students navigate their school by using an internal compass and voice-over technology.Read more about the team in September 19Edition 3—4.
Do you have an app idea that could help solve a local issue?The deadline to register is November 24ion to get you started :heir thoughts about problems that they want to see solved.
【语篇解读】 威瑞森创新应用挑战赛旨在鼓励学生学以致用研发计算机应用程序来解决社区存在的问题。________.ms
B.call on students to put their ideas into practice
C.inspire students to focus on social problems
D.encourage students to cooperate with teachers
解析:细节理解题。根据第一段可知威瑞森创新应用挑战赛的目的是让学生研发计算机应用程序以解决所在社区存在的问题。答案:A2.In which order should one follow to enter the Verizon Innovative App Challenge?
①You think of a problem in your community.
②Your team compete against others in your city.
③You invent an app with your partners and teachers.
④Winning teams can compete to become national winners.
A.①②③④    B.①③②④解析:细节理解题。根答案:Bat navigates blind students to explore         nature.
D.Six girls from Los Fresnos,Texas who signed up for the contest.
解析:段落大意题。第五段介绍了第二届威瑞森创新应用挑战赛大赛的获奖者和她们的获胜作品。答案:A解析:写作目的题。本文介绍了威瑞森创新应用挑战赛的目的、如何报名参加、比赛的主要流程等内容。因此这篇文章的目的是呼吁青少年参加这个比赛。答案:BB
A group of Mississippi hunters who shot and killed an alligator (短吻鳄) weighing 910 pounds on Sundayovered that the animal already bore injuries caused by musket (火枪) from the Civil War era.A total of 9 bullets were founde animal are believed to have been caused by Enfield Pattern 1853 muskets.These old injuries were concentrated around the animal's tail and hind legs,suggesting that the alligator could have possibly been used as a target for shooting practice by Confederate troops.
The huge animal also bore five other bullet wounds from three different calibers of hunting guns,as well as many dents and scars,which shows that it survived many firearm injuries in the past.It did not,however,survive the six 50-caliber bullets fired at him by the group of amateur hunters from Jackson(弹药) from between 1850 and 1870.This incredible animal brings a whole new view on this large animal native to the southeastern United States.American alligators have been known for years to live well over 50 years and were thought capable of possibly living as long as 70 or 80 years,but this one was estimated to have been 185 years old at the time of its death.
Others like turtles have been known to have lifespans of over 150 years,but it is the first of crocodile of such an old age ever found.It is also one of the biggest alligators ever killed in the United States.The heaviest ever recorded,weighing in at an unbelievable 1,011.5 lbs,was pulled out of a river in Alabama in August of this year.
【语篇解读】  一群密西西比州的猎人射杀了一条短吻鳄发现其身上的伤竟然是美国内战时期留下的。此外它还是迄今发现的寿命最长的鳄鱼。They didn't cause death to the alligator.
B.They left many dents and scars on the alligator.
C.They were caused by musket from the Civil War era.
D.They were concentrated around its tail and hind legs.
解析:细节理解题。由第一段中的“were amazed when they discovered that the animal already bore injuries caused by musket(火枪)from the Civil War era”可知答案C项。答案:CHow many bullet wounds were found on the alligator based on the passage?
A.9.     B.11.解析:数字计算题。由第一段中的“A total of 9 bullets were found”及第三段中的“bore five other bullet wounds”“survive the six 50-caliber bullets”可知答案为D项。答案:D alligators?
A.They are in danger of dying out.
B.They are the biggest of all the crocodiles..
C.They weigh as much as 910 pounds on average.
D.They can probably live as long as 70 or 80 years.
解析:细节理解题。由倒数第二段中“were thought capable of possibly living as long as 70 or 80 years”可知答案为D项。答案:D-year-old alligator will change people's understanding of alligators.rs are likely to be found in rivers    in Alabama State.
C.The hunters may be ashamed of themselves for killing this alligator.
D.American alligators have the longest lifespan of over 150 years.
解析:推理判断题。由倒数第二段中的“This incredible animal  brings a whole new view on this large animal native to the southeastern United State”可知答案A项。答案:AC
Is it possible that the sinking of the Titanic was caused by a ghost? A plot of the story below is true...but did it really happen quite like this?
Our story begins not in the icy cold waters of the North Atlantic,but rather thousands of miles away in Egypt.It is here,perhaps,that we can find the start of the mystery (谜) of the Titanicing that was certain to thrill him: a beautiful ancient Egyptian mummy case,containing the mummy of an Egyp-tian queen.It was over 3 asking-price.He gave the man a cheque immediately.he beautiful mummy case: On the walls of the tomb in which it had been discovered,there were messages which warned of terrible consequences to anyone who broke into the tomb.Murray was disbelieving of these warnings until a few days later,when a gun he was holding exploded in his hand,shattering his arm.The arm had to be cut off.
After the accident,Murray decided to return to his homeland.On the return journey,two of his companions died mysteriously,and two servants who had handled the mummy also passed away.The now-terrified Murray decided he would get rid of the cursed case as soon as he arrived in London.A lady he knew named Janet Jones said she would like itt a strange disease.She tried returning the mummy,but naturally Murray refused it.In the end,it was presented to the British Museum.
Even in the museum,the mummy apparently continued to cause strange events.A museum photographer died shortly after taking pictures of the new exhibit,and a manager also died for no apparent reason.In the end,the British Museum decided to get rid of the mummy too.They sold it to a collector in New York.
At the start of April 1912,arrangements for the transfer were complete,and the mummy began the journey to its new home.But the New Yorker never received the mummy or its case.For when the Titanic sank,one of the objects in its strong-room was the mummy case.Or so they say.【语篇解读】 本文是一篇记叙文。讲述了一个关于泰坦尼克号沉没原因的神秘故事。________.解析:词义猜测题。根据第五段倒数第二句和第六段第二句可知这个箱子带来连连厄运。由此可推知这个箱子是受诅咒的意为“不幸运的不吉祥的”与cursed “受诅咒的”意思接近。故选D项。答案:DIn what order did the following events occur?
a.The case was given to the British Museum.
b.Janet Jones caught a mysterious illness.
c.Murray's arm was cut off.
d.The mummy case was sold to an American.
e.A man who took a picture of the case died.
f.Warnings were written on the tomb's walls.
A.f,c,b,a,e,d  	B.c,f,b,a,e,d
C.d,f,b,c,a,e  	D.f,a,c,b,e,d
解析: 事件排序题。通读全文可知本文的叙述顺序为坟墓的墙上写有警示语这是在坟墓建成时已有的→默里直到手臂被枪打到才相信诅咒因此把它卖给了珍妮特·琼斯→其后她得了一种怪病然后想还回去→木乃伊从珍妮特·琼斯手里辗转到了英国博物馆→一个给这个箱子拍照的博物馆摄影师死了→博物馆又将它卖给了美国人。故选A项。答案:AUnder the sea.
解析:推理判断题。根据最后一段第三句“For when the Titanic sank-room was the mummy case.”可知当泰坦尼克号沉船时装有木乃伊的箱子在船上。由此可推知该木乃伊已随泰坦尼克号沉入海底。故选D项。答案:De of this passage?
A.To entertain readers with a story of mystery.
B.To introduce an important historical event to readers.
C.To warn readers about the dangers of mummies' curses.
D.To inform readers about the true cause of the Titanic's sinking.
解析: 写作意图题。根据文章开头可知这个故事的真实性并不确定本文只是以一种轻松的语言向读者讲述了一个关于泰坦尼克号沉没原因的神秘故事目的只是娱乐读者故选A项答案:AD
(2016·洛阳高三二模)“BANG!”the door caused a reverberation (回声).It was just standing there
We were both in great anger.“Never set foot in this house again!” stormed Father.With tears welling up in my eyes:happy and carefree.an never be opened.
I wandered the streets,without a destination in mind. My_heart_was_frozen_on_this_hot_summer_night.As I walked on,there were fewer and fewer people on the streets,until I had only the street lights to keep me company.When I finally reached the high-rise apartment block in which I lived?” he thought they were useless.I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.
All the lights were off except Father's.
Dad was always like this.Maybe he didn't know how to express himself.After shouting at me,he never showed any mercy or any moments of regret.
This was how he always was.He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.
The light was still on.“Am I wrong?” I whisperedhad ever been.At last,I decided to open the door.As soon as I opened the door,tears ran down my cheeks.I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us did not exist at all.Love—it's second to none.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者与父亲吵架后负气出走在街上游荡了一会儿后才回家。当他打开门时却被父亲浓浓的爱意感动得热泪盈眶此时横在父子之间的那道铁门也消融了。Which is the correct order of the following events according to the passage?
a.I opened the door and entered the house.
b.I ran out into the street angrily.
c.I reached the place where I lived and saw my house still  brightly lit.
d.I recalled my happy childhood.
e.I began to walk about in the street without any aim.
A.e,b,d,c,a  	B.b,e,d,c,a
C.b,e,c,d,a  	D.e,b,c,a,d
解析:事件排序题。通读全文可知作者与父亲吵架后负气出走在街上游荡了一段时间后想起了自己的童年最后回到了自己住的地方推开房门进了屋。故选B项。答案:B解析:推理判断题。根据第五段后三句可知作者和父亲的思维方式不同两个人好像是来自不同的世界作者感觉自己和父亲之间有一道铁门。由此可推知作者和父亲之间缺乏沟通。故选C项。答案:Cith each other.
D.Perhaps the father had been used to doing that.
解析:细节理解题。根据倒数第三段中的“Dad was always like this.”以及倒数第二段中的“telling everyone else what to do has become his second nature”可知父亲经常对儿子大喊大叫且已习以为常了。故选D项。答案:D?night.
C.He was completely disappointed with his father.
D.He was at a loss because he had nowhere to go.
解析:句意理解题。通读全文可知作者是在和父亲吵架生气后才在街上闲逛的。画线句子描述的是作者在街上闲逛时的心情。由“My heart was frozen”可知父亲的行为让作者很伤心。故选C项。答案:C

 














高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!


































本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more