欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372
当前位置: 高考学习网 > 2017届高考北师大版英语二轮复习单元限时规范练:必修5 Unit 15《learning》(含解析)

2017届高考北师大版英语二轮复习单元限时规范练:必修5 Unit 15《learning》(含解析)

资料类别: 英语/同步

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2016/12/13

下载次数:141次

资料类型:

文档大小:109KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
Ⅰ.完形填空(建议用时17′)
 [2016·浙江温州八中检测]You had better learn to be grateful.  If you are grateful, you naturally __1__ yourself up to receive all kinds of blessings and good things in life. You can receive almost everything you want __2__. If you want recovery soon, start by feeling grateful that you are still __3__. If it is more money that you want, start being grateful for whatever __4__ of money you already have.
 You see,  showing gratitude (感恩)  is the key to every __5__ thing in life.  It is the key to successful relationships, it is the key to successful futures and it is the key to __6__ healthier and happier lives.  And this is where the importance of being grateful lies.  __7__, it makes life better.
One of my favorite __8__ is “If you learn to appreciate more of what you already have, you will find yourself having more to appreciate.” Think about that!
Something as __9__ as a “Thank you for being in my life” or “I __10__ having you here with me”, can go a long way. It will make the other person feel good, and __11__ it also will make you feel better!
So maybe your wife is not very __12__ around the house, but she's great at cooking your favorite __13__. Or, maybe your child __14__ milk all over your new shirt right before you walked out  for work, but usually he makes you laugh so much and makes you __15__ the luckiest parent in the world.
I strongly __16__ you to make a promise to yourself for the next week. Decide to __17__ every morning and think of at least 5 things that you are __18__ for. Then say them out loud. You will notice a smile on your face without even __19__.  In 30 days you will feel completely renewed. This is the __20__ of being grateful!
本文讲述的是学会感恩会给你的一生带来很多好处,因此一定要学会感恩。
1.A.make  	B.open
 C.stand  	D.take
答案:B'open oneself to receive sth.“放开自己接受某事”。句意:如果你感恩,你自然就会放开自己接受生活中的各种各样的祝福和好事。
2.A.easily  	B.correctly
C.clearly  	D.truly
答案:D'副词辨析。A项“容易地”;B项“正确地”;C项“清楚地”;D项“真实地”。句意:您几乎能够收到你真想要的一切东西。根据下文描述,你想康复就会康复,故此处填truly。
3.A.alive  	B.lovely
C.lively  	D.living
答案:A'形容词辨析。根据上文描述康复,此处应该是感谢你还活着。alive“活着”;lovely“可爱的”;lively“活泼的”;living“健在的”。
4.A.number  	B.amount
C.kind  	D.plenty
答案:B'money不可数名词,a large amount of money“许多钱”,whatever修饰名词amount,指金钱的数量。
5.A.terrible  	B.negative
C.confusing  	D.positive
答案:D'根据句意:你知道,感恩是通向生活中每一件积极事情的关键。A项“可怕的”;B项“消极的,负面的”;C项“混淆的”;D项“积极的”。
6.A.leading  	B.taking
C.looking  	D.enjoying
答案:D'动词辨析。enjoy healthier and happier lives“享受更健康和更幸福的生活”。A项“领导,导致”;B项“带走”;C项“看”;D项“享受,喜欢”。
7.A.Therefore  	B.Besides
C.In a word  	D.Anyway
答案:C'根据上文,空后的这句话是对本段总结,A项“因此,所以”;B项“而且,除……之外”;C项“总之,简言之”;D项“无论如何”。
8.A.rules  	B.mottos
C.habits  	D.word
答案:B'句意:我最喜欢的格言之一是……。A项“制度”;B项“格言”;C项“习惯”;D项“话”,此处是单数,不合适。根据下文是一句话,故选B。
9.A.pleasant  	B.wonderful
C.moving  	D.short
答案:D'A项“愉悦的,宜人的”;B项“精彩的”;C项“动人的”;D项“简短的”。根据下文都是两句较短的感谢语,故应选D。
10.A.want  	B.look forward to
C.would like  	D.appreciate
答案:D'A项“想,要”;B项“期待,希望”;C项“想要”;D项“感激”。此处是感激的语言,故应选D。
11.A.in general  	B.for sure
C.instead of  	D.in addition
答案:B'句意:它可让另一个人感觉舒服,肯定也会让你感觉更好。A项“一般地”;B项“确定地,无疑地”;C项“而不是”;D项“除此之外”。
12.A.lazy  	B.beautiful
C.organized  	D.careless
答案:C'A项“懒惰的”;B项“美丽的”;C项“有条理的”;D项“粗心的”。be organized around“把……整理地井井有条”。
13.A.dishes  	B.vegetables
C.beef  	D.drinks
答案:A'A项“盘子,一道菜”;B项“蔬菜”;C项“牛肉”;D项“饮料”。与上文对应,前文是打扫房间,but表示语意转折,可能他更擅长做“菜”。
14.A.painted  	B.stopped
C.threw  	D.spilled
答案:D'根据句意:也许你在出门上班之前,你的孩子将牛奶溢出在你的新衬衫上。spill“溢出,使……出来”。根据空后的milk判断。
15.A.feel like  	B.become of
C.act as  	D.look like
答案:A'句意转折,这里应该是让你“感觉像世界上最幸运的父母”。A项“感觉像”;B项“使遭遇……,……降临于,发生……情况”;C项“行动像,担当”;D项“看起来像”。
16.A.advise  	B.persuade
C.demand  	D.suggest
答案:A'根据句意:我强烈建议你为下周给自己发誓。advise sb. to do sth.“建议某人做某事”;demand和suggest后不用不定式作宾补。persuade sb. to do sth.“劝服某人做某事”,不合题意。
17.A.dress up  	B.make up
C.wake up  	D.get up
答案:C'句意:决定每天早晨醒来至少考虑5件你要感激的事情。根据空后的every morning判断应是“醒来”。A项“打扮”;B项“化妆”;C项“醒来”;D项“起床”。
18.A.concerned  	B.grateful
C.anxious  	D.upset
答案:B'A项“关心的,担心的”;B项“感激的”;C项“焦急的”;D项“焦虑不安的”。根据上文,主要讲述人应该学会感恩,故选B。
19.A.pretending  	B.looking
C.smiling  	D.trying
答案:D'句意:你就会注意到你脸上毫不费力的微笑。without even trying“连想都不用想,连试都不用试”。
20.A.power  	B.disadvantage
C.award  	D.consequences
答案:A'A项“力量,权力,动力”;B项“劣势,缺点”;C项“酬金”;D项“后果”。句意:30天后你就会感觉到自己重生了。这就是感恩的力量。
Ⅱ.阅读理解(建议用时15′)
A
[2016·惠州市二调]Every year, millions of Americans see their personal information leak into the wrong hands. Maybe there's spyware on their computer, or a service they use suffered a security reach, leaving customers at the risk of exposure. Or perhaps their password is easy to guess.
Don't fear: You can easily set up proper defenses. Here's how.
● Clean Your Computer and Smartphone
Before you put new security measures into place, make sure your devices are as spotless as possible. This means installing a good antivirus program and taking the time to clear out any spy — or malware that may have already infected your system. These days, it's also worth it to make sure your phone is safe from viruses. iPhones are less likely to be targeted by spyware, but Android users should download the Lookout app to scan their devices and ensure everything is as it should be.
● Secure Your WiFi
It's fairly easy for potential criminals to gain access to your information if they're able to share your connection — that's why you want to be careful when using public WiFi. Even though you put security measures into place a couple of years ago, it's a good idea to refresh your settings.
● Use passwords
What you've heard is true: Passwords should use a variety of special characters, numerals, letters, and cases when possible. 
● Check the shopping security
Take care when shopping online. Always check the security symbols when using an online site for shopping. If the lock icon encryption (加密)  is not there, do not give out credit details. Also, check that the site is legal — never go to a site from a random e­mail and start shopping online.
Keep a separate credit card just for online shopping. This will make it easier to cancel if something bad does happen and your other credit card for “in real life” can still be used uninfluenced.
Don't store information on any store's website. It may be convenient but it's also a possible loss to you if the site is hacked.
本文是一篇说明文,讲述的是在当前信息社会里,如何确保自己的信息不被泄露,以保证自己的生活及财产不受到影响。
1.This passage is mainly about________.
A.ways of avoiding identity theft
B.tips of freeing computers from viruses
C.measures to ensure network security
D.steps to keep track of passwords
答案:A 主旨大意题。根据文章第二段“Don't fear: You can easily set up proper defenses. Here's how.”可推知答案。
2.To put new security measures into place, we need to ________.
A.clear out everything in the system
B.make a random selection of network
C.get rid of potential spyware
D.refresh the infected system
答案:C 细节理解题。根据“Clean Your Computer and Smartphone”部分中第一句话“...make sure your devices are as spotless as possible.”可知。
3.According to the passage, the risk of exposing personal information may possibly be caused by ________.
A.the applications of antivirus programs
B.the practice of using public WiFi
C.the difficult access to passwords
D.the separate credit card for online shopping
答案:B 细节理解题。根据“Secure Your WiFi”内容中的“It's fairly easy for potential criminals to gain access to your information...”可知答案。
4.Which of the following is an improper way to shop online?
A.Adopting a unique password for every website.
B.Shopping online at reliable websites. 
C.Keeping credit details safe by checking security symbols.
D.Monitoring credit card by storing information online.
答案:D 细节理解题。利用排除法:根据“Check the shopping security”中的内容逐一排查。A、B、C三项内容在该部分中有明确提示,故选D。


1.personal adj.  私人的;个人的
2.security n. 安全;可靠
3.infect vt. 感染
4.detail n. 细节;详情
5.convenient adj. 便利的;方便的

1.at the risk of 冒着……风险
2.make sure 确保

原文:This will make it easier to cancel if something bad does happen.(it作形式宾语)
译文:如果有一些糟糕的事情发生,这将会使得取消更加的容易。
仿写:Most students take it for granted to_be_taken_care_of_by_ their_parents.
大部分学生认为自己由父母照顾是理所应当的。

B
[2016·河南开封摸底考试]Why do Chinese people love hot pot so much? As the winter months are coming in, more and more people are sitting around a table, enjoying this kind of traditional meal. I find myself wondering what it is about this traditional meal, which has existed for more than 1,000 years. What makes it a Chinese food favorite? It seems that the answer lies beyond the dish itself. 
 Hot pot isn't just designed to keep you warm during the cold months; it's also a social experience. It's a “theater” cooked food that turns a meal into an event. There is a lot of fun for everyone to have in adding some foods to the hot pot. 
Hot pot is eaten over two to three hours. For this reason, it is often considered an evening's entertainment, and a time to spend with friends and families. However, many Westerners would be put off by the idea of other people sticking chopsticks in their food. When we come to eat at the table in the UK, we tend to have our own shares, although the experience is still a social one. 
A similar experience to the hot pot can be found in Korean barbecue restaurants, which let you cook your own meat. This allows people to have their meat done however they want. 
For most Westerners, the idea of going to a restaurant to cook their own food is very strange. But having a go, I find it's now one of my favorite meals in Beijing. The steam from the pot left my clothes smelling of food when I got home, but perhaps this was also part of the experience. When the cold wind is blowing outside, I am sitting around with my good friends, eating and drinking. For me it's like a dinner party where my taste buds (味蕾) and my appetite are equally satisfied in the warm company of friends. 
本文阐述的是为什么吃火锅在中国如此受欢迎,并对中西方的饮食作了简单的对比。
5.What is the main reason why hot pot is popular in China? 
A.It has a history of over 1,000 years.
B.It is a fun social experience.
C.It serves people with many kinds of foods.
D.It keeps people very warm in winter. 
答案:B 细节理解题。根据文章第一段的各种反问以及第二段首句“火锅的设计不仅仅是用来取暖的,而且它也是一种social experience”可知。
6.We can conclude from the article that British people generally________. 
A.enjoy cooking their own food in restaurants
B.prefer a Korean barbecue to Chinese hot pot
C.don't like sharing food with others in restaurants
D.don't mind the smell of food staying on their clothes 
答案:C 推理判断题。根据第三段“When we come to eat at the table in the UK, we tend to have our own shares, although...”可知答案选C。
7.How long do people spend in enjoying the traditional meal? 
A.More than four hours.
B.Over one hour.
C.About three hours.
D.All the evening. 
答案:C 细节理解题。根据第三段首句“Hot pot is eaten over two to three hours.”可知。
8.What is the author's attitude to hot pot? 
A.Serious.  	B.Tired. 
C.Humorous.  	D.Appreciative.
答案:D 推理判断题。综合作者对火锅的描述“a lot of fun, evening's entertainment, my appetite are equally satisfied...”可判断,答案是D。


1.traditional adj. 传统的  2.social adj. 社会的
3.entertainment n.  娱乐  4.similar adj. 相似的
5.appetite n. 胃口;食欲

1.put off 推迟
2.tend to 往往会……;倾向于……
3.sit around 闲坐着;无所事事

原文:This allows people to have their meat done however they want.(have+宾语+宾补)
译文:这就允许人们想怎么做肉就怎么去做。
仿写:Jenny hopes that Mr Smith will suggest a good way to_have_her_written_English_improved in a short period.
杰妮希望史密斯先生会提出一个好的方法,能让她的书面英语在短时间内得到改善。

Ⅲ.短文改错(建议用时8′)
 [2016·四川绵阳高中一诊]My biggest problem is that I'm too busy. When I am young, I used to have so much time, and these days I get up early and stay in school all day. Then I go right to home and eat dinner. Before I started high school, I used to spend a lot of time play games with my friends, but I just don't have time anymore. In the evening, I used to watch TV or chatted with my grandma, but now I has to study. I love music, and my father used to take me to concert. These days, I hardly ever have time with concerts. I do my homework and go to bed. I real miss the old days!
答案:
My biggest problem is that I'm too busy. When I  young, I used to have so much time,  these days I get up early and stay in school all day. Then I go right  home and eat dinner. Before I started high school, I used to spend a lot of time  games with my friends, but I just don't have  time anymore. In the evening, I used to watch TV or  with my grandma, but now I  to study. I love music, and my father used to take me to . These days, I hardly ever have time  concerts. I do my homework and go to bed. I  miss the old days!














高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!


































本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more