欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2016-2017学年上学期高二英语寒假作业:4 选修6Unit 2~Unit 3(解析版)

2016-2017学年上学期高二英语寒假作业:4 选修6Unit 2~Unit 3(解析版)

资料类别: 英语/同步

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2016/12/28

下载次数:138次

资料类型:

文档大小:110KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
英语学科  高二寒假作业(四)
   作业范围: 选修六Unit 2~Unit 3     
姓名:_____________     学校: ______________   班级: ______________
时间:60分钟         分值:100分
第Ⅰ卷
 阅读理解(共4小题,每小题5分;满分20分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。When someone says, "Well, I guess I'll have to face the music," it doesn't mean he is planning to go to a concert. It is something far less pleasant, like being called in by your boss to explain why you did this and did that, and why you did not do this or that. Terrible music indeed, but it has to be faced. At sometime or another, every one of us has had to "face the music", especially as children. We can remember father's angry voice, "I want to talk to you!” And only because we did not obey him. What an unpleasant business it was!
The phrase "face the music" is known to every American, old and young. It is at least one hundred years old. Where did the expression come from?
The first explanation came from the American novelist, James Fenimore Cooper. He said, in 1851, that expression was first used by actors while waiting in the wings to go on the stage. After they got their clue to go on, they often said. "It's time to face the music." And that was exactly what they did - facing the orchestra(乐队) which was just below the stage.
An actor might be frightened or nervous as he moved on to the stage in front of the audience that might be friendly, or perhaps unfriendly, especially if he forgot his lines. But he had to go out. If he did not, there would be no play. So the expression "face the music" came to mean "having to go through something, no matter how unpleasant the experience might be, because you knew you had no choice."
1.Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. If you'd like to enjoy songs, you'll face the music.
B. When actors have to face the music, it means they have to go on stage to perform, however changeable the situation is.
C. When you have to face the music, it is probable that you have met something unpleasant.
D. If a child does something against his parent's will, maybe he'll face the music.
2.Why might an actor be frightened or nervous as he moved on to the stage in front of the audience?
A. Because the audience might be unfriendly.
B. Because he thought he might forget his lines.
C. Because he was afraid that his performance might not be perfect.
D. All the above.
3.From the passage we know that the expression "face the music" was first used by ________.
A. children     B. a novelist      C. actors       D. audience
4.What's the main idea of this passage?
A. Actors' behavior as they moved on to the stage.
B. The meaning and the origin of the phrase “face the music”.
C. A personal idea expressed by an American novelist, James Fenimore Cooper.
D. The feelings when we have to face the music.
【百强校】2015-2016学年安徽蚌埠二中高二下期中考试英语试卷
【答案】1.A   2.D   3.C   4.B
2.D 细节理解题。根据最后一段第一句An actor might be frightened or nervous as he moved on to the stage in front of the audience that might be friendly, or perhaps unfriendly, especially if he forgot his lines.可知AB两项是他所担心的内容,同时演员还担心上台以后表扬不好。使用A、B、C三项都属于要面对的不利情况。故D项正确。
3.C 细节理解题。根据第三段第二句He said, in 1851, that expression was first used by actors while waiting in the wings to go on the stage.可知这个短语首先用在演员的身上。故C项正确。
4.B 主旨大意题。本文主要介绍了俗语"face the music"的含义以及使用语境和它的起源。故B正确。
考点:考查说明文阅读       
【题型】阅读理解
【难度】一般

完形填空(共20小题,每小题2分;满分40分)
阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
My wife and I moved to the Cumberland Plateau of Tennessee in November, from New York to a very rural area. While moving we had the __1__ of our adult daughter.
During the__2__days of moving into our new home, we__3__in the local community a lot. One evening we decided to have a meal at a buffet style restaurant. It had been a long day of__4__ boxes and furniture, and the next day would see us on the long drive back to our former home for another __5___ , a thousand mile long trip. We were all __6___. But the buffet was great, and we___7__our meal feeling rested and relaxed.
When I went to pay our bill, __8__in hand, the waitress cashier told me that they didn’t___9___credit cards. Being from the big city, it was __10__ to use a credit card. Oops!
I had no __11__ in my pocket, but about 10 miles back down the road I’d seen a bank with an ATM. I told the lady that I would __12__ my family there and return in a few minutes to pay for our meals. “ Oh, you __13__ do that,” she told me. “ You just come back___14__time and pay us then.” WHAT? I looked at her in __15__. These people had ___16__ seen me before, did not know if I would ever return, yet they __17__ me to return to pay for three adult meals? This is not something that I had ever experienced in the big __18__ , that’s for sure.
We have lived there for almost six years, and every single week I see other acts of trust like this happening. It may be a “country” thing, or just __19__Southern hospitality. Whatever it is, I certainly like it, and I pass on this __20__ every chance I get.
1.A. help			B. advice				C. attention		D. command
2.A. cold			B. quiet				C. big			D. busy
3.A. starved			B. traveled			C. ate out		    D. worked out
4.A. choosing		B. moving			C. designing		D. watching
5.A. load			B. sleep				C. visit			D. rest
6.A. bored			B. tired				C. pleased		D. excited
7.A. prepared		B. cooked			C. ordered		D. ended
8.A. card			B. key				C. bill			D. menu
9.A. believe			B. accept				C. need			D. admit
10.A. special			B. necessary			C. common		D. difficult
11.A. food			B. phone				C. wallet		    D. cash
12.A. send			B. leave				C. lose			D. show
13.A. needn’t		B. can’t				C. shouldn’t		D. mustn’t
14.A. each			B. last				C. some			D. that
15.A. fear			B. satisfaction			C. anger			D. astonishment
16.A. ever			B. seldom			C. never			D. sometimes
17.A. trusted			B. demanded			C. forced		    D. invited
18.A. neighborhood	B. country			C. family		    D. city
19.A. serious		B. plain				C. unusual		D. formal
20.A. confidence		B. courage			C. kindness		D. wisdom
【百强校】2015-2016学年浙江余姚中学高二下期中考试英语试卷
【答案】
1.A  2.D   3.C4.B  5.A   6.B  7.D  8.A  9.B  10.C
11.D  12.B  13.A  14.C  15.D  16.C  17.A   18.D  19.B  20.C
2.D 考查上下文串联。形容词cold寒冷的;quiet安静的;big大的;busy忙碌的;众所周知,搬家总是很忙碌,有很多东西要整理收拾。故D正确。
3.C 考查词义辨析。动词starve饥饿;travel旅游;eat out在外面吃饭;work out锻炼;因为搬家很忙碌,我们没有时间自己做饭,所以经常在外面吃饭。故C项正确。
4.B 考查上下文串联。根据文章第一段可知我们从纽约搬到了田纳西州,所以使用moving;故B正确。
5.A 考查名词辨析。名词load装载,负担;sleep睡觉;visit拜访;rest休息;今天我们搬了一天的盒子和家具,第二天我们就要把这些东西撞上车运动需要送去的地方。故A正确。
6.B 考查形容词辨析。形容词bored厌倦的;tired疲惫的;pleased高兴的;excited兴奋的;因为忙了一整天,我们都很累,但是自助餐非常好。吃完以后我们感觉很放松。故B正确。
7.D 考查动词辨析。动词prepare准备;cook烹饪;order命令,点购;end结束;我们在吃完自助餐的时候,感觉很舒服放松。故B正确。

8.A 考查上下文串联。根据44空the waitress cashier told me that they didn’t   44  credit cards.可知我拿着信用卡去结账。故A正确。
9.B 考查上下文串联。动词believe相信;accept接受;need需要;admit承认;从下文可知这家餐厅不使用信用卡,指接受现金。所以动词accept符合上下文串联。故B项正确。
10.C 考查生活常识。形容词special特别的;necessary必要的;common普通的,常见的; difficult困难的;在大城市中使用信用卡是很常见的事情,而在小对方更多使用现金。故C项正确。
11.D 考查上下文串联。名词food食物;phone电话;wallet钱包;cash现金;根据前段可知这家餐厅不收现金,而我身边又恰好没有现金。故D正确。
12.B 考查上下文串联。动词send发送;leave离开,留下;lose失去;show展示;我身边没有现金,离这里最近的ATM也有10英里,所以我询问对方能否把家人留在这里,我去取钱以后再过来支付。故B正确。
13.A 考查上下文串联。根据下空“ You just come back   49  time and pay us then.对方告诉我有空再来支付,没有必要把家人留在这里。故A正确。
14.C 考查固定搭配。短语some time某个时间;对方告诉我,等我下次有空的某个时间再来结账,不需要。故C正确。
15.D 考查上下文串联。名词fear恐惧;satisfaction满意;anger生气,愤怒;astonishment惊讶;根据前半句“WHAT? I looked at her”说明我很惊讶,根本没有想到对方会这样说。故D正确。
16.C 考查副词辨析。副词ever曾经;seldom很少;never从未;sometimes有时候;因为这些人从来没有见过我,也不知道我是否会回来,就直接让我离开,下次再来付账。这是我没有想到的。故C项“never”符合上下文串联。
19.B 考查形容词辨析。形容词serious严肃的;认真的;plain普通的;unusual不同一般的;formal正式的;根据前句可知像这样的事情每周都在发生,在热情好客的南方乡村里这是很普通的事情。故B正确。
20.C 考查上下文串联。名词confidence自信;courage勇气;kindness善良;wisdom智慧;受到热情好客的南方人的影响以后只要有机会,我就会传递这样的善良。人与人之间的相互信任是最重要的。故C项正确。

考点:考查记叙文阅读
【题型】完形填空
【难度】一般    
第Ⅱ卷
短文改错(共10小题,每小题2分;满分20分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改仅限一词。
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear nephew,
You told me that a boy of senior high school attacks you and ordered you give him money. I am sorry to hear that, so I have to say violence in school sometimes happens. Now that you have met it, you should learn to deal with it wise. First, be brave. The strong you are, the weaker the bad guys are. You can ask your parents to go with you for several week, and then the bad boy may go away. Second, known he is a student in school, you can try to find out which class he is in. If necessary, you can tell her head teacher which he has done. Last but not least, never ask your friends to fight with him. If something worse happens, calling me or your parents at once.
Yours,
Uncle Tom
【百强校】2015-2016学年云南昆明三中高二上学期期末英语试卷
【答案】
attack→attacked
加to
so→but
wise→wisely
strong→stronger
week→weeks
known→knowing
her→his
which→what
calling→call

week→weeks考查名词。可数名词用复数,故用weeks。
known→knowing考查动词时态。非谓语动词,与主语之间是主动关系,用knowing。
her→his考查代词。根据全文可知这个袭击者是一个男生,所以用his。
which→ what考查连接词。宾语从句,用what。
calling→call考查动词。祈使句,动词用原形,用call。
考点:考查了动词、介词、代词、名词、形容词、时态等的用法
【题型】短文改错
【难度】一般
书面表达(满分20分)
目前,学校存在少数学生考试作弊现象。某英文杂志社拟对此现象向中学生征文,标题是“My Opinion on Cheating in Examinations”。请根据下列提示用英语写一篇征文稿。
内容要点如下:主要原因:考试偏多、偏难不用功、懒惰取悦父母、老师。
个人看法:作弊不对,违反校规要诚实,努力学习……(其他看法)
注意:1.短文必须包括所有内容要点,可适当发挥;
      2.短文标题与开头已为你写好,不计入总词数;
      3.词数100左右。

My Opinion on Cheating in Examinations
It is known to us all that some students cheat in examinations at school._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【来源】【百强校】2016-2017学年黑龙江牡丹江一中高二9月考英语试卷
【答案】
One possible version:
                   My Opinion on Cheating in Examinations
  It is known to us all that some students cheat in examinations at school.
  As students, we often take examinations at school, but sometimes we have too many examinations which are too difficult for us. On the other hand, some of us are lazy and don’t work hard at their lessons. So when taking examinations, they sometimes cheat in order to get better results to please their parents and teachers.
   In my opinion, it is wrong to cheat in examinations because it breaks the rules of schools, we students should be honest and try to get good results by studying hard instead of cheating in examinations. What’s more, we should improve our study methods and get well prepared for examinations.
【解析】略
【题型】书面表达
【难度】一般     














高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!


































本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more