欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2016-2017学年高二英语新人教版必修5课时同步君:Unit 1《Great scientists》(第2课时)(含解析)

2016-2017学年高二英语新人教版必修5课时同步君:Unit 1《Great scientists》(第2课时)(含解析)

资料类别: 英语/同步

所属版本: 新人教版

所属地区: 全国

上传时间:2017/1/4

下载次数:182次

资料类型:

文档大小:101KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
绝密★启用前
人教版必修五 Unit 1 Great scientists
2. Learning about Language
一、单词拼写。
    根据句意和首字母或汉语提示写出单词。
1.We can c__________ from what he has said that he is a good manager.
2.The enemy was d__________ by the soldiers and the fight ended.
3.The soldiers were warned to remain hidden and not to e__________ themselves.
4.A dropped cigarette is being b__________ for the fire.
5.I can't carry the bucket if the h__________ is broken.
6.The president is preparing to __________(宣布) his new plan on Tuesday.
7.His heart disease has been __________(治愈).
8.The home market alone cannot __________(吸收) all these goods.
9.I want to make an __________(询问) about train times.
10.No one could __________(预见) his future accurately.
二、补充句子。
    根据语境用适当的介词填空。
11. Many other children are interested in science apart ________ Jack and Tom. 
12. Will you help me prepare _________ the party of the old classmates? 
13. As a reporter in the war, she was exposed ________ many dangers.
14. We can say ________ certainty that there is nothing wrong with our food.
15. He has spent the last two years working ________ a book about English learning. 
16. Small towns in South India serve _______ business and cultural centers for the nearby villages. 
17. The careless driver is to blame _______ the traffic accident.
18. Removing dust ________ the carpet by hand can cost a lot of time; this is especially true if the children are playing around.

三、阅读理解
A
Helen Thayer, one of the greatest explorers of the 20th century, loves challenges. She says, “I like to see what’s on the other side of the hill.” She has gone almost everywhere to do that.
In 1988, at the age of 50, she became the first woman to travel alone to the North Pole. She pulled her own sled (雪橇) with 160 pounds of supplies, and during her trip no one brought her fresh supplies. Along with her dog Charlie, she survived cold weather and meetings with polar bears. In fact, Charlie saved her life when one of them attacked her. Near the end of her trip, a strong wind blew away most of her supplies. The last week of the trip, she survived on a handful of nuts and a little water each day.
Helen goes to challenging places not only for adventures, but also for education. Before her Arctic journey, she started a website called Adventure Classroom. On the site, she shared her adventures in order to inspire students. She explained, “Although kids often see the world in a wrong way, without hope for their future, we work to inspire them to set goals, plan for success and never give up...”
Helen grew up in New Zealand. Her parents were athletes and mountain climbers. Following her parents’ example, she climbed her first mountain at the age of nine. Later, she climbed the highest mountains in North and South America and New Zealand.
In 1996, she took on another challenge—the Sahara Desert. She and her husband, Bill, walked 2,400 miles across it. In 2001, she and Bill travelled on foot from west to east through the Gobi Desert in Mongolia. They hoped to travel in mainland China into Sichuan and Tibet to study pandas.
Helen plans to continue taking trips. She’ll use her adventures, writings, photos and environmental works to create programs for her Adventure Classroom website. She wants to inspire her students to never stop facing challenges.
19. We learn from the second paragraph that ________.
A. Helen Thayer traveled to the North Pole on her own
B. Helen Thayer was the first person to reach the North Pole
C. Helen Thayer ate nothing during the last week of her trip
D. Charlie saved Helen Thayer when the strong wind hit them
20. Why does Helen travel to different places worldwide?
A. For fun.  	B. For education.
C. For money.  	D. For fame.
21. Which is the best title for the text?
A. A Famous Woman
B. A Woman Mountain Climber 
C. A Woman Who loves Adventures
D. A Famous Website about Education
B
Can you believe your eyes? A recent experiment suggests that the answer to that question may depend on your age.
 Martin Doherty and some other scientists tested the perception (观察力) of some people, using pictures of some orange circles. The researchers showed the same pictures to two groups of people. The first group included 151 children aged 4 to 10, and the second group included 24 adults aged 18 to 25.
     The first group of pictures showed two circles alone on a white background. One of the circles was larger than the other, and these people were asked to tell the larger one. Four-year-olds recognized the correct circle 79 percent of the time. Adults recognized the correct circle 95 percent of the time.
     Next, both groups were shown a picture where the orange circles, again of different sizes, were surrounded by grey (灰色的) circles. Here’s where the trick lies in. In some of the pictures, the smaller orange circle was surrounded by even smaller grey circles—making the orange circle appear larger than the other orange circle, which was the real larger one. And the larger orange circle was surrounded by even bigger grey circles—so it appeared to be smaller than the real smaller orange circle.
    When young children aged 4 to 6 looked at these tricky pictures, they weren’t fooled—they were still able to find the bigger circle with the same accuracy (准确性) as before. However, older children often recognized the smaller circle as the larger one, and adults got it wrong most of the time.
     As children get older, Doherty said, their brains will begin to watch the whole picture at once: the grey circles, as well as the orange circle in the middle. As a result, they’re more likely to fall for this kind of trick.
22. Doherty and his team of scientists did an experiment to judge _________.
A. children’s and adults’ brains               
B. the influence of people’s age
C. people’s ability to see exactly
D. children’s and adults’ eyesight 
23. When asked to find the larger circle, __________.
  A. adults got it right most of the time with grey ones around
B. children at 6 got it wrong 79 % of the time with no grey ones around
  C. only adults over 18 got it right 95% of the time with grey ones around
  D. children at 4 got it right about 79 % of the time with grey ones around
24. According to the passage, we can know that __________.
  A. a smaller orange circle appears bigger on a white background
  B. an orange circle appears bigger than a grey one of the same size
  C. a circle surrounded by bigger ones looks smaller than its real size 
  D. a circle surrounded by other circles looks bigger than its real size
25. Why are younger children not fooled?
  A. Because they are smarter than older children and adults.
B. Because older people are influenced by their experience.
  C. Because people’s eyes become weaker as they grow older.
D. Because their brains can hardly link two similar things together.


人教版必修五 Unit 1 Great scientists
2. Learning about Language
一、单词拼写。
【答案】
1.conclude
2.defeated
3.expose
4.blamed
5.handle
6.announce
7.cured
8.absorb
9.enquiry
10.foresee
二、补充句子。
【答案】
11. from  12. for  13. to  14. with  15. on  16. as  17. for  18. From
三、阅读理解
A【答案】
19. A 
20. B
21. C
【解析】
本文是一篇记叙文,主要介绍了女探险家海伦·泰勒的情况,以及她热爱探险和挑战的经历。
19. A 细节理解题。根据第二段第一句可知,她是第一个独自一人穿越北极的女性。故A项表述正确。
20. B 细节理解题。根据第三段第一句可知,Helen去探险的目的不仅仅是为了冒险,还为了教育。故答案选B。
21. C 主旨大意题。文章主要介绍了女探险家海伦·泰勒的情况,以及她热爱探险和挑战的经历,故C项最恰当。
考点:考查记叙文阅读
难度:一般
B
【答案】 
22. C 
 23. D 
 24. C 
 25. D
【解析】
本文属于科普类说明文,告诉我们并不是亲眼所见的都是真的,我们的眼睛也会欺骗我们。
22. C 细节理解题。根据文章第二段第一句可知,Doherty和其他科学家用带有橙色圆圈的图片来测试人们观察力的准确程度。故C项正确。
23. D 细节理解题。根据第三段第三句可知,四岁的孩子辨别出正确圆圈的正确率为79%。故D项正确。
24. C 细节理解题。根据文章第四段最后一句可知,被更大的灰色圆圈包围的橙色圆圈看起来比实际的要更小。故C正确。
25. D 推理判断题。根据文章最后一段第一句可知,随着小孩长大,他们的大脑会观察整体的图片,也就是说会受到周围事物的影响。而年纪更小的孩子则不会受到影响,这也正是为什么小孩不被欺骗的原因。故D项正确。
考点:考查科普类说明文阅读
难度:较难












高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!


































本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more