欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 【课堂新坐标】2016-2017学年高二英语人教版选修8学业分层测评:Unit2 Section Ⅲ Learning about Language & Using Language (含解析)]

【课堂新坐标】2016-2017学年高二英语人教版选修8学业分层测评:Unit2 Section Ⅲ Learning about Language & Using Language (含解析)]

资料类别: 英语/同步

所属版本: 新人教版

所属地区: 全国

上传时间:2017/1/12

下载次数:4次

资料类型:

文档大小:67KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
学业分层测评
Ⅰ.单句语法填空
1.We are working on the ________(assume)that the profit will not increase next year.
2.The clock ________(strike)eight.
3.His explanation was not________(reason),so all of us didn't accept it.
4.All their attempts were ________vain.
5.If you read fast every day,you are bound ________(improve)your English level.
6.With so many essays __________(write),he won't have time to go shopping this morning.
7.It leaves people with nothing to do but wait for ________(retire)and then death. 

8.He is a successful businessman;he owes his success more ________luck than to ability.
9.Why bother________(go)abroad to study,when there are so many good universities at home?
10.I have a sweet tooth and can't resist ________(eat)chocolate and ice cream.
【答案】 1.assumption 2.struck 3.reasonable 4.in 5.to improve 6.to write 7.retirement
8.to 9.to go 10.eating
Ⅱ.完成句子
1.问题是没有足够的时间。
The_problem_is_that there isn't enough time.
2.他甚至连通知都没通知我他要来。
He didn't even bother to let me know he was coming.
3.他把他的失败归因于运气不好。
He owed_his_failure_to his bad luck.
4.优势是我们很好地掌握了英语。
The_advantage_is_that we have a good command of English.
5.你下了这么大的工夫,你一定会通过这次考试的。
You've done so much work that you are bound to pass the exam.
Ⅲ.阅读理解
A
Market research has been done to see if people would accept meat from either cloned animals or the offspring (后代) of clones.A study done by the International Food Information Council in 2007 asked US respondents if they would buy meat, milk, and eggs from cloned animals.
Of the respondents, 10%would be “very likely”, 36% would be “somewhat likely”, while 28%would be “not too likely” and a quarter “not at all likely”.The respondents were slightly more favourable when asked the same question about the offspring of cloned animals.
In the US,the hormone(激素) rBST is given to cows to increase milk production.In the EU and a number of other places such hormone treatment is banned.But even in the US,milk and meat is often labelled as rBST hormone free.
The US Food and Drug Administration (FDA)is not requiring labelling for meat from cloned animals or offspring of clones because its position is that there is no scientific difference between that and non­cloned meat.It has said it will permit voluntary labelling.
And despite the scientific evidence it gave, there are still plenty of critics against its position on cloned meat.After the 2008 guidance was published, Senator Barbara Mikulski said,“The FDA has acted recklessly and I am very disappointed in their rush to allow cloned foods.Just because something created in a lab doesn't mean we should have to eat it.If we discover a problem with cloned food after it is in our food supply and it's not labelled, the FDA won't be able to recall it.”
【语篇解读】 一个组织做了一项调查研究来了解人们是否接受克隆动物或克隆动物后代的肉,结果如何呢?
1.What's the aim of the International Food Information Council's study?
A.To prove cloned foods are safe.
B.To persuade people to eat cloned foods.
C.To find the possible bad effects of cloned foods.
D.To know people's attitudes towards cloned foods.
【解析】 细节理解题。由第一、二段可知,International Food Information Council进行这一调查和研究的目的是了解人们对克隆食品的态度。
【答案】 D
2.The underlined word “recklessly” in Paragraph 5 is closest in meaning to “________”.
A.carelessly    	B.formally
C.effectively 	D.uselessly
【解析】 词义猜测题。根据下文“我很失望他们匆忙地许可了克隆食物”,可以判断前面“recklessly”一词应该表示“草率地;鲁莽地”之意。
【答案】 A
3.According to Senator Barbara Mikulski,________.
A.cloning animals is illegal
B.cloned foods should be labelled
C.cloned foods should be forbidden
D.cloned foods have health problems
【解析】 推理判断题。根据Barbara Mikulski所说的“如果人们食用了克隆食品出了健康问题的话,如果没有标签这些食物将无法被召回”可推断他认为应该把克隆食品贴上标签,因此判断B项正确。
【答案】 B
4.What's the best title for the passage?
A.Why do people in the US not like to accept cloned food?
B.Differences between cloned and non­cloned meat
C.What are the attitudes towards cloned food in the US?
D.Various responses to a study on cloned food
【解析】 主旨大意题。该文主要讲述了美国人对待克隆食品的态度以及存在的种种争议,因此C项作标题最合适。
【答案】 C
B
In the movie Jurassic Park, scientists clone dinosaurs by using the DNA that was preserved for millions of years.However, there is trouble when the cloned dinosaurs turn out fiercer and smarter than expected.Can dinosaurs really be cloned? Theoretically, they can;all that would be required is DNA from an extinct dinosaur and a currently living closely related species which would act as a surrogate mother(代孕母亲).In fact, there is continuing research to clone the woolly mammoth by extracting the DNA from frozen animals.
Actually, cloning is a phenomenon that occurs naturally in a wide variety of species.Whenever you see a pair of identical twins,  they are  examples  of  nature's  clones.Although scientists have been cloning certain plants like the carrots quite successfully for decades, attempts at cloning animals have not been as successful.However, they began long before the birth of Dolly the sheep—the first mammal to be successfully cloned.
Cloning humans does give rise to some worries,raising a number of moral problems involved.In fact, the social  influences  of  producing  humans  artificially  were brilliantly explored in the famous novel Brave New World by Aldous Huxley, and also in the movie The Island.
Human cloning is basically about creating a genetically identical copy of a previously existing person.Why would some people choose to clone human beings? Well,generally, it could make couples unable to have babies have their own children.Replacing a dead child is also another reason why some people have expressed interest in the technology.
【语篇解读】 人们已经成功地克隆了植物,而克隆动物还不太成功,那么克隆人类呢?
5.The purpose of the first paragraph is to________.
A.give us an introduction to a movie
B.analyse the possibility of cloning
C.give an introduction to the text
D.tell us the importance of cloning
【解析】 推理判断题。从后文内容可知,第一段主要是为了引出下文。
【答案】 C
6.We can infer from the second paragraph that________.
A.more and more people are interested in cloning
B.cloning has saved many animals from dying out
C.cloning has a very short history
D.cloning plants is much easier
【解析】 推理判断题。第二段说明,人们已经成功克隆了植物,而动物还不太成功,说明克隆植物要比克隆动物简单得多。
【答案】 D
7.In what way is human cloning useful?
A.It can bring a dead person back to life.
B.It makes it possible to replace a dead child.
C.It can help cure some human diseases.
D.It can help people have more healthy children.
【解析】 细节理解题。从最后一段可知,克隆人可以替代一个死了的孩子或者帮助不孕夫妻拥有自己的孩子。
【答案】 B
8.What attitude do people have towards human cloning?
A.They think human cloning is useless.
B.They believe it can help humans in many ways.
C.They believe it can cause many moral problems.
D.They doubt whether it can succeed or not.
【解析】 观点态度题。从第三段可知,克隆人一直是一个存在争议的问题,涉及很多道德问题。
【答案】 C
Ⅳ.阅读填句
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The benefits of keeping a journal
If you want to grow, one important thing you should do is keeping a journal.It may seem simple, but it can make a big difference in your life.I have been keeping journals for years.Writing all the lessons I learn and all the ideas I get has become a habit for me.__1__ Here are some benefits you will get by keeping a journal.
◆ It prevents you from losing an idea.Have you ever gotten an idea only to lose it later because you didn't write it down?__2__But then I developed the habit of writing down every idea that came into my mind as soon as possible.If I'm away from my computer, I usually write it down on a piece of paper that I bring wherever I go.I will then transfer the idea to the journal in my computer.
◆ It helps you review all the lessons you've learned.By reviewing your journal, you can quickly see the lessons you've learned and the ideas you've gotten.__3__   You can use the ideas to propel (鞭策) yourself forward.
◆__4__After keeping a journal for years, you can look back at it and see how far you've gone.Things that were big problems in the past might seem small today.The raw ideas you had in the past might have been realized today.
◆ It helps you expand your ideas.When you try to come up with a sentence to express an idea, you are thinking actively about it.__5__ In the end, you will expand your ideas.
A.I often experienced that myself.
B.It trains you to express your thoughts.
C.It allows you to see your progress over time.
D.Just use whatever tool you feel comfortable with.
E.Thinking actively helps you connect your idea to another idea.
F.And to be honest, I can't imagine what my life would be like without it.
G.Then you can do whatever necessary to avoid repeating the same mistakes 














高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!


































本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营