欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2017年高考全国Ⅲ卷英语试题(Word版含答案)

2017年高考全国Ⅲ卷英语试题(Word版含答案)

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2017/6/13

下载次数:808次

资料类型:历年高考题

文档大小:224KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
绝密★启用前                                                          
2017年普通高等学校招生全国统一考试

(考试时间:120分钟  试卷满分:150分)
 
1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
3.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑如需改动用橡皮擦干净后再选涂其他答案标号回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分  听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上,录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。中·华.资*源%库 ziyuanku.com
例:How much is the shirt?
   A.£ 19.15.   B.£9.18   C.£9.15
答案是C。
1.What will the woman do this afternoon?
 A.Do some exercise.   B.Go shopping.  C.  Wash her clothes. 
2.Why does the woman call the man?Ziyuanku.com
 A .To cancel a flight.  B. To make an apology.   C.  To put off a meeting.  
3.How much more does David need for the car?
A.$ 5,000.          B.$20,000.        C.$25,000.
4.What is Jane doing?
A.Planning a tour.    B.Calling her father.  C.Asking for leave.
5 .How does the man feel?
A.Tied.          B.Dizzy.          C.Thirsty.  
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does Jack want to do?
A. Watch TV.    B. Play outside.    C. Go to the zoo.
7. Where does the conversation probably take place?
A. At home.    B. In a cinema.     C. In a supermarket.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What does Richard do?
A. He’s a newsman.     B. He’s a manager.    C. He’s a researcher.
9. Where is Richard going next week?
A. Birmingham.    B. Mexico City.    C. Shanghai.
10. What will the speakers do tomorrow?
A. Eat out together.    B. Visit a university.    C. See Professor Hayes.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. What is the probable relationship between the speakers?
A. School friends.
B. Teacher and student.
C. Librarian and library user.
12. Why does Jim suggest Mary buy the book?
A. It’s sold at a discount price.
B. It’s important for her study.
C. It’s written by Professor Lee.
13. What will Jim do for Mary?
A. Share his book with her.
B. Lend her some money.
C. Ask Henry for help.
听第9段材料,回答第14至16题。
14.Where does Stella live?
A. In Memphis.    B. In Boston.    C. In St Louis.   
15.What would Peter and his family like to do on Beale Street?
A.Visit a museum.    B. Listen to music    C. Have dinner.    
16.What kind of hotel does Peter prefer?
A. A big one.   B. A quite one.    C.A modern one.     
听第10段材料,回答第17至20题。
17.How many lab sessions will the students have every week?
A. One  B. Two.    C. Three.
18.What are the students allowed to wear in the lab ?
A.Long scarves.    B.Loose clothes.     C.Tennis shoes.
19.Why should the students avoid mixing liquid with paper?
A. It may cause a fire.   B.It may create waste.     C.  It may produce pollution.
20.What does the speaker mainly talk about?
A.Grades the student will receive.    
B.Rules the students should follow.     
C. Experiments the students will do. 
第部分  阅读理解(共两节,满分40分)
第一节  (共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
San Francisco Fire Engine Tours
San Francisco Winery Tour
   Running February 1st through April 30th
   This delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF. Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer.(Included in tickets price)
  Departing from the Cannery: Tell time upon request.
  Duration(时长):2 hours
  Price: $90
Back to the Fifties
  Running: August 16th through August 31st
  This tour transports you back in time to one of San Francisco’s most fantastic periods, the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.
  Departing form the Cannery 5:00 pm and 7:00 pm 
  Duration:2 hours
  Price:$90
Spooky Halloween Tour
Running: October 10th through October 31st 
Join us for a ride through the historical Presidio district .Authentic fire gear (服装)is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco 
Departing from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pm 
Duration :1 hour and 30 minutes 
Price: Available upon request
Holiday Lights Tour
  Running: December 6th through December 23nd
  This tractive four takes you to some of San Francis’s most cheerful holiday scenes. Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.
  Departing from the Cannery 7:00 pm and 9:00 pm
  Duration: I hour and 30 minutes
  Advance reservations required.
21.Which of the tours is available in March?
A.San Francisco Winery Tour.
B.Back to the Fifties Tour.
C.Spooky Hallowen Tour.
D.Holiday Lights Tour.
22.What can tourists do on Back to the Fifties Tours?
A.Go to Treasure Island.
B.Enjoy the holiday scenes.
C.Have free ice cream.
D.Visit the Presidio district.
23.What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour?
A.Take some drinks.
B.Set off early in the morning.
C.Wear warm clothes.
D.Make reservations in advance.
B
Minutes after the last movie ended yesterday at the Plaza Theater, employees were busy sweeping up popcorns and gathering coke cups. It was a scene that had been repeated many times in the theater’s 75-year history. This time, however, the cleanup was a little different. As one group of workers carried out the rubbish, another group began removing seats and other theater equipment in preparation for the building’s end.
	The film classic The Last Picture Show was the last movie shown in the old theater. Though the movie is 30 years old, most of the 250 seats were filled with teary-eyed audience wanting to say good-be to the old building. Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because it seemed appropriate. The movie is set in a small town where the only movie theater is preparing to close down.WWW.ziyuanku.com
Bradford said that large modern theaters in the city made it impossible for the Plaza to compete. He added that the theater’s location(位置) was also a reason. “This used to be the center of town,” he said. “Now the area is mostly office buildings and warehouses.”
Last week some city officials suggested the city might be interested in turning the old theater into a museum and public meeting place. However, these plans were abandoned because of financial problems. Bradford sold the building and land to a local development firm, which plans to build a shopping complex on the land where the theater is located.
The theater audience said good-by as Bradford locked the doors for the last time. After 75 years the Plaza Theater has shown its last movie. The theater will be missed.
24. In what way was yesterday’s cleanup at the Plaza special?
   A. It made room for new equipment.
   B. It signaled the closedown of the theater.
   C. It was done with the help of the audience.
   D. It marked the 75th anniversary of the theater.
25. Why was The Last Picture Show put on?
   A. It was an all-time classic.     					B. It was about the history of the town.
   C. The audience requested it.     					D. The theater owner found it suitable.
26. What will probably happen to the building?
   A. It will be repaired.      						B. It will be turned into a museum.
   C. It will be knocked down.    					D. It will be sold to the city government. $来&源:ziyuanku.com
27. What can we infer about the audience?
A. They are disappointed with Bradford.    			B. They are sad to part with the old theater. 
C. They are supportive of the city officials.  			D. They are eager to have a shopping center. 
C
After years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves.
Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.
The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populations — major food sources (来源) for the wolf – grew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the park’ s red foxes, and completely drove away the park’ s beavers.$来&源:ziyuanku.com中·华.资*源%库 ziyuanku.com
As early as 1966,biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park.They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems.Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.
    The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolvers. The U.S.Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone.Today,the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone.Elk,deer,and coyote populations are down,while beavers and red fores have made a comeback.The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.
28.What is the text mainly about?
A.Wildlife research in the United States.
B.Plant diversity in the Yellowstone area.
C.The conflict between farmers and gray wolves.
D.The reintroduction of wolves to Yellowstone Park.
29.What does the underlined word “displaced” in paragraph 2 mean?
A.Tested.		B.Separated.		C.Forced out.		D.Tracked down.
30.What did the disappearance of gray wolves bring about?
A.Damage to local ecology.     B.A decline in the park’s income.
C.Preservation of vegetation.    D.An increase in the variety of animals.
31.What is the author’s attitude towards the Yellowstone wolf project?
A.Doubtful.       B.Positive.      C.Disapproving.      D.Uncaring.
D
The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.
   Research shows that giving up driving is one of the key reasons for a fall in health and well-being among older people, leading to them becoming more isolated(隔绝) and inactive.
   Led by Professor Phil Blythe, the Newcastle team are developing in-vehicle technologies for older drivers which they hope could help them to continue driving into later life.
   These include custom-made navigation(导航) tools, night vision systems and intelligent speed adaptations. Phil Blythe explains: “For many older people, particularly those living alone or in the country, driving is important for preserving their independence, giving them the freedom to get out and about without having to rely on others.”
   “But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this often results in people avoiding any potentially challenging driving conditions and losing confidence in their driving skills. The result is that people stop driving before they really need to.”
Dr Amy Guo, the leading researcher on the older driver study, explains, “The DriveLAB is helping us to understand what the key points and difficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.    “For example, most of us would expect older drivers always go slower than everyone else but surprisingly, we found that in 30mph zones they struggled to keep at a constant speed and so were more likely to break the speed limit and be at risk of getting fined. We’re looking at the benefits of systems which control their speed as a way of preventing that.
 “We hope that our work will help with technological solutions(解决方案) to ensure that older drivers stay safer behind the wheel.”
32.What is the purpose of the Drivel AB?
A.To explore newmeans of transport.
B.To design new types of cars.
C.To find out older driver`s problems.
D.To teach people traffic rules.
33.Why is driving important for older people according to Phil Blythe?
A.It keeps them independent.
B.It helps them save time.
C.It builds up their strength.
D.It cures their mental illnesses.
34.What do researchers hope to do for older drivers?
A.Improve their driving skills.
B.Develop driver-assist technologles.
C.Provide tips on repairing their cars.
D.Organize regular physical checkups.
35.What is the best title for the text?
A.A new Model Electric Car
B.A Solution to Traffic Problem
C.Driving Service for elders
D.Keeping Older Drivers on the Road
第二节  (共5小题;每小题2分,满分10分)  
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

●    37     In order to make a change, you need to decide why it's important. Do you want to get up in time to have breakfast with your family, get in some exercise, or just be better prepared for your day? Once you are clear about your reason, tell your family or roommates about the change you want to make.
Rethink mornings. Now that you know why you want to wake up, consider re-arranging your morning activities. If you want time to have breakfast with your family, save some time the night before by setting out clothes, shoes, and bags.   38   That’s a quarter-hour more you could be sleeping if you bought a coffee maker with a timer.
Keep your sleep/wake schedule on weekends. If you’re tired out by Friday night, sleeping in on Saturday could sound wonderful. But compensating on the weekends actually feeds into your sleepiness the following week, a recent study found.   39   
Keep a record and evaluate it weekly. Keep track of your efforts and write down how you feel. After you’ve tried a new method for a week, take a look at your record.   40   If not, take another look at other methods you could try.
A. Get a sleep specialist.
B. Find the right motivation.
C. A better plan for sleep can help.
D. And consider setting a second alarm.
E. If the steps you take are working, keep it up.
F. Stick to your set bedtime and wake-up time, no matter the day.
G. Reconsider the 15 minutes you spend in line at the café to get coffee.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节  (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
A Toronto man is offering a free round-the-world air to the right woman. But __1_ apply. You must be named Elizabeth Gallahgher and have a Candian ___42___ .
Jordan Axani, 28, said he and his then girlfriend, Elizabeth Gallagher, booked heavily discounted round-the-world air tickets in May, but their    43     ended and he did not want her ticket to    44     . The ticket had a strict no-transfer(不可转让)    45    , but since passport information was not required when     46    , any Canadian Elizabeth Gallagher can 
   47      it. 
“I just want to see the ticket go to good use and for someone to    48    a lot of joy,” said Axani. He posted his    49   on a social networking website, and received thousands of e-mails, including thirty from actual Elizabeth Gallagbers with the    50   passports, “More    51   , there are hundreds of Canadians who are interested in    52    their name to Elizabeth Gallagher,” Axani said. “It was absolutely out of    53   , thousands of e-mails, people around the world  54   their stories of travel.”
Axani wrote in his post that he is not   55   anything in return and that the woman who uses the    56  ticket can choose to either travel with him or  57   the ticket and travel on her own.
The   58   is scheduled to start on December 21 in New York City and continue on to Milan, Prague, Paris, Bangkok and New Delhi before   59   in Toronto on January 8. He said the   60   woman will be announced on the website and the trip will be shared online.
41.A.benefits			B.deposits			C.retrictions			D.examinations
42.A.orgin			B.passport			C.accent				D.firend
43.A.holiday			B.marriage			C.dream				D.relationship
44.A.go to waste		B.come to mind		C. go no sale			D.come into effect 
45.A.policy			B.order				C.parment			D.schedule
46.A.applying			B.booking			C.checking			D.bargaining
47.A.use				B.borrow				C.choose				D.buy
48.A.sacrifice			B.express				C.experience			D.provide
49.A.answer			B.advice				C.offer				D.comment
50.A.same			B.right				C.now				D.real
51. A. interesting  B. annoying   C. satisfying  D. convincing
52. A. writing  B. giving   C. lending   D. changing
53. A. touch   B. question  C. date   D. control
54. A. admiring   B. advertising  C. sharing  D. doubting
55. A. leaving   B. looking for   C. losing  D. dealing with   
56. A. leaving    		B. looking for   		C. losing      		D. dealing with
57. A. return     		B. take         		C. reserve     		D. hide
58. A. interview   		B. program  			C. trip   			D. meeting
59. A. ending   		B. calling   			C. repeating   		D. staying
60.A.honored      		B. lovely       		C. intelligent      	D. lucky
第二节  (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
She looks like any other schoolgirl, fresh-faced and full of life. Sarah Thomas is looking forward to challenge of her new A-level course .But unlike school friends ,16-year-old Sarah is not spending half-term     61    (real)Instead, she is earning $6500 a day as  62   model in New York. 
   Sarah   63   (tell) that she could be Britain’s new supermodel earning a million dollars in the new year. Her father Peter44,want her to give up school to model fulltime But Sarah,  64  has taken part in shows along with top models wants  65  (prove) that she has brains as well as beauty she is determined to carry on with her  66  (educate).
She has turned down several   67  (invitation) to star at shows in order to concentrate on her studies After school she plans to take a year off to model full time before going to university to get a degree  68  engineering or architecture. 
    Sarah says, "My dad thinks I should take the offer now. But at the moment, school  69  (come) first. I don't want to get too absorbed in modeling. It is  70  (certain) fun but the lifestyle is a little unreal. I don't want to have nothing else to fall back on when I can't model my more."
第部分  写作(共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)
    假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

第二节  书面表达(满分25分)

球队活动;
报名方式及截止日期。
注意:
词数100左右;
可以适当增加细节,以使行文连贯。

绝密★启用前
2017年普通高等学校招生全国统一考试
英语试题正式答案
第一部分 听力
1.B				2.C				3.A				4.C				5.B
6.A				7.C				8.C				9.B				10.A
11.A				12.B				13.C				14.A				15.B
16.B				17.A				18.C				19.A				20.B
第二部分  阅读理解
21.A				22.C				23.D				24.B				25.D
26.C				27.B				28.D				29.C				30.A
31.B				32.C				33.A				34.B				35.D
36.C				37.B				38.G				39.F				40.E
第三部分  语言知识运用
41.C				42.B				43.D				44.A				45.A
46.B				47.A				48.C				49.C				50.B
51.A				52.D				53.D				54.C				55.B
56.D				57.B				58.C				59.A				60.D
61.     62. a    63. has been told/was told    64. who    65. to prove
66. education      67. invitations      68. in   69. comes    70. certainly
第四部分 写作
第一节

第二节(略)













高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!



本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营