欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2018届高考英语二轮复习创新组合练试题:第1组练习

2018届高考英语二轮复习创新组合练试题:第1组练习

资料类别: 英语/同步

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2018/3/16

下载次数:78次

资料类型:

文档大小:80KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
第1部分 题型重组练
第1部分 题型重组练
第一组
(建议用时:30分钟)
Ⅰ.阅读理解
(2017·云南昆明高三质检)

 to follow their cattle, the source of their living.
The Masai have become known as a people of fighters, protecting their cattle against lions and other enemies. Only men are fighters. They wear long hair, which is colored red with clay. They can have more than one wife. Women build and take care of the home, fixing food and making clothing. Women and children keep their heads shaved. Women can also become elders,__once they have given birth to four healthy children.
The Masai depend on their cattle for many parts of their life. They drink cows’ milk and blood as sacred drinks. They use the cows’ waste to cover and seal their homes. They don’t kill their cattle for food, but if a cow is killed, then the horns(角) are used for containers; the hides are used to make shoes, and the bones are made into decorations.
The more cattle a man owns, the richer he is considered to be. A man who owns 50 or fewer cattle is con?sidered poor. A “rich” man has a thousand or more. The cattle, though owned by the man, are considered 
to belong to the man抯 entire family. The family names the cattle and can recognize each animal抯 unique voice.to
Masai houses are made from sticks and grass, but they are meant to be temporary, since the move of their cattle means that the Masai move as well.
1.What is Masai women’s daily work at home?
A.They protect the cattle from being hunted.
B.They give birth to babies and bring them up.
C.They look after as well as naming their cattle.
D.They mainly deal with various housework.
2.When do the Masai move from one place to another?
A.They move when they have over a thousand cattle.
B.They move once there are 4 children in the family.
C.They move when their cattle need new food sources.
D.They move after their houses are not strong enough.
3.What does the underlined word “elders” in Paragraph 2 mean?
A.Aged citizens.
B.Respected people.
C.Brave fighters.
D.Wealthy hostesses.
4.It can be inferred from the text that ________.

B.lions are the primary enemies of the Masai
C.the Masai are living a life in a modern way
D.the total of the Masai’s cattle decides their status
Ⅱ.完形填空
(2017·安徽江南十校联考)
 __1__ of giving money to every beggar or homeless person I pass by. My friends say it is not good to __2__. We may come across beggars or homeless people begging every day and all beggars have their ability to survive. It __3__ them that I never listen to them.
On a __4__ day,my friend and I were walking to the __5__ when I passed a beggar lady.I had seen her several times before and had always given her a few __6__.That day, I gave her 2 Euros. I was waiting for the bus and reading a book when I __7__ to see that lady standing in front of me. She __8__ me a piece of paper covered in a plastic bag to prevent it from getting __9__.She stood there__10__. Putting away my book, I took the paper,which  __11__ she and her family had to __12__ their country because of floods, and that she was __13__ to support them. She had got a bit of money, but she needed 5 __14__ Euros to get home. I __15__ in my pockets and found 20 cents. My friend __16__ a 5 Euro note. I asked her to give it to the lady, and said that I would __17__ the next day. When she got the money, the lady hugged us and said thanks again and again, and went on her way. Later on the bus, I wondered where her home was and __18__ she had gotten to this country. In her story, I felt that my friend and I would always remain part of it as the __19__, who helped her get home on a rainy day. But for me, helping a stranger did bring me happiness, giving me a pleasant __20__.
1.A.time        	B.way

2.A.encourage        	B.expose            
C.evaluate          	D.envy
3.A.delights          	B.annoys            
C.interests          	D.attracts
4.A.rainy 	B.dry
C.sunny 	D.cloudy
5.A.airport           	B.bus stop          
C.railway station    	D.downtown
6.A.books            	B.suggestions       
C.cents             	D.roses
7.A.turned around    	B.looked down      
C.looked up         	D.stood up
8.A.asked            	B.begged           
C.bargained         	D.handed

C.lost             	D.dirty
10.A.cheerfully 	B.clumsily
C.eagerly           	D.luckily
11.A.wrote            	B.spoke            
C.said             	D.told
12.A.miss             	B.leave             
C.support           	D.blame
13.A.struggling        	B.exploring
C.hesitating         	D.searching
14.A.many            	B.more             
C.another           	D.much

C.watched          	D.fished
16.A.gave out         	B.took out          
C.handed in         	D.made out
17.A.pay back         	B.take back         
C.come back        	D.get back

C.how              	D.whether
19.A.lookers­on 	B.strangers
C.foreigners 	D.passers­by
20.A.situation 	B.mood
C.spirit 	D.position
Ⅲ.语法填空
(2017·福建泉州检测)
____________(they) faces in patterns and colors to represent different character types and 2.____________(quality).
In Beijing Opera, ____________(begin),only three colors were used—red, white, and black. Now, many other colors, such 4.____________ yellow, purple, blue and green, are used for facial painting.
Red is a color for brave and loyal characters. Guan Yu, a general from the Three Kingdoms Period (A.D.220-280), ____________ being very loyal to his emperor, Liu Bei.
White highlights all 6.____________ is bad in human nature. It 7.____________(suggest) dishonesty and betrayal(背叛). One of the typical white­faced characters is Cao Cao, ____________(power) and cruel prime minister from the Three Kingdoms Period.
Black face paint is 9.____________(usual) used for someone who is fierce and violent. One typical example is General Zhang Fei from the classic novel, Romance of the Three Kingdoms.
All these different colors are used in Beijing Opera facial painting 10.____________(provide) a clear picture of each character.
第1部分 题型重组练
第一组
阅读理解
【解题导语】 本文是一篇说明文介绍了马赛人的情况。
D 解析:细节理解题。根据第二段的第五句可知马赛族的妇女在家看护房子准备饭菜并且做衣服;据此可知马赛族的妇女日常主要负责家务活故D项正确。
C 解析:推理判断题。根据第一段第二句中的“moving their homes from time to time to follow their cattle, 并结合最后一段可知马赛人跟着他们的牛而迁移由此可以判断当牛需要新的食物来源时马赛人就会迁移。故C项正确。
B 解析:词义猜测题。根据第二段最后一句可以判断如果女子能生育四个健康的孩子则她将成为人们尊敬的人。画线词意为“令人尊敬的人”故B项正确。
D 解析:D项正确。
完形填空
【解题导语】 作者有一个习惯:给她经过的每一个乞丐或无家可归的人钱。她的朋友不理解她为什么这样做但她却一直坚持自己
1.D 解析:根据下文giving money to every beggar or homeless person I pass by可知作者总是给她经过的每个乞丐或无家可归的人钱这是长期养成的一种习惯(habit)。故选D项。
A 解析:根据下文We may come across beggars or homeless people begging every day and all beggars have their ability to survive.可知朋友认为每天都会遇到乞丐或是无家可归的人而且所有的乞丐是有能力生存下来的所以作者的做法是不值得鼓励(encourage)的。expose意为“使暴露;使曝光”; evaluate意为“评估;评价”; envy意为“羡慕;妒忌”; 均不符合语境。故选A项。
B 解析:由上文可知朋友不希望作者这样做但作者不听这使得他们很恼怒。delight意为“使愉快;使高兴”;annoy意为“使恼怒”;interest意为“使感兴趣;使关注”;attract意为“吸引;引起……的兴趣”。故选B项。
A 解析:根据下文的who helped her get home on a rainy day可知这是一个雨天。故选A项。
B 解析:根据下文I was waiting for the bus可知作者和朋友是要去公交车站(bus stop)。故选B项。
C 解析:根据上文I had seen her several times及下文I gave her 2 Euros可知作者已见过这位女乞丐几次每次都会给她几分钱故选C项。
C 解析:根据I was waiting for the bus and reading a book可知作者等公交车时正在看书要抬起头才能看到那位女士。turn around意为“转身”;look down意为“俯视;看不起”;look up意为“抬头看”;stand up意为“起立”。故选C项。
D 解析:根据下文I took the paper可知作者接过这张纸所以此处指这位女士递给作者一张纸。ask意为“询问;要求”;beg意为“乞求”;bargain意为“讨价还价”;hand意为“传;递”。故选D项。
A 解析:根据第二段第一句和倒数第二句可知那是一个雨天所以这位女士把纸包在塑料袋里以防弄湿(wet)。故选A项。
C 解析:根据下文She had got a bit of money    Euros to get home.可知她希望作者能够给她帮助所以用迫切的眼神看着作者。cheerfully意为“高兴地”;clumsily意为“笨拙地”;eagerly意为“迫切地;渴望地”;luckily意为“幸运地”。故选C项。
C 解析:根据上文I took the paper及下文she and her family had to    their country because of floods...可知此处表示那张纸上写着的内容常用say表示是say的过去式故选C项。
B 解析:根据下文because of floods可知她和家人因为洪水不得不背井离乡。miss意为“错失;想念”;leave意为“离开”;support意为“支持”;blame意为“责备”。故选B项。
A 解析:根据下文to support them可知她在努力养活家人。struggle意为“奋斗;拼搏”;explore意为“探讨;探险”;hesitate意为“犹豫”; search意为“搜寻”。故选A项。
B 解析:根据上文She had got a bit of money可知她的钱不够还需要5欧元。more意为“另外的;更多的”。故选B项。
D 解析:根据下文and found 20 cents可知作者翻了翻口袋看看有没有钱。fish在此作动词意为“摸找”为不及物动词符合语境。touch意为“触摸;碰”但为及物动词。故选D项。
B 解析:作者的朋友拿出了5欧元。give out意为“分发”;take out意为“拿出”;hand in意为“上交”;make out意为“辨认出”。故选B项。
A 解析:从语境可知作者要借朋友的钱然后还给(pay back)她。take back意为“收回(说错的话);退回(从商店购买的商品)”;come back意为“回来”;get back意为“回来;回到”。故选A项。
C 解析:作者坐在公交车上在想她的家在哪里是如何来到这个国家的。从前文可知她是因为洪灾离开家乡的所以A项不对、D项从句意上可排除。
B 解析:我们在她的故事里只是曾经帮助过她的陌生人。looker­on意为“旁观者”;stranger意为“陌生人”;foreigner意为“外国人”;passer­by意为“路人”。故选B项。
B 解析:作者总是乐于帮助陌生人她觉得这会给自己带来快乐使自己心情愉悦。mood意为“心情;情绪”符合语境。故选B项。situation意为“形势;情况”;spirit意为“精神”;position意为“姿态姿势;处境;位置”。
语法填空
 2.qualities 3.beginning 4.as 5.for
 7.suggests 8.powerful 9.usually 10.to provide













本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营