欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2018届高考英语二轮复习创新组合练试题:第9组练习

2018届高考英语二轮复习创新组合练试题:第9组练习

资料类别: 英语/同步

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2018/3/16

下载次数:49次

资料类型:

文档大小:81KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
第九组
(建议用时:30分钟)
Ⅰ.阅读理解
A
(2017·广州普通高中毕业班综合测试)
 Inside the Rain Room
e. Is it worth the wait? Yes, I assure you it is. Once inside, visitors find a long, dark room with a high ceiling. A single bright light shines through heavy rain falling around visitors. The mist. The damp air. The noise. It feels like a mighty storm pouring down, but the storm is inside, and visitors aren’t getting wet. Instead, visitors wander in awe,admiring the rain and the artists who created it.
The Rain Room was created to highlight the connection between humans, nature and technology. With a tracking system that senses movement and stops the rain wherever visitors move, it does just that. Light and sound produce an experience that feels both natural and foreign. The exhibit is moving on to Atlanta next month. I urge you to visit before then. It抯 trime to experience the Rain Room for yourself! 
Welcome to the Rain Room 
昑he Rain Room features falling water. Please be aware you may get slightly wet. However, visitors wearing raincoats will be turned away.o
昑his exhibit features advancned technology. To ensure its effectiveness, please avoid wearing dark or reflective clothing. 
昖isitors are welcome to take photographs of the exhibit.  
旵hildren must be accompanied by an adult. f
旻or the convenience of all guests, visits are limited tto 10 minutes.
1.What’s the purpose of the text? 
A.To attract visitors to a new art exhibit. 
B.To explain how an exhibit has been created. 
C.To describe the technology used in the exhibit. 
D.To promote the artists taking part in an exhibit. 
2.What’s the function of the exhibit’s tracking system? 
A.To keep visitors from getting wet.
B.To protect the exhibit from water damage.
C.To time how long visitors are in the room.
D.To count the number of visitors in the room.
3.What must you do when visiting the Rain Room?
A.Wear a raincoat.
B.Wear dark clothing.
C.Leave your camera outside.
D.Pass through within 10 minutes.
B
(2017·兰州高考诊断考试)

 haven’t encoded it deeply.”
Encoding,Schacter explains,is a special way of paying attention to an event that has a major impact on recalling it later. Failure to encode properly can create an annoying situation. If you put your mobile phone in a pocket, for example, and don抰 pay attention to what you did because you抮e involved in a conversation, you抣l probably forget that the phone is in the jacket now hanging in your wardrobe an(衣柜). “Your memory itself isn’t failing you, you didn’t give your memory system the information it needed. ”
Lack of interest can also lead to absent­mindedness. “A man who recites sports statistics from 30 years ago, ”says Zelinski, “may not remember to drop a letter in the mailbox.” Women have slightly better memory than men, possibly because they are more interested in what’s happening around them, and memory relies on just that.
Visual cues(提示) can help prevent absent­mindedness, But be sure the cue is clear and available, ”he cautions. If you want to remember to take a medication with lunch, put the pill bottle on the kitchen table—don’t leave it in the medicine chest and write yourself a note that you keep in a pocket.
Another common episode of absent璵indedness: ’walking into a room and wondering why you’re there. Most likely, you were thinking about something else. 揈veryone does this from time to time, ?says Zelinski. The best thing to do is to return to where you were before entering the room, and you抣l likely remember.r m
4.What does the underlined word “episodes” in Paragraph 1 probably mean?
A.Experiences.  	B.Experiments.

5.According to the passage, women have better memory than men probably because________.

B.they always put things where they were
C.they pay more attention to their environment
D.they prefer to write notes to tell themselves what they should do
6.What can help prevent absent­mindedness according to Schacter?
A.Writing notes.
B.Taking some medicine.
C.Putting something in sight.
D.Returning to where you were.
7.What is the best title for the text?
A.A Way of Recalling
B.The Importance of Encoding
C.Cures for Absent­mindedness
D.Causes and Coping Strategies of Absent­mindedness 
Ⅱ.完形填空
(2017·太原二模)
Life in the Slow Lane
 my life. I’d__1__my seat belt and slam(猛踩)the accelerator to get where I wanted to go. Or, __2__the stores like a runner in the hundred­meter dash. There just weren’t enough hours in the day and I was afraid I might__3__something if I didn’t hurry up.
And then one day, as fate would have it, I ran out of__4__. As my car coasted off the road, I looked at my watch and hit the steering wheel__5__. I had a meeting in fifteen minutes and I hadn’t even finished__6__for it.
But as I got out of my car, a(n)__7__thing happened. I looked out towards the east, and the__8__was just beginning to shine over the horizon. There was a low misty__9__hanging over the river, and some ducks were cutting thick, smooth trails(痕迹)across the otherwise glass­like surface of the water. A few sailboats__10__
I was shocked. This__11__scene had been going on right outside my car every morning and I had never__12__time appreciating it. I had been rushing around in such a__13__that I had been missing everything!
I was quietly, __14__, patiently watching as the sun painted a brand new day when a co­worker finally__15__my car and stopped for me. I had somehow been transformed. Life went from a fast break dance into a slow waltz. I began taking long, slow walks__16__my yard and neighborhood, noticing for the first time all the neighbors, mysteries and wonders__17__were right there for me to see all the time. Not only were there sights that I had been missing, but I began to hear entire__18__all around me:birds singing, 
__19__one gives close attention to anything, even a blade of grass,it becomes a mysterious, beautiful and indescribably magnificent__20__in itself.
1.A.harden     	B.loosen

2.A.race through 	B.pass by
C.come across 	D.look into
3.A.waste 	B.miss
C.meet 	D.cost
4.A.money 	B.water
C.time 	D.gas
5.A.delightfully 	B.in depression
C.bravely 	D.in astonishment
6.A.waiting 	B.calling
C.caring 	D.preparing
7.A.confusing 	B.amusing
C.amazing 	D.embarrassing
8.A.star 	B.light
C.moon 	D.sun
9.A.ice 	B.wind
C.smoke 	D.fog
10.A.sat 	B.went
C.seated 	D.reached
11.A.disastrous 	B.accidental
C.glorious 	D.necessary
12.A.brought 	B.spent
C.taught 	D.founded
13.A.hurry 	B.case
C.position 	D.mess
14.A.regretfully 	B.joyfully
C.obviously 	D.carelessly
15.A.memorized 	B.borrowed
C.recognized 	D.opened

C.for 	D.from
17.A.which 	B.that
C.who 	D.what
18.A.symphonies 	B.fantasies
C.noises 	D.cultures
19.A.Until 	B.Although
C.The moment 	D.The present
20.A.space 	B.village


第九组
阅读理解
【解题导语】 本文是一篇广告类说明文主要介绍了艺术展览项目“雨屋”的技术原理、声光效果、参观注意事项等。
A 解析:写作意图题。根据第一段的第一句“The Rain Room has arrived and local art lovers are taking notice.”和第三部分的标题“可知雨屋”展览项目已经到了当地欢迎观众前去参观;据此可以判断本文旨在吸引观众参观“雨屋”艺术展故A项正确。
A 解析:细节理解题。根据第and visitors aren’t getting wet”可知跟踪系统能感知到参观者的移动在此系统的帮助下参观者不会被雨淋湿故A项正确。
D 解析:细节理解题。根据本文最后一句可知参观者参加展览仅限于十分钟故D项正确。
-7.ACCD
完形填空
【解题导语】 本文主要讲述了作者在一次因车无油而下车欣赏到身边的美景的经历后开始学着享受慢生活的故事。
C 解析:根据下文的“my seat belt”和“slam(猛踩)the accelerator”可推知作者系紧安全带。tighten“(使)变紧”。
A 解析:根据“like a runner in the hundred­meter dash”可推知作者是在快速移动与上文的“rushing through my life”呼应。
3B 解析:根据语境可知作者赶时间是害怕错过什么与下文的“I had been rushing around in such a    that I had been missing everything!”呼应。miss“错过思念”。
D 解析:根据下文的“As my car coasted off the road”可推知作者的车当时没有油了。
B 解析:结合下文的“I had a meeting in fifteen minutes and I hadn’t even finished   for it.”可推知作者当时很沮丧空处与“hit the steering wheel”呼应。
D 解析:因为作者还没有做完准备工作而车又没有油了这让作者很沮丧。
C 解析:根据下文的“I was shocked. This   scene had been going on right outside my car every morning and I had never   time appreciating it.”可推知作者下车后发现了令他惊喜的事情。
D 解析:根据下文的“shine over the horizon”可推知此处表示太阳刚刚升起。下文的“as the sun”也是提示。
D 解析:根据空前的“misty”可知此处表示早上轻雾弥漫在河上的场景。
A 解析:结合语境可知此处表示“停靠”故选A。
C 解析:根据下文的“appreciating”可推知作者为迷人的景致感到震撼。glorious“壮丽的吸引人的”。
B 解析:spend time (in) doing sth.为固定用法意为“花时间做某事”符合语境故选B。
A 解析:此处与“had been rushing”呼应表示作者一直生活匆忙。in a hurry“匆忙”。
B 解析:根据上文的“appreciating”可推知作者满心欢喜地欣赏着早上的景致。
C 解析:根据“finally”和上文提到的轻雾可推知作者的同事最终认出了作者的车。recognize“认出”。
A 解析:根据语境可推知作者开始了一种慢生活到院子和周围的街区转转。
B 解析:that在此引导定语从句在从句中作主语。定语从句先行词为all the neighbors, 既有人又有物故用that引导。
A 解析:根据下文的“birds singing, rustling”可推知周围所有的声响组合到一起成了交响乐。symphony“交响乐”。
C 解析:the moment意为“一……就……”引导时间状语从句符合语境。
D 解析:根据文中的“anything”可推知此处表示这一切组成一个美妙的世界。













本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营