欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2018届高考英语二轮复习创新组合练试题:阅读提速练(4)

2018届高考英语二轮复习创新组合练试题:阅读提速练(4)

资料类别: 英语/同步

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2018/3/16

下载次数:45次

资料类型:

文档大小:64KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
阅读提速练(四)
(建议用时:40分钟)
阅读理解(共两节满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分满分30分)
阅读下列短文从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。
A
(2017·湖北黄冈高三质量检测)
South Korea

The Pyebaek is held after the official ceremony, and is when the bride pays respects to her parents­in­law for the first time.The new couple bow deeply before the parents, and they exchange jujube(枣) and chestnuts(栗子)—symbols for children and good fortune.
HuffPost South Korea
Japan
For Japanese weddings, it’s customary for guests to bring cash as a gift for the new couples.The amount depends on the guest’s relationship to the couple—on average, friends would give $300, and family members may give up to $1,000.
The bills should be unfolded, freshly printed.They’re typically put in a special envelope signed by the guest.Guests leave the envelopes at a reception desk at the ceremony and receive wedding favors in return.
桼yan Takeshita,  HuffPost Japan
Brazil
In Brazilian weddings, the best man cuts the groom抯 tie into several pieces and sells them to the wedding guests at whatever price they choose to pay for it.The money that抯 collected usually goes toward the cn.ouple’s honeymoon.
Brazilian weddings wouldn抰 be complete without pastries called 揵em璫asados?s a, or “happily married”.These are tiny sweet cakes with a condensed milk(炼乳) filling that are meant to bring good luck to the new couples.

1.In South Korean weddings,________.

B.the couple must both wear a white dress
C.the bride shows respects to her parents
D.some couples still observe their traditions
2.When attending a Japanese friend’s wedding, you’d better________.

B.contain $300 in a special envelope
C.carry an envelope with a letter as a gift
D.give more than $1,000 to the new couple
3.Why do people make pastries in Brazilian weddings?
A.To share the new couple’s stories.
B.To raise money for the new couple.
C.To show their excellent cooking skills.
D.To express good wishes to the new couple.
4.What’s the purpose of writing this text?
A.To share some wedding customs around the world.
B.To tell people how to make preparations for weddings.
C.To show the different customs between different countries.
D.To check how much you know about wedding customs.
B
(2017·福建泉州检测)

One night, the building was on fire.The residents began to run for their lives.When half of the population had got themselves out, the wooden staircases broke down.The remaining residents rushed to the roof of the third floor, which had not been touched by the flames yet, waiting for the firemen to rescue them.Firemen did arrive in a short while.But the fire engines and ladders could not reach the building as the alley was too narrow to allow the passage.The situation was critical, since the fire might burn the roof at any moment.The firemen placed a few cushions on the floor, and got some quilts from the nearby houses to add to the pile.Then they asked the people on the burning building to jump on the pile after they had shown how.A man jumped down, bottom touching the pile, uninjured.Another person jumped down, uninjured...They jumped one after another, all safe.
Finally, Singermary became the only remaining one on the roof, hesitating while the fire was swallowing the roof soon.People shouted,“Jump, jump!” Singermary jumped, but she jumped head down with open arms.People were amazed and greatly shocked.How could she do such a jump? It was a suicide gesture! Fortunately,  she got, “Please take me to hospital!” She was  pregnant,  People were deeply moved.
5.When did the wooden staircases break down?
A.After half of the residents ran out.
B.Before the residents discovered the fire.
C.Immediately the firemen arrived.
D.The moment the fire started.
6.Why couldn’t the firemen put out the fire?
A.Because the cushions blocked the way.
B.Because the fire engines were too old.
C.Because the building was made of wood.
D.Because the alley was not wide enough.
7.Why did Singermary jump in a different way?
A.To reduce the danger.
B.To cover her fright.
C.To protect her child.
D.To shock her neighbors.
8.What would be the best title for the passage?
A.Harmony of Neighborhood
B.Mother’s Love
C.Heroic Firemen
D.An Urgent Rescue
C
(2017·湖南长郡中学模拟)
at speed of modern life, but manners on the road are becoming horrible.Everybody knows that the nicest men would become fierce tigers behind the wheel.It is all right to have a tiger in a cage, but to have one in the driver抯 seat is another matter.r
Road politeness is not only good manners, but a good sense.It takes the most cool環eaded drivers great patience to give up the desire to beat back when forced to face rude driving.On the other hand, a little politeness goes a long way toward reducing the possibitlity of quarreling and fighting.A friendly nod or a wave of thanks in answer to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and becomes so necessary in modern traffic conditions.But such behavior of politeness is by no means enough.Many drivers nowadays don’t even seem able to recognize politeness when they see it.
However, misplaced politeness can also be dangerous.A typical example is the driver who waves a child crossing the street at a wrong place into the path of oncoming cars that may not be able to stop in time.The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they want to.
An experienced driver, whose manners are faultless, told me it would help if drivers learnt to correctly join in a traffic stream without causing total blockages that give rise to unpleasant feelings.Unfortunately, modern drivers can抰 even learn to drive, let alone master the roadmanshipg(公路驾车技能).Years ago, and more give­and­take(互谅互让) from all road users.It is high time for all of us to take this message to heart.
________.
    	B.good manners

10.Troubles on the road are often caused by________.

B.the behavior of the drivers
C.the great speed of modern life
D.terrible road conditions
11.According to the writer,a good driver should________.
A.encourage children to cross the road whenever they want to
B.beat back when forced to face rude driving
C.be able to recognize politeness when he sees it
D.join in a traffic stream quickly however other people feel
12.It is not always right for drivers to________.

B.neglect politeness when they see it
C.give a friendly nod in answer to an act of politeness
D.encourage old ladies to cross the road whenever and wherever they want to
D
(2017·广西重点高中二模)
 This question has caused controversy for many years.A new study in rats now augments those concerns.Its data linked  long­term,  intense  exposure  to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.The results have yet to be confirmed, the authors note.
Indeed, although the rat study found a link between cellphone radiation and cancer, it offers no clues to why such a link might exist, notes Jonathan Samet.He teaches preventative medicine and directs the Institute for Global Health at the University of Southern California in Los Angeles.Still, he calls the new study’s findings “significant”.They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancer, he says.
Phone signals are relayed between  cell  towers and cellphones via radio waves.This radio frequency—or RF—radiation is a type known as non­ionizing(非电离的).Unlike X­rays,  as X­rays.But that does not mean radio waves might not cause harm.
In very large doses(量) this radiation will heat the body and cause tissue damage.But it’s not yet known what much lower RF levels might do, the World Health Organization’s International Agency for Research on Cancer, or IARC, concluded that cellphone use“is possibly carcinogenic(致癌的)”.
t certain.It said only that phone use might “possibly”cause cancer.So scientists at the National Toxicology Program, or NTP, investigated further.
13.Which of the following can replace the underlined word “augments” in Paragraph 1?
A.Figures out. 	B.Puts out.
C.Refers to. 	D.Adds to.
14.In which aspect does Jonathan Samet think the new study in rats is significant?
A.It assists him with his teaching.
B.It indicates a new research direction.
C.It warns people to mind cellphone safety.
D.It makes a breakthrough in cancer research.
15.What is Paragraph 3 mainly about?
A.How phone signals are delivered.
B.How cellphones produce radiation.
C.Features of radiation from cellphones.
D.Differences between ionizing and non­ionizing radiation.
第二节 (共5小题;每小题2分满分10分)  
根据短文内容从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2017·东北三校二模)
Top Ways to Spend the Holiday Season with Pets
Taking a nap is a great way to refresh during the holidays, (or both) is an excellent bonding opportunity.
Holiday time is here.The decorating, the shopping, the cooking, the cleaning, the wrapping...16.________
In the season’s craziness, our furry family members tend to get ignored or over­stimulated(过度刺激的).________But they don’t have to:be sure to pay attention and give them a break from the activity when they need it and add them to the fun when they don’t.
Rest time.
If your pet seems stressed, have a safe place for him away from activity.Cats should have a quiet, cozy spot to sleep with food, water, and their litter box.18.________Be sure to have a soft area for sleep, a toy or two, water, and some food.But you might need a nap, too, to refresh for holiday festivities.So use this time to take one together.
·19.________
Many Christmas tree farms welcome pets on a leash(皮带).Your pet will just love being with you outdoors while you share one of the season’s most honored traditions—picking out the perfect tree.Just be sure to call the farm first to confirm that pets are welcome...and you have a new annual tradition.
·Go have a catch.
Give your pup a good run and wear him out ahead of when company visits.20.________This way, he’ll be happy and relaxed when greeting guests.Dog parks are ideal as pups can run, chase tennis balls, and socialize with others.Always remember to walk to and from the park with your pup on a leash and poop bags in hand.
A.Keep pets on a leash.
B.Dogs love playing catch.
C. Dogs might also need one.
D.But where do our pets fit in?
E.Pick out the family Christmas tree.
F.As a result, pets can experience restlessness and anxiety.
G.Many pets would love to be included in some of the activities.
阅读提速练(四)
第一节
【解题导语】 本文主要介绍了韩国、日本、巴西三个国家的婚礼习俗其中包括新娘的穿着、礼金的数额以及婚礼的必备食品等。
D 解析:细节理解题。根据South Korea部分第一段中的...some couples are still carrying out the “Pyebaek”—a South Korean wedding custom.可知尽管西式婚礼受到推崇但是一些人仍然遵循韩国的婚礼习俗故选D项。排除A项;根据the bride wears a white wedding dress可知只有新娘穿白色婚纱故排除B项;根据该部分第二段第一句可知C项错误。D项中的observe意为“遵循;遵守”。
B 解析:细节理解题。综合文章Japan部分的内容可知在日本参加朋友的婚礼一300美元的礼金将新钞装在一个信封中上面签上自己的名字。故选B项。D项表述的是家庭成员所要随礼的金额数可排除;给新婚夫妇的礼物是现金(cash)故排除C项;A项与文中The bills should be unfolded意义相反故排除。
D 解析:细节理解题。根据Brazil部分第二段...wouldn’t be complete without pastries...are meant to bring good luck to the new couples.可知在巴西人们制作这些糕点是为了向新人表示祝福。
A 解析:写作意图题。本文主要介绍的是世界上三个国家婚礼的不同习俗是为了传播知识故A项正确。
【解题导语】 文章主要介绍了一位怀孕的母亲在面临火灾时为了自己未出生的孩子而头朝下跳
5.A 解析:细节理解题。根据文章第二段中的When half of the population had got themselves out, 可知当一半居民跑出之后楼梯就断裂了。故选A项。
D 解析:细节理解题。根据文章第二段中的But the fire engines and ladders could not reach the building as the alley was too narrow to allow the passage.可知因为巷子太窄消防车和消防梯都无法进入。故选D项。
C 解析:细节理解题。根据文章最后一段中的She was pregnant, 可知那位母亲头朝下跳是为了保护肚子中的孩子。故选C项。
B 解析:标题归纳题。通读全文可知本文讲述了一位母亲为了自己未出生的孩子而冒险头朝下跳下房顶的故事体现了母爱的伟大。故选B项。
【解题导语】 随着车辆的增多很多司机都有可怕的路怒症甚至不知道什么是文明交通。专家们呼吁司机应该互谅互让将文明驾驶牢记在心。
9C 解析:主旨大意题。根据文章第二段第一句Road politeness is not only good manners, 及第三段第一句However, 可知本文主要围绕道路文明礼貌行为展开论述。故选C项。
B 解析:推理判断题。根据文章第一段第二句Everybody knows that the nicest men would become fierce tigers behind the wheel.可知大家都知道平时非常绅士的人在开车的时候也会变成一只猛虎。再根据文中对道路上司机们的种种行为的描述可判断公路上的麻烦主要是由司机的行为引起的故选B项。
C 解析:细节理解题。根据文章第二段最后一句可知在看到礼貌行为时一个好司机应当能够对此有所认知。故选C项。
D 解析:细节理解题。根据第三段最后一句可知给老人让路让他们随意过马路的礼貌行为是不对的。故选D项。
【解题导语】 本文是一篇说明文。人们喜欢用手机的美国人都有手机。那么过度使用手机是否会有患癌的风险呢?一项新的研究给
13.D 解析:词义猜测题。画线词前面提到过度使用手机是否有患癌的风险这一问题多年来引发的争议不断再根据画线词后的“concerns”和“Its data linked long­term, 可知现在一项在老鼠身上adds to意义相近。
B 解析:推理判断题。根据第二段中的“They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancer, 可知这项研究会促使科学家去查明手机辐射可能是怎样致癌的也就是说它为科学家提供了一个新的研究方向。
C 解析:段落大意题。根据第三段的内容尤其是“non­ionizing radiation does not...”可知本段主要讲的是手机辐射的特点它是非电离的其危害性远低于电离辐射。
第二节
-20.DFCEB













本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营