欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2018届高考英语二轮复习创新组合练试题:阅读提速练(6)

2018届高考英语二轮复习创新组合练试题:阅读提速练(6)

资料类别: 英语/同步

所属版本: 通用

所属地区: 全国

上传时间:2018/3/16

下载次数:56次

资料类型:

文档大小:86KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
阅读提速练(六)
(建议用时:40分钟)
阅读理解(共两节满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分满分30分)
阅读下列短文从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。
A
(2017·山西太原高三模拟试题)


Communicate well. Lack of communication is one of the biggest reasons of a team’s failure.Seek input from team members so they feel like a valuable part of the team.Communication establishes trust among team members.In addition, communicating well can help prevent and resolve conflict.Meet regularly to keep members involved and aware of your work progress.Post decisions where everyone in the team can see them.
Be flexible. In teamwork, priorities and responsibility can change instantly.Stay ready to shift focus.Training team members to be able to do parts of other team members’ jobs can be a valuable part of teamwork; being flexible helps to build appreciation for all the parts of the team.
Meet deadlines. Work hard to ensure you meet established deadlines when you work in a team environment.Others are depending on your work.Negotiate timelines with your teammates at the start of a project.Doing so allows you to have a say in how work gets accomplished.
Establish accountability. All team members must be responsible for the success and failure of the project.Although not every team needs a leader, teams require a formal way to ensure everyone does his part.Try using meetings to report on progress.
Celebrate accomplishments and encourage the team. Senior executives may not always recognize the importance of some team members’ work.Share congratulations at team meetings and talk about whose work is invaluable in helping you get your work done.
1.What can you conclude from the first paragraph?
A.Working in a team means your work is separate.
B.Working in a team means your work is effective.
C.Being a member of a team means your work is independent.
D.Being a member of a team means your work is interdependent.
2.Which of the following deeds does not contribute to effective teamwork?
A.Keeping silent in a team discussion.
B.Being able to do parts of others’ job.
C.Acknowledging others’ work publicly.
D.Holding meetings to report on progress.
3.What does the underlined word “accountability”refer to in the fifth paragraph?
A.Success.    	B.Responsibility.

4.What is the best title of the passage?
A.How to Succeed in Communicating with Others
B.How to Work Effectively in a Team Environment
C.Ways to Work Well in Completing Projects
D.Ways to Improve the Efficiency of Employees
B
(2017·辽宁部分重点高中第三次联考)
£23
According to a study, a BFF(Best Friend Forever) does not come cheap with devoted pals blowing £4a lifetime.And while it costs nothing to be a shoulder to cry on, big­hearted Britons go the extra mile and spend £ 168 on pick­me­ups(提神物品) to get their mate through a rocky patch(艰难时刻) like the breakup of a relationship.
£242 spent on presents to show how much they mean from gifts bought on holiday to treats for no reason.And distance does not break up a close friendship as BFFs spend a whopping(巨大的)£18 on travel to see each other despite being miles apart because of university, jobs and marriage.
The study by cashback site TopCashBack found on average BFFs who wed can expect £ 431 spent on them and a further £ 283 on gifts when they have children.And they can rely on their pals to help out when they move house as they will obtain £ 127 worth of housewarming presents and takeaways as well as putting in a shift with the packing and unpacking.
The survey based on a friendship lasting 40 years found more than eight in ten adults with a BFF felt their friendships were worth every penny.
TopCashBack spokesperson Natasha Smith said, 揟hose friendships which stand the test of time are often the most important in our lives.However, they come at a cost.From train tickets once a month to flights and a new dress for a weddingi on the Italian coast, the price paid for having a best mate can soon add up.But when we asked people to compare their friendship with the monetary investment, only 14% thought their friendship was equal to their investment with the vast majority thinking it was worth more.”
5.What does the underlined word “big­hearted” in Paragraph 2 mean?
A.Ambitious.     	B.Generous.

6.To keep the relationship, where do BFFs spend most money?
A.Buying birthday presents.
B.Cheering up a friend in low spirits.
C.Paying for holiday gifts and other treats.
D.Going a particular distance to visit friends.
7.What is Natasha’s understanding of BFF friendship?
A.It’s costly and unaffordable.
B.It’s expensive but worthwhile.
C.It’s rewarding but hard to keep.
D.It’s changeable but worth possessing.
8.How is the passage developed?
A.By listing figures.
B.By giving examples.
C.By analyzing causes.
D.By making comparisons.
C
(2017·西宁三校4月联考)

I had been kept by an event for the young at the English­Speaking Union about speech­making.It dealt with not only how to make a speech, but also how to assess any speeches they may be called upon to judge.And, with all this coming my way, I found myself, as ever, feeling incredibly lucky to have English as my native tongue.
It抯 so easy to read the books of what used to be the empire and with the news and so many films coming from across the Atlantic.Also, even apart from these admirable enjoyments, there抯 the likelihood that in most of thess places where they speak different languages, there will be one person, at least, who is paid to cope with the English language.We are, on the whole, understood wherever we go.
Although Mandarin and Spanish are now, in fact, the two most common languages in the world, English is still seen by many as being the most influential.It is, according to scholars such as cognitive scientist Steven Pinker, the language that connects the most people worldwide.English is probably as universal as it is likely to get.
I was late for that dinner, but I employed my recently brushed­up skills and gave a polished speech to make my apologies—and my companions both understood me perfectly.
9.What led to the author’s lateness?
A.Being held up in a traffic jam.
B.A job of teaching English.
C.An event on speech­making.
D.Assessing speeches as a judge.
10.What may happen when English speakers travel abroad?
A.They are treated much better.
B.They often speak local languages.
C.They employ someone as an interpreter.
D.They needn’t worry about communication.
11.Why does the author mention her lateness again?
A.To deepen the theme of the passage.
B.To show the importance of speech skills.
C.To show her companions are considerate.
D.To further prove convenience of using English.
D
(2017·湖北七市高三联考)
?Are you always checking your smartphone to see how many “likes”  Maybe you feel comforted by the sound that someone has sent you a message?
Don’t worry, you’re not alone.We check our phones an average of 150 times a day, and around 30% of the total time spent online is devoted to social media.Some experts now fear this habit could be damaging our mental health.
This is something particularly bothering young adults, according to a study from the University of Pittsburgh.It found the more they used social media, the more likely they were to be depressed(沮丧的).In tests, a frequently were 2.7 times more likely to be depressed compared to those who spent most of their time generally surfing the Internet, who had just 1.7 times the risk.
Some of us certainly feel sad when we’re ignored on social media sites, or when we see someone else having a better time than us.But depression is a more serious condition and clinical psychologist, Abigael San, recently told the BBC that, 揑t抯 a real issue, and it抯 been getting significantly worse over the last 5? years.You can get so hooial ked that it takes you away from your real relationships.” However,  Abigael does admit that social media is more likely to worsen pre璭xisting issues than directly cause them.e
Other research by the University of Glasgow found that teenagers are affected by the 24­hour demands of their social media accounts.It found that those with higher levels of emotional investment in social media, and who use it at night, were more likely to feel depressed and anxious.
Despite these warning signs, why do some of us continue to keep clicking?Well, (虚拟的) online world and connect with the real world instead.
ho is more likely to be depressed according to the study?
A.People checking social media frequently.
B.People surfing the Internet regularly.
C.People receiving a few “likes” for their posts.
D.People longing for more messages.
13.Why does the author give a quote from Abigael San in Para.4?
A.To introduce the coming topic.
B.To give a more supporting example.
C.To stress the importance of social media.
D.To explain the cause of a social media addict.
14.Why do people get addicted to social media according to the author?
A.Because they have more time and money.
B.Because the virtual world is much more attractive.
C.Because they want to attract more attention.
D.Because emotional investment in social media benefits them.
15.What’s the passage mainly about?
A.It’s common for teenagers to be a social addict.
B.Using smartphones does harm to people’s health.
C.It’s better to stay away from virtual online world.
D.Social media addiction contributes to depression.
第二节 (共5小题;每小题2分满分10分)  
根据短文内容从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2017·烟台诊断)
________Fortunately, there are several steps you can take to make your stress much more manageable.
Get Enough Sleep
Getting 6 hours of sleep or less can put you into what’s called a sleep deficit(不足), ________This way, you needn’t stay up for the test and can get a good night of sleep before your big day.
Study Smarter
18.________Make a list of the most important things you need to learn and hit the items at the top of the list first.This will ensure they’re mostly covered if you run out of time.Make a list of all the work you have to do, estimate how long each item will take, and compare that with the amount of hours you have available.This will tell you if you can carefully read or just skim, and how many times you can afford to revise the papers.
Visualize(想象) Success
 you remember facts.You can create detailed situations that involve the information you’re trying to remember.19.________
Stay Calm
There’re  several techniques that can help you calm down quickly.20.________Just close your eyes, take a deep breath, hold it for a while and then let it out slowly.Your stress will come out with your exhales(呼气).

B.Extra time on tests can bring success to students.
C.Test anxiety has a negative impact on your performance.
D.In this process you can strengthen the facts in your memory.
E.Breathing exercises can be extremely effective in helping you relax.
F.So it’s very important to get all your studying done before your exam.
G.There are options for easing stress and potentially improving text performance.
阅读提速练(六)
第一节
【解题导语】 本文主要讲述了提高团队工作效率的方法和策略。
D 解析:段落大意题。根据文章第一段的最后一句可知成为团队一员意味着分工合作、相互依赖故选D。
A 解析:细节理解题。通读全文可知文章中并没有提到在团队讨论中保持沉默有利于团队工作故选A。
B 解析:词义猜测题。根据画线词所在句的后一句“All team members must be responsible for the success and failure of the project.”可知团队工作中所有成员都要对项目的成功和失败负责故可推知此处应选B。
B 解析:标题归纳题。根据本文的关键词“teamwork”并结合全文的整体内容可推知本文主要讲的是提高团队工作效率的方法和策略故选B项。
【解题导语】 最好的朋友也许是无价的但维持一段友谊却是昂贵的。 那么你知道维持一段友谊需要多少钱吗?一项研究给出了答案。
B 解析:词义猜测题。画线部分后的“go the extra mile and spend £ 168 on pick­me­ups(提神物品) to get their mate through a rocky patch(艰难时刻) like the breakup of a relationship”就是对它的进一步说明。此处指虽然在朋友哭泣时成为朋友的依靠并不需要花费什么但是英国人会为朋友付出更多他们会花 168 英镑来为朋友买令人振作的物品助其度过诸如关系破裂等困难时期。画线部分的意思应该是“慷慨的”故选B。
D 解析:细节理解题。根据第二段中的“blowing £ 4, £ 168 on pick­me­ups(提神物品) ”以及第三段中的“£ 242 spent on presents...from gifts bought on holiday to treats...” “spend a whopping(巨大的) £ 18, 可知为了维持一段友谊花在旅途中的费用是最多的所以选D。
B 解析:观点态度题。Those friendships which stand the test of time are often the most important in our lives.However, they come at a cost.”可知认为经受得起时间考验的友谊通常是我们人生中最重要的东西但那是要付出成本的。也就是说与一生的挚友的友谊很贵但很值得。所以选B。
A 解析:写作手法题。根据文中的 23,870” “£ 4£ 168” “£ 242” “£ 18等数据可知本文作者是通过列数据的方法来行文的故选A。
【解题导语】 本文是一篇记叙文。作者因一个活动而耽搁了自己和同伴的晚餐但却因这件事为自己的母语是英语而感到庆幸。作 他们也能够很好地理解她的话。
C 解析:细节理解题。根据第二段中的“I had been kept by an event for the young at the English­Speaking Union about speech­making.”可知作者被一个针对年轻人的有关作演讲的活动耽搁了。故选C项。
D 解析:推理判断题。根there’s the likelihood that in most of the places where they speak different languages, there will be one person, at least, who is paid to cope with the English language.We are, on the whole, understood wherever we go.”可知不管去哪里以英语为母语的人都能够被理解不需 即在交流上没有困难。故选D项。
D 解析:推理判断题。根据第一段内容和最后一段中的“...and my companions both understood me perfectly”可知作者道了歉她的两个同伴(一个是澳大利亚的演员一个是美国加利福尼亚的演员都讲英语)也能很好地理解她。这进一步证明了使用英语的方便之处故选D项
【解题导语】 本文主要讲述了社交媒体上瘾的危害及应对策略。
12A 解析:细节理解题。根据文章第三段的最后一句可知那些经常查看社交媒体的人更有可能抑郁。
B 解析:推理判断题。根据第三段和第四段的整体内容可推知第四段中引用心理学家 Abigael 的话是为了佐证全文的观点故选B。
C 解析:细节理解题。根据最后一段的第二句可知人们都想被喜欢想吸引大家的注意力因此沉溺于社交媒体不能自拔。
D 解析:主旨大意题。本文主要讲了社交媒体上瘾的危害即会使人沮丧故D项更符合文意。
第二节
-20.CFADE













本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营