欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2011年高考试题——英语(重庆卷)解析版

2011年高考试题——英语(重庆卷)解析版

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 重庆

上传时间:2011/11/18

下载次数:1049次

资料类型:历年高考题

文档大小:478KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
绝密 ★ 启用前
2011年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷)
英语试题卷
【总评】2011年英语高考试卷整体难度与以往几年持平,比2010年难度略有提高。一些重庆特色仍有保留注意事项:
1.答题前,务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡规定的位置上。
2.答选择题时,必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案的标号。
3.答非选择题时,必须使用0.5毫米的黑色墨水签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。
4.所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。
5.考试结束后,将试题卷和答题卡一并交回。35分)
做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A.19. 15.	B  £9. 15.	C. £9. 18.		答案是B。A. Mary	B. Marry’s sister 	C. Mary’s friend		2. How much are the potatoes?
A. 6 cents a pound	B.  16 cents a pound	C. 60 cents a pound 		3. Where does the conversation most probably take place?
A. In a restaurant	B.  On a farm	C. At home		4. What does the woman ask the man to do?
A. Have his hair cut.	B. Go to the library.	C. Buy some food.		5. What is the conversation mainly about?
A. Vacation plan.	B. Summer trip.	C. Part-time job.		第二节(共12小题;每小题1. 5分,满分18分)
请听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
请听第6段材料,回答第6至8题。
A. To meet a neighbor.
B. To visit here friends.
C. To go horse-riding.
7. What did the do on Saturday?
A. She went to a party.
B. She went to a farm.
C. She went to a concert.
8. What are the two speakers mainly talking about?
A. An interesting party.
B. A beautiful farm.
C. A wonderful weekend.
请听第7段材料,回答第9至11题。
9. What are the two speakers mainly talking about?
A. The course of painting.
B. The meaning of a painting.
C. The color of a painting.
10. How does the man know much about painting?
A. He has taken painting courses.
B. He has worked for an artist.
C. He has learned it from his father.
11. What does the man invite the woman to do?
A. Meet his father.
B. Have a cup of coffee.
C. Go to an exhibition.
请听第8段材料回答12至14题。
12. Why does the man call the woman?
A. To tell her about his doctor’s advice.
B. To discuss his health plan with her.
C. To ask for information about a health club.
13. What does the woman usually do in the club?
A. Dancing.	B. Playing tennis.	C. Swimming.		14. Where are the two speakers going to meet tonight?
A. In front of a health club.
B. In front of the woman’s house.
C. In front of a hospital.
听第9段材料,回答第15至17题。
15. What was Einstein’s first job in Switzerland?
A. Teaching in a school.
B. Working for the government.
C. Doing research in a lab.
16. When did Einstein move to the United States?
A. In 1905.	B. In 1933. 	C. In 1955.		17. What is the talk mainly about?
A. Einstein’s life experience.
B. Einstein’s scientific research.
C. Einstein’s musical ability.
第三节(共3小题;每小题1.5分,满分4.5)
请听下面一段独白,用所听到的独白中的词或数填空,每空限填一个词或一个数。填入的内容写在答题卡相应位置上,在听本段独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,本段独白读两遍。
请听第10段材料,回答第18至20题。
Information about a Park
The best season to visit the park	     18      		The length of the valley	     19      kilometers.		The best-loved activity 	     20      		听力答案(共20小题,每小题1.5分,满分30分)
1.B  2.B  3.A  4.C  5.A  6.B  7.A  8.C  9.C  10.C  11.B  12.C  13.C  14.B  15.A  16.B  17.A     18.spring/Spring       19.20/twenty/Twenty     20.picnic/Picnic
【评析】重庆英语高考的听力难度一直偏易,全市大部分中学平时考试听力语速、容量等均在高考听力难度之上。考生应注意应对听力部分时要有足够的耐心,不宜掉以轻心,应沉着冷静完成听力部分。相信相当一部分考生听力能拿高分甚至满分。该部分最后三题18-20题为填词题,标准答案较为灵活,并不在意单词是否首字母大写,以19题为例,阿拉伯数字20或者英文字母twenty/Twenty都是正确答案。想要高考时听力拿满分,一来需要平时做难度更高的练习,毕竟由快入慢易,由慢变快难,二来需要落实到笔头,最后的填词题如果因拼写错误而丢分是非常不划算的。
45分)
第一节 单项填空(共15小题:每小题1分,满分15分)
请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答案题卡上将该选项的标号涂黑。
例:A computer can only do    you have instructed it to do.
A. how	 B. after	 C. what	 D. when
答案是C。
21. That piece of music sounds quite familiar. Who _____ the piano upstairs?
A. has played	 B. played	 C. plays	 D. is playing		21. 答案D
【解析】时态. 答案A
【解析】从句…or not也可以做出正确选择。
23. —Are you going to take part in the speech contest?
—_____ It’s too good an opportunity to miss.
A. No problem!	B. That’s for sure.		C. Why me?	D. Why bother?		23. 答案B
【解析】. 答案D
【解析】介词’t you come to Simon’s party last night?
—I wanted to, but my mom simply _____ not let me out so late at night.
A. could	 B. might	 C. would	 D. should		25. 答案C
【解析】情态动词. 答案C
【解析】冠词. 答案D
【解析】代词n’t I	 C. didn’t you	 D. could they		28. 答案B
【解析】反义疑问句反义疑问句’s concern over food safety.
A. to raise	B. raising		C. to have raised	D. having raised		29. 答案A
【解析】非谓语. 答案C
【解析】从句’s face. He _____ to have been praised by the manager just now. 
A. seemed	 B. seems	 C. had seemed	 D. is seeming		31. 答案B
【解析】时态’ s face.可以确定是现在的情况,故用一般现在时。
32. —Have you seen the film Under the Hawthorn Tree?
—Of course, I have. It was in our village _____ it was made.
A. that	 B. where	 C. when	 D. which		32. 答案A
【解析】强调句. 答案C
【解析】非谓语Keep oneself reminded让自己被提醒。特别注意remind的用法:remind sb. of sth.
34. It is not always easy for the public to see _____ use a new invention can be of to human life.
A. whose	 B. what	 C. which	 D. that		34. 答案B
【解析】从句What引导宾语从句,同时在从句中作use的定语。还原句子为“a new invention can be of what use”。
35. —Do you have Mary’s phone number?
—Sorry, _____.
A. I don’t know	B. forget it		C. here you are	D. I can’t remember		35. 答案D
【解析】单选即是考语法,虽然题干会不尽相同,但是万变不离其宗。今年的单选仍是围绕几个热门语法考点,如词法中的介词(24题)、情态动词(25题)、冠词(26题)、代词(27题)以及句法中的时态(21题、31题)、从句(22题、30题、34题)、情景交际(23题、35题)反义疑问句(28题)、非谓语(29题、33题)、强调句(32题)。前几年的热门考点倒装句并没有出现在今年的考题中,取而代之的是同属特殊句式类别下的反义疑问句。此次单选题照例以情景交际题结尾,难度适中,没有挑战学生思维惯性的陷阱题。第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
请阅读下面短文,掌握其大意,然后从36~55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项的标号涂黑。
My father brought home a sailboat when I was ten, and almost each Sunday in summers we would go sailing. Dad was quite skilled in sailing, but not good at  36  . As for me, I  37  both before twelve because of living close to Lake Ontario.
The last time Dad and I set sail together is really  38  . It was a perfect weekend after I graduated from university. I came home and  39  Dad to go sailing. Out we set soon on the__40__ lake. Dad hadn’t sailed for years, but everything   41  
well with the tiller (舵柄) in his hands.
When we were in the middle of the lake, a  42  wind came all of a sudden. The boat was hit  __43  . Dad was always at his best in any  44  , but at this moment he   45  .
“John!   46  !” he shouted in a trembling voice, with the tiller still in his hands.
In my memory he could fix any  47  . He was the one I always  48  for strength and security. Before I could respond, a  49  of water got into the boat. I rushed to the tiller  50  it was too late. Another huge wall of water  51  the boat in a minute. We were thrown into the water, and Dad was struggling aimlessly. At that moment, I felt fiercely  52  of him.
I swam to Dad  53  and assisted him in climbing onto the hull (船壳) of the boat. Upon sitting on the hull, Dad was a little awkward about his flash of  54  . “It’s all right, Dad. We are safe now,” I comforted him.
That was the first time Dad had counted on me in a moment of emergency. More importantly, I found it was my turn to start  55  for my father. 
36. A. boating 		B. running 		C. swimming 		D. teaching
36. C。根据第5段I swam to Dad可以确定是C(swimming),父亲精通航海术,却不会游泳。
37. A. enjoyed B. desired 		C. hated 			D. learned
37. D。根据下文,作者陪父亲一同去航海,而且还救了落水的父亲,可知作者在很小的时
候就学会了(learned)航海和游泳。
38. A. unforgivable B. unforgettable 	C. cheerful 		D. regretful
38. B。上次作者跟他父亲一起去航海,但却遇到了意外,作者好不容易才救起了落水的父
亲,当然是十分难忘(unforgettable)。
39. A. sent B. ordered 		C. invited 		D. allowed
39. C。下文叙述了作者跟其父亲一起去航海的经历。根据Dad hadn’t sailed for years,可知作者在大学毕业回家后,邀请(invited)父亲一同前往,去航海。
40. A. calm B. icy 			C. stormy 		D. thundery
40. A。根据下文When we were in the middle of the lake, a  42  wind came all of a sudden.可
知,作者他们到了湖心,突然起风。自然出发的时候应该是风平浪静(calm),也才能够去航
海。41. A. finished	 		B. went 			C. seemed 		D. sounded
41. B。尽管父亲多年没有航海,但在父亲的掌控中,一切都进展顺利(go well)。
42. A. strong B. gentle 		C. cold 			D. hot
42. A。根据下文,他们的船随风颠簸,到处乱撞(violently),而且父亲还被卷落水中,可知
一定是狂风大作(strong)。
43. A. repeatedly B. lightly 		C. hardly 		D. violently
43. D。参考上一题。
44. A. danger B. place 			C. sport 			D. job
44. A。想想当时,肯定他们是遇险了,在作者记忆中,父亲应该是能处理好一切的险情(danger),但这一次,却害怕了。(也许是老了吧,呵呵。)
45. A. suffered B. fell 			C. froze 			D. withdrew
45. C。根据he shouted in a trembling voice,可知父亲是害怕了,手也不听使唤了,颤抖的声音在那向作者求救。
46. A. Look B. Help 			C. Run 			D. Jump
46. B。父亲害怕了,自己不能处理这一切了,当然是向作者求救(Help),希望作者帮他一把。
47. A. problem B. relationship 	C. machine 		D. boat 
47. A。参考44,父亲应该是能够处理好一切的问题。
48. A. turned to B. lived with 		C. argued with 	D. objected to
48. A。在作者记忆中,父亲一直是作者的偶像,是一位随时向他寻求力量和保护的英雄。turn 
to sb. for sth.向某人求助什么的。
49. A. fountain B. stream 		C. shower 		D. wave
49. D。根据下文Anther huge wall of water,可知在作者还没反应过来,一个巨浪(wave)拍打
过来。
50. A. if B. for 			C. after 			D. but
50. D。作者扑过去抓舵柄,却是迟了一步。
51. A. got through B. poured into 	C. turned over 	D. lifted up
51. C。紧接着,又是一个巨浪,将船掀翻(turned over)。根据下文,两人都落水了,当然是船翻了呀。
52. A. ashamed B. protective 		C. tired 			D. afraid
52. B。父亲在水中无助的挣扎,作者当然应该去保护(protective)他,拯救他。这个时候,不
应该为父亲不会游泳而感到羞愧(ashamed),更不能害怕(afraid)呀,不然,大家都乱了,那
不玩完了呀。
53. A. hopelessly B. quickly 		C. slowly 		D. helplessly 
53. B。此时父亲正在水中挣扎,当然是飞快(quickly)的向父亲游了过去,慢了(slowly),就
晚啦。注意当时的作者是大学毕业了,也是一大小伙子了,父亲遇险,应该紧急施救,不能
彷徨无助(helplessly),认为一切都无望的(hopelessly)。
54. A. pain B. anger 			C. fear 			D. shame
54. C。刚刚救起的父亲,当然还心有余悸(fear),注意作者的安慰“It’s all right, Dad. We are safe now,”强调一个safe,让父亲不要害怕啦。
55. A. making up B. getting ready 	C. paying off 		D. looking out
55. D。以前是作者指望(counted on)父亲,现在作者已经长大成人,当然应该反过来照顾(look out for)父亲了。
今年的完型在选材上仍然走温情叙事路线,一篇讲述父子情的记叙文,题目设置以实词为主、虚词为辅。严格遵守首行不设空的高考命题要求。要在完型拿下高分,考生需保持思维的一贯性及注重前后文联系。切记不能像做单选一样,做一道扔一道。现在的完型已经不考语法,大大增加了上下文推理出题的比例。如此次的开篇第36题,要读到第5段I swam to Dad才能确定是Cswimming。攻克完形填空,考生如果想节省时间并保证正确率,那建议读文章两遍。仅读一次不易拿下高分,读三遍过于消耗时间。
20小题;每小题2分,满分40分)
    请阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项的标号涂黑。
A
There was a gardener who looked after his garden with great care. To water his flowers, he used two buckers. One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated onehich had seen many years of service, but was now past its best.
Every morning, the gardener would fill up the two buckets. Then he would carry them along the path, one on each side, to the flowerbeds. The new bucket was very proud of itself. It could carry a full bucket of water without a single drop spilled (溢出). The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.
Sometimes the new bucket would say, “See how capable I am! How good it is that the gardener has me to water the flowers every day! I don't know why he still bothers with you. What a waste of space you are!”
And all that the old bucket could say was, “I know I’m not very useful, but I can only do my best. I’m happy that the gardener still finds a little bit of use in me, at least.”
One day, the gardener heard that kind or conversation. After watering the flowers as usual, he said, “You both have done your work very well. Now I am going to carry you back. I want you to look carefully along the path.”
Then the two buckets did so. All along the path, they noticed, on the side where the new bucket was carried, there was just bare (光秃秃的earth; on the other side where the old bucket was carried, there was a joyous row of wild flowers, leading all the way to the garden.
56. What does the underlined word “dilapidated” probably mean?
A. Dirty                       B. Dark
C. Worn-out                    D. Plain-looking.
57. What was the old bucket ashamed of?
A. His past.                     B. His aging.
C. His manner.                  D. His leaking.
58. The new bucket made conversations with the old one mainly to          
A. laugh at the old one
B. take pity on the old one
C. show off its beautiful looks
D. praise the gardener’s kindness
59. Why was the old bucket still kept by the gardener?
A. Because it was used to keep a balance
B. Because it stayed in its best condition
C. Because it was taken as a treasure
D. Because it had its own function
【】. 答案C
【解析】One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated one.可知一只桶是崭新的,而另一只是破旧不堪的。注意下文特别提到The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.可知是漏水的,当然就破了呀。
57. 答案D
【解析】The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.
58. 答案A
【解析】The new bucket was very proud of itself.和第三段,可知新桶对自己的表现很是自豪,而看到那个旧桶一路都是漏水,当然要炫耀一下自己,羞辱一下别人。
59. 答案D
【解析】B
Mapping Your World
Different forms of maps are appearing. They allow independent travelers to get local knowledge of places they are visiting, from the official to the unusual. Meanwhile, hi-tech developments are creating new ways for us to map the world. Here are two of our favorites;
Green Maps
Green Maps allows people to share with the world their knowledge of environmentally friendly places and attractions in the local areas. Users add information with a set of icons (图标, making it easy to read any map, whatever the  nationalities of those who produce it. At present there are over five hundred  
Map projects being developed in 54 countries Green Maps’ advertised idea is “think global, map local”. It is a wonderful way of gaining all sorts of a place, ranging from community garden to good places of bird watching.
Green Maps is not specifically intended for travelers. Not all of its maps are online, so it may be necessary for some users to communicate with producers through the Green Maps website.
Maps Mashups
Many people use online maps developed by Google, but not many know about the mashups of them. Working in a similar way to Green Maps, Maps Mashups allows people to add icons of their own to existing maps to express a certain topic. The mashups is so called because it combines all the knowledge you could ever need. It ranges from the extremely useful, such as where all the World Heritage Site are, to the most bizarre (古怪的,such as where America’s unkest cities are. With the mashups added to the basic Google Maps, a multi-layered (多层的) map can be created.
60. According to the passage, which of the following is a characteristic of Green Maps?
A. Aiming at environmental protection.
B. Introducing local attractions with icons.
C. Offering advice to independent travelers.
D. Collecting icons worldwide for local maps.
61. Which of the following icons is most probably NOT used in Green Maps?
A.                          B.


C.                      D. 

62. Map Mashups is named with the word “mashups”because       
A. it is produced by users all over the world
B. it gathers various kinds of information
C. it shares icons with Green Maps
D. it is a branch of Google Maps
63. What do Green Maps and Map Mashups have in common?
A. They are created by local people.
B. They are environmentally friendly.
C. Users can edit maps on the Internet.
D. Users need to communicate with produces.
【】【解析】Users add information with a set of icons (图标, making it easy to read any map, whatever the  nationalities of those who produce it.可知。
61. 答案B
【解析】It is a wonderful way of gaining all sorts of a place, ranging from community garden to good places of bird watching.可以确定不需要标注日期,故选答案B。
62. 答案B
【解析】The mashups is so called because it combine all the knowledge you could ever need.可知。
63. 答案C
【解析】Not all of its maps are online, so it may be necessary for some users to communicate with producers through the Green Maps website.和Many people use online maps developed by Google, but not many know about the mashups of them.可知两者的共同点即是能通过Internet来编辑。
C
Getting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. However, there is nothing fixed about attitudes to dirt.
In the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ills in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus began a long time when the rich and the poor in Europe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.
Though the belief in the merit of dirt was long-lived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientifically speaking, cleaning away dirt is good to health. Clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. Yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science since World War Ⅱ. Advertisements repeatedly sell the idea; clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. Has the hate for dirt, however, gone too far?
Attitudes to dirt still differ hugely nowadays. Many first-time parents nervously try to warn their children off touching dirt, which might be responsible for the spread of disease. On the contrary, Mary Ruebush, an American immunologist(免疫学家),encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system. And the latter position is gaining some ground.
64. The kings of France and England in the 16th century closed bath houses because        .
A. they lived healthily in a dirty environment.
B. they thought bath houses were to dirty to stay in 
C. they believed disease could be spread in public baths
D. they considered bathing as the cause of skin disease
65. Which of the following best describes Henry IV’s attitude to bathing?
A. Afraid.                      B. Curious.
C. Approving.                   D. Uninterested.
66. How does the passage mainly develop?
A. By providing examples.
B. By making comparisons.
C. By following the order of time.
D. By following the order of importance.
67. What is the author’s purpose in writing the passage?
A. To stress the role of dirt.
B. To introduce the history of dirt.
C. To call attention to the danger of dirt.
D. To present the change of views on dirt.
【】【解析】A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546.可知当时英法两国的国王之所以关闭公共澡堂,是因为他们认为那儿很危险,是疾病的传播地。
65. 答案A
【解析】Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.可知Henry IV很脏,几乎从不洗澡,而且命令国民也不能出去洗澡。可以推断他是十分害怕洗澡的。
66. 答案C
【解析】【解析】D
William Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13, 1865. His childhood lacked the harmony (和睦) that was typical of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. In fact, he inherited (继承) excellent taste in art from his family—both his father and his brother were painters. But he finally settled on literature, particularly drama (戏剧) and poetry.
Yeats had strong faith in coming of new artistic movements. He set himself the fresh task in founding an Irish national theatre in the late 1890s. His early theatrical experiments, however, were not received favorably at the beginning. He didn’t lose heart, and finally enjoyed success in his poetical drama.
Compared with his dramatic works, Yeats’s poems attract much admiring notice. The subject matter includes love, nature, history, time and aging. Though Yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern sensibility to them. As his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition.
He had not enjoyed a major public life since winning the Nobel Price in 1923. Yet, he continued writing almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40, he would who probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet Auden wrote, among others, the following liners:
Earth, receive an honored guest:
William Yeats is laid to rest.
Let the Irish vessel (船) lie
Emptied of its poetry68. Which of the following can describe Yeats’s family?
A. It filled Yeats’s childhood with laughter.
B. It was shocked by Yeats’s choice.
C. It was a typically wealthy family.
D. It had an artistic atmosphere.
69. According to the passage, what do we know about Yeats’s life?
A. Yeats founded the first Irish theater.
B. Yeats stuck to modern forms in his poetry.
C. Yeats began to produce his best works from the 1910s.
D. Yeats was not favored by the public until the 1923 Noble Prize.
70. What kind of feeling is expressed in W. H. Auden’s lines?
A. Envy.                        B. Sympathy.
C. Emptiness.                    D. Admiration.
71. What is the passage mainly about?
A. Yeats’ literary achievements.
B. Yeats’ historical influence.
C. Yeats’ artistic ambition.
D. Yeats’ national honor.
【】William Butler Yeats及其文学成就。
68. 答案D
【解析】In fact, he inherited (继承) excellent taste in art from his family—both his father and his brother were painters.【解析】Had Yeats stopped writing at age 40, he would who probably now be valued as a minor poet可知,Yeats应该是在40岁之后,也就是大约1910s开始写作大量优秀的诗歌。
70. 答案D
【解析】Yeats在诗歌文学上取得巨大成就的时候提及的,自然应该是对其诗歌方面的造诣表示钦佩和羡慕。
71. 答案A
【解析】William Butler Yeats在文学方面所取得的成就。
E
Skeptics are a strange lot. Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the environment, and they are tired of people who disagree with them. Those people, say skeptics, spread nothing but bad news about the environment. The “eco-guilt” brought on by the discouraging news about our planet gives rise to the popularity of skeptics as people search for more comforting worldviews.
Perhaps that explain why a new book by Bjorn Lomborg received so much publicity. That book, The Skeptical Environmentalist, declares that it measures the “real state of the world” as fine. Of course, another explanation is the deep pockets some big businesses with special interests. Indeed, Mr. Lomborg’s views are similar to those of some Industry-funded organizations, which start huge activities though the media to confuse the public about issues like global warming.
So it was strange to see Mr. Lomborg’s book go largely unchallenged in the media though his beliefs were contrary to most scientific opinions. One national newspaper in Canada ran a number of articles and reviews full of words of praise, even with the conclusion that “After Lomborg, the environmental movement will begin to die down.”
Such one-sided views should have immediately been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborg’s “preference for unexamined materials is incredible (不可信的”。
A critical批判的eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions. Unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some special interests. People might become half-blind before a world partially exhibited by the media. That’s a shame, because matters concerning the health of the planet are far too important to be treated lightly.
72. According to the passage, which of the following may be regarded as “skeptics”?
A. People who agree on the popularity of “eco-guilt”.
B. People who disbelieve the serious situation of our planet.
C. People who dislike the harmful effect of human activities.
D. People who spread comforting news to protect our environment.
73. Which of the following can be a reason for the popularity of Lomborg’s books?
A. Some big businesses intend to protect their own interests. 
B. The book challenges views about the fine state of the world.
C. The author convinces people to seek comforting worldviews.
D. Industry–funded media present confusing information.
74. The author mentioned the review in Nature in order to_____.
A. voice a different opinion
B. find fault with Lomborg’s book  
C. challenge the authority of the media
D. point out the value of scientific views.
75. What is the author’s main purpose in writing the passage?
A. To encourage the skeptics to have a critical eye.
B. To warn the public of the danger of half–blindness with reviews.
C. To blame the media’s lack of responsibility in presenting information.
D. To show the importance of presenting overall information by the media.
【】【解析】Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the environment,可知他们并不认为人类活动威胁着环境,即环境并非如有些人想象的那样糟糕。
73. 答案A
【解析】Of course, another explanation is the deep pockets some big businesses with special interests.可知。Unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some special interests.也可以验证。
74. 答案A
【解析】Such one-sided views should have immediately been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborg’s “preference for unexamined materials is incredible (不可信的”。Nature的出现才有了不同的观点。
75. 答案D
【解析】A critical (批判的eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions,作者是希望媒体能够向公众提供更多的、全方位的信息,而不应该是片面的。
【评析】阅读,是英语考试的重头戏。要想英语考试中拿高分,既快又好地完成阅读是强力保证。速度和质量,两者缺一不可。本次高考英语阅读,从体裁内容上看,依然是故事记叙文(A篇)、事物说明文(B篇)、观点议论文(C篇、E篇)、人物介绍文(D篇)等。从题目类别上看,传统四大类题型如词汇题(56题)细节题(64题)主旨题(71题)推理题(74题),新题型结构题并没有在此次考试中出现。今年考试阅读难度中等。
35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1份,满分10分)
以下标有题号的每一行均有一个错误,请找出,并按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。
此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。
此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。
注意:请在答题卡上作答。
Today is SundayI’ve been in Canada for two maonths.			This is the first time that I’ve been away my family for such a        	76.         		long time. With the help of Katia,a roommate of me, I’ve             	77.         		soon got used to live without my parents around. Katia, like           	78.         		many other Russian girls, are nice and lively. We become            	79.         		friends shortly after we meet each other. Although her English        	80.         		is a little hardly to understand, we enj
本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营