阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A 、B 、C 和 D ）中，选出最佳选项，并在题卡上将该项涂黑。
A new study shows students who write notes by hand during lectures perform better on exams than those who use laptops（笔记本电脑）.
Students are increasingly using laptops for note-taking because of speed and legibility（清晰度）. But the research has found laptop users are less able to remember and apply the concepts they have been taught.
Researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes “mindlessly” by taking down word for word what the professors said.
In the first experiment, students were given either a laptop or pen and paper. They listened to the same lectures and were told to use their usual note-taking skills. Thirty minutes after the talk, they were examined on their ability to remember facts and on how well they understood concepts.
The researchers found that laptop users took twice as many notes as those who wrote by hand. However, the typists performed worse at remembering and applying the concepts. Both groups scored similarly when it came to memorizing facts.
The researchers’ report said, “While more notes arc beneficial, if the notes are taken mindlessly, as is more likely the case on a laptop, the benefit disappears.”
In another experiment aimed at testing long-term memory, students took notes as before but were tested a week after the lecture. This time, the students who wrote notes by hand performed significantly better on the exam.
These two experiments suggest that handwritten notes arc not only better for immediate learning and understanding, but that they also lead to superior revision in the future.
21. More and more students favor laptops for note-taking because they can .
A. write more notes B. digest concepts better
C. get higher scores D. understand lectures better
22. While taking notes, laptop users tend to be .
A. skillful B. mindless
C. thoughtful D. tireless
23. The author of the passage aims to .
A. examine the importance of long-term memory
B. stress the benefit of taking notes by hand
C. explain the process of taking notes
D. promote the use of laptops
24. The passage is likely to appear in .
A. a newspaper advertisement B. a computer textbook
C. a science magazine D. a finance report
【试题解析】细节题。根据文章第二段第一句Students are increasingly using laptops for note-taking because of speed and legibility（清晰度）.可知学生越来越多使用电脑记笔记是因为速度和清晰度。也就是说使用笔记本电脑记笔记速度更快，可以记录更多的内容。故A正确。
【试题解析】推理题。根据第三段Researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes “mindlessly” by taking down word for word what the professors said. 研究人们做实验是为了发现使用笔记本电脑记笔记是否会让人处于一种无意识的状态之中，只是机械地输入。而实验结果说明用笔记本记录的学生表现不如使用钢笔记录的人。说明使用笔记本记录的确会让人有mindless的感觉。故B正确。
【试题解析】推理题。根据文章最后一段These two experiments suggest that handwritten notes arc not only better for immediate learning and understanding, but that they also lead to superior revision in the future.可知手动记笔记对于短期长期记忆都有好处，也就说本文强调我们需要进行手动记笔记，而不是使用电脑。故B正确。
1.A new study shows students who write notes by hand during lectures perform better on exams than those who use laptops。
【分析】本句中动词show后面宾语从句的引导词that被省略了，这个宾语从句中含有定语从句who write notes by hand during lectures修饰students；另外一个定语从句who use laptops修饰those。
2.These two experiments suggest that handwritten notes are not only better for immediate learning and understanding, but that they also lead to superior revision in the future.
【分析】本句中的动词suggest表示“说明，暗示”，并不是“建议”；另外句中的宾语从句that handwritten notes are not only better for immediate learning and understanding, but that they also lead to superior revision in the future.较长，谓语部分是有not only…but also…连接。
(Q = Question; A = Answer)
Q: If someone sits right next to me in an empty movie theater, is it rude to move?
A: Maybe, but nobody will fault you for it. Chances are that the close sitter doesn’t realize he disturbs you, so he may miss your annoyance. You undoubtedly aren’t the first person he’s met who needs enough room. Forgive his bad judgment, move quietly and enjoy the show.
Q: If 1 use the bathroom at a store, do I need to buy something?
A: Consider frequency and urgency. Is this a one-time thing or an emergency? If so, you don’t have to buy anything, but it would be kind if you did. However, if you regularly use the bathroom at this place, then you arc a customer, and you should act like one.
Q: If someone is talking loudly on the bus, is there a nicc way to ask him to keep it down?
A: No. Try other means: 1) Stare at him until he gets aware of it and quiets down. 2) Lift your finger in a silence motion（动作） and smile. 3) Put on earphones and ignore him.
Q: If I remember my friend’s birthday a day late, should I apologize or just wish her a happy birthday like nothing happened?
A: This is the reason why the word belated was invented. “Happy belated birthday!” is short for: “Well. I know I forgot, but then I remembered. Forgive me and happy birthday.”
Q: Can I lie about seeing a text because I was loo busy or lazy to respond to it?
A: Don’t lie. Receiving a text does not mean you need to respond(回复) to it. Why waste a perfectly good lie when the truth will serve? “Yes,” you can say if ever asked, “I saw it.” No explanation is needed as to why you don’t respond.
25. You will get annoyed in a theater when__ .
A. a person is too active
B. a person is too rude to you
C. a person talks too loudly
D. a person sits too close to you
26. How will you quiet someone down in a public place?
A. By making fun of him continuously.
B. By looking purposefully at him.
C. By talking to him directly.
D. By pointing angrily at him.
27. The underlined word “belated” in Situation IV probably means .
A. prcdictcd B. returned C. cancelled D. delayed
28. What is the passage mainly about?
A. Modern ways to mind your manners.
B. Different ways to change others’ manners.
C. Proper manners to offer help to others.
D. Good manners to talk to people.
【试题解析】推理题。根据Situation I中的Q: If someone sits right next to me in an empty movie theater, is it rude to move?A: Maybe, but nobody will fault you for it. Chances are that the close sitter doesn’t realize he disturbs you。可知在电影院里，如果有人坐得理你太近，这也许会是一件让人恼怒的事情。故D正确。
【试题解析】细节题。根据Situation III中的Stare at him until he gets aware of it and quiets down可知如果一个人讲话声音太大，你可以瞪着他看，直到他意识到为止。故B正确。
【试题解析】猜测词义题。根据Situation IV中 If I remember my friend’s birthday a day late, 和This is the reason why the word belated was invented.可知这是在你忘记了对方的生日之后的补救措施。故该词应该是指“delayed”迟到的，晚来的。故D正确。
Chances are that the close sitter doesn’t realize he disturbs you, so he may miss your annoyance.
【分析】本句中有一个固定句式chances are that…很可能…；另外动词realize后面含有一个宾语从句he disturbs you。
Would it surprise you to learn that, like animals, trees communicate with each other and pass on their wealth to the next generation?
UBC Professor Simard explains how trees are much more complex than most of us ever imagined. Although Charles Darwin thought that trees arc competing for survival of the fittest, Simard shows just how wrong he was. In fact, the opposite is true: trees survive through their co-operation and support, passing around necessary nutrition “depending on who needs it”.
Nitrogen（氮） and carbon are shared through miles of underground fungi（真菌） networks, making sure that all trees in the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy. This hidden system works in a very similar way to the networks of neurons（神经元）in our brains, and when one tree is destroyed, it affects all.
Simard talks about “mother trees”, usually the largest and oldest plants on which all other trees depend. She explains how dying trees pass on the wealth to the next generation, transporting important minerals to young trees so they may continue to grow. When humans cut down “mother trees” with no awareness of these highly complex “tree societies” or the networks on which they feed, we are reducing the chances of survival for the entire forest.
“We didn’t take any notice of it.” Simard says sadly. “Dying trees move nutrition into the young trees before dying, but we never give them chance.” If we could put across the message to the forestry industry, we could make a huge difference towards our environmental protection efforts for the future.
29. The underlined sentence “the opposite is true” in Paragraph 2 probably means that trees .
A. compete for survival
B. protect their own wealth
C. depend on each other
D. provide support for dying trees
30. “Mother trees” are extremely important because they .
A. look the largest in size in the forest
B. pass on nutrition to young trees
C. seem more likely to be cut down by humans
D. know more about the complex “tree societies”
31. The underlined word “it” in the last paragraph refers to .
A. how “tree societies” work
B. how trees grow old
C. how forestry industry develops
D. how young trees survive
32. What would be the best title for the passage?
A. Old Trees Communicate Like Humans
B. Young Trees Are In Need Of Protection
C. Trees Are More Awesome Thart You Think
D. Trees Contribute To Our Society
【试题解析】推理题。根据本句Although Charles Darwin thought that trees arc competing for survival of the fittest, Simard shows just how wrong he was. In fact, the opposite is true: 可知达尔文认为树是相互竞争以获得生存。但是Simard的实验发现达尔文是错误的。实际上：与达尔文的理论相反的观点是正确的。也就是说树不是竞争生存，而是考相互合作，相互依靠生存下来的。故C正确。
【试题解析】推理题。根据文章第四段Simard talks about “mother trees”, usually the largest and oldest plants on which all other trees depend.可知“mother trees”通常都是其他的树依赖的大树，它承担这向小树输送养料的作用。ACD三项都是片面的理解。故B正确。
【试题解析】推理题。根据第四段最后三行和最后一段第一行When humans cut down “mother trees” with no awareness of these highly complex “tree societies” or the networks on which they feed, we are reducing the chances of survival for the entire forest.
“We didn’t take any notice of it.”当人们意识不到这种复杂的“tree societies”情况下砍倒了mother trees，我们就减少了整个森林幸存的机会。最后一段第一句中的it就是指complex “tree societies”。故A正确。
【试题解析】主旨大意题。根据文章主题段第一段Would it surprise you to learn that, like animals, trees communicate with each other and pass on their wealth to the next generation?可知树和动物一样，能够把自己的财富交个下一代。这比人们原来的看法完全不一样，树比我们认为地更聪明。故C正确。
UBC Professor Simard explains how trees are much more complex than most of us ever imagined.
【分析】本节中的动词explain后面含有一个how引导的宾语从句how trees are much more complex than most of us ever imagined.这个从句中有一个比较从句most of us ever imagined。
Travis is the manager of G&G where he is responsible for forty employees（雇员） and profits (利润) of over $2 million per year. He’s never late to work. He does not get upset on the job. When one of his employees started crying after a customer screamed at her, Travis took her away. “Your working uniform is your shelter,” he told her. “Nothing anyone says will ever hurt you. You will always be as strong as you want to be.”
Travis picked up that lecture in one of his G&G training courses, an education program that began on his first day and continues throughout an employee’s occupation. The training has, Travis says, changed his life. G&G has taught him how to live, how to focus, how to get to work on time, and how to master his emotions（情绪）. Most importantly, it taught him willpower.
At the center of that education is an extreme focus on an all-important habit: willpower. Dozens of cases show that willpower is the single most important habit for a person s success.
And the best way to strengthen willpower is to make it into a habit. “Sometimes it looks like people with great self-control aren’t working hard—but that’s because they’ve made it automatic,” Angela Duckworth, one of the University of Pennsylvania researchers said. “Their willpower occurs without them having to think about it.”
The company spent millions of dollars developing programs of study to train employees on self-control. Managers wrote workbooks that serve as guides to how to make willpower a habit in workers’ lives. Those courses are, in part, why G&G has grown from a sleepy company into a large one with more than seventeen thousand stores and profits of more than $10 billion a year.
33. We learn from Paragraph 2 that employees in G&G must .
A. learn to give lectures
B. attend education programs
C. design a working uniform
D. develop a common hobby
34. Willpower will become a habit when employees can .
A. focus on the profits
B. benefit from the job
C. protect themselves well
D. control their feelings well
35. What can we infer from the passage?
A. G&G has grown into a large company.
B. G&G will spend half its profits training employees.
C. G&G may become more successful in the future.
D. G&G has to produce more workbooks for managers.
【试题解析】推理题。根据文章第二段1,2行Travis picked up that lecture in one of his G&G training courses, an education program that began on his first day and continues throughout an employee’s occupation.可知G&G的培训课程在新员工入职第一天就开始了，而且在贯穿与员工的工作之中。也就是说G&G的员工都得参加这样的培训课程。故B正确。
【试题解析】推理题。根据第三段1,2行And the best way to strengthen willpower is to make it into a habit. “Sometimes it looks like people with great self-control aren’t working hard—but that’s because they’ve made it automatic可知加强意志力最好的方法就是让意志力成为一种习惯。有时候有很强自我控制里的人工作并不努力，你是因为他们还没有把自我控制当成一种习惯。也就是说当人们能够很好地控制我们的感情时，我们就会让意志力成为习惯。我们就能表现得很好。故D正确。
【试题解析】推理题。根据文章最后一段第一句The company spent millions of dollars developing programs of study to train employees on self-control.和最后一句Those courses are, in part, why G&G has grown from a sleepy company into a large one with more than seventeen thousand stores and profits of more than $10 billion a year.可知这家公司在培训员工方面花了很多钱，而且也让公司发展得很好，也正是因为在员工培训方面的投入很大，所以他们可能在未来会取得更大的成功。故C正确。
And the best way to strengthen willpower is to make it into a habit.
【分析】在本句中不定式的用法得到了充分的体现。本句中主语the best way后面有不定式to strengthen willpower作为定语来修饰这个名词，还可以使用the best way of strengthening willpower。另外本句中的表语to make it into a habit也是一个不定式，表示具体的一次性的行为。
Eyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment, the eyes are working to see the world around us. Over forty percent of Americans worry about losing eyesight, but it’s easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:
• Schedule yearly exams. 36 Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.
• Protect against UV rays(紫外线). Long-term stay in the sun creates risk to youreyes. No matter what the season is, it’s extremely important to wear sunglasses. 37
• Give your eyes a break. Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products. 38 Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20-second break and look at something 20 feet away.
• 39 As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. Vitamins(维生素) C and E help protect eyesight and promote eye health.
• Practice safe wear and care of contact lenses（隐形眼镜）. Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesight at risk. 40 Otherwise, you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.
A. Eat your greens.
B. Eye care should begin early in life.
C. They can properly protect your eyes.
D. Stay in good shape by taking more vitamins.
E. Parents usually don’t cane about their own eyesight.
F. Always follow the doctor’s advice for appropriate wear.
G. This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.
【试题解析】本段的标题是Schedule yearly exams安排每年都检查眼睛。横线下一句：Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check.可知专家建议父母亲在6-12个月的时候就带着孩子去进行眼部检查。也就说眼部检查要尽可能地早进行。故B正确。
【试题解析】本段的标题是Give your eyes a break.让眼睛休息。本段第一句三分之二的美国人花7个小时的时间使用电脑或者电子产品。没有让我们的眼睛得到休息，这样频繁地使用会增加我们眼睛疲劳的危险。故G项符合上下文串联。
【试题解析】根据本段第一句As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day.可知要多吃蔬菜等绿色食品，对我们的眼睛是有好处的。故A项符合段落大意。
It was already half past seven and I was running late again for the dinner appointment with my wife, Eleanor. We had 41 to meet at the restaurant at seven o’clock. I felt a little uneasy, but to my 42 I had a good excuse: A business meeting had 43 and I’d wasted no time getting to the dinner.
When I arrived at the 44 I apologized and told Eleanor I didn’t mean to be late. She screamed, “You never mean to.” Well, I 45 tell she was angry. “I’m sorry but it was not 46 .” I said. Then I told her about the business meeting 47 my explanation seemed to make things worse, which started to drive 48 mad as well.
Several weeks later, when I 49 the situation to my friend Ken Hardy, he smiled, “You 50 a classic mistake. You’re stuck 51 your own way of thinking. You didn’t 52 to be late. But that’s not the point. What is 53 in your communication is how your lateness affected Eleanor.” He pointed out that I focused on the intention 54 Eleanor focused on the result. Thus, 55 of us felt misunderstood and crazy.
Thinking more about Ken’s words, I 56 recognized the root cause of such disagreement. It’s the result of the action that really 57 I should have started the conversation by expressing 58 my actions affected Eleanor and 59 the discussions about my intention for later, much later and even never.
Later on, after talking to Eleanor and really 60 her experience of the results of my lateness, I’ve managed to be on time a lot more frequently.
41. A. started B. agreed C.continued D. managed
42. A. relief B. surprise C.regret D. sorrow
43. A. broken out B. closed down C. faded away D. run over
44. A. house B. room C.restaurant D. supermarket
45. A. could B. must C.will D. might
46. A. movable B. comfortable C.acceptable D. avoidable
47. A. However B. Therefore C.Morever D. Otherwise
48. A. her B.him C. me D. them
49. A. spread B. wrote C.translated D. described
50. A. knew B.made C.found D. took
51. A. in B.beyond C. for D. against
52. A. need B. prove C. pretend D. intend
53. A. funny B. important C. possible D. simple
54. A. while B. after C. until D. unless
55. A. all B. none C. both D. neither
56. A. usually B. merely C. hardly D.gradually
57. A. inspires B. matters C. improves D. challenges
58. A. how B. why C. when D. what
59. A. compared B. reported C. finished D.saved
60. A. showing B. satisfying C. understanding D. destroying
【试题解析】考察名词词义辨析及上下文串联。A房子；B房间；C餐厅；D超市；根据文章第二句We had 41 to meet at the restaurant at seven o’clock.可知我和妻子约好在一家餐厅见面，所以我应该来到这个餐厅。故C正确。
【试题解析】考察固定搭配。Make a mistake犯错误；他告诉我说我犯了一个经典的错误。只关注了自己，没有注意到自己的行为对对方的影响。
【试题解析】考察固定搭配。Be stuck in…困于..；Ken Hardy对我说：你困在了自己的思维模式里了。你不想迟到，但是这并不是关键点，关键是你的迟到影响了Eleanor。故A正确。
Thinking more about Ken’s words, I gradually recognized the root cause of such disagreement. It’s the result of the action that really matters
【分析】本句中的现在动词短语thinking more about Ken’s words在句中充当伴随状语，因为动词think与句子主语I构成逻辑上的主动关系吗，所以使用现在分词做状语。后面句子It’s the result of the action that really matters是强调句型，强调的是句子的主语，本句的谓语动词是不及物动词matter“重要，有关系”。
Jonny: Hey! I’m just practicing Tai Chi(太极). Would you like to join me?
Peter: I know nothing about it. Is it difficult?
Jonny: It seems easy, but you need a lot of practice. You just follow me like this.
Peter: OK. Don’t laugh 61 me. I may look funny.
Jonny: Bend your knees slightly and reach out your arms like tree branches, naturally and 62 (soft). Try to keep your body straight. Move slowly, then be sure to keep your balance and don’t let your body shake.
Peter: I cannot control my body well. My legs become 63 (pain).
Jonny: Keep 64 (hold) your position for a while. It helps develop your strength and flexibility. Raise your leg and let 65 stay in the air for seconds.
Peter: I feel my legs shaking. I cannot do this any longer.
Jonny: Be patient! Tai Chi 66 (call) “shadow boxing” in English. It asks you to act like water: to be flexible as well 67 strong. In real competition, a Tai Chi master borrows the strength of the competitor and uses this energy to fight back. The 68 (hard) you try to beat him, the more likely you will get hit. He controls you!
Peter: Unbelievable! Oh..., 69 you don’t mind, I’ll stop and take a deep 70 .
【试题解析】考察固定搭配laugh at…嘲笑…；根据下面一句I may look funny也许我看上去很滑稽，所以先提醒对方不要嘲笑我。
【试题解析】固定搭配keep doing sth一直做某事；本句表示要一直维持住这个位置一段时间，会帮助发展你的力气和灵活性。
【试题解析】这里的it就是指前面的raise your leg中的your leg。用it指代上文提及的同一事物。
【试题解析】本句是一个固定搭配as well as…和…，也…；太极要求你像水英语行动，灵活也要强大…；
【试题解析】本句是一个固定句式：the 比较级…, the 比较级…“越…就越….”；你越来用力击打他，你越可能被击中，他能够控制你。因为对方会借力打力。
【试题解析】Peter认为这样的事情是不可能的，所以他想深呼吸让自己平静下来。故使用take a deep breath深呼吸。
Dear Jeremy and Alice,
Although we’ve been delighted to have you as neighbors, we’re hoping to settle something that bothers to us. In a word, your dog—Cleo.
We’ve called several time about Cleo’s early morning barking. It is difficult to understanding why she barks every minute she’s outside. The early morning barking have been disturbing us as wc arc often up all night with the baby. Beside, Cleo tends to bark a average of six hours a day. This morning she starts barking even before 5 o’clock. That is too much for us. considering how closely the houses are.
We appreciate our apologies and goodwill, but we hope that you can figure a good way of settling the matter.
【试题解析】本句中的it是一个形式主语，真正的主语是后面的不定式结构to understand why….；不定式结构中to后面要接动词原形。
【试题解析】本句的主语是单个的动名词短语the early morning barking，做主语时，谓语动词要使用单数形式。
【试题解析】本句how close the houses are中的close本应该是在系动词are的后面，构成系表结构are close。Closely是一个副词，副词通常不能和许系动词连用构成系表结构的。
假定你是学生会主席李华。学校将举办一次以”校园生活，创意无限”（innovations on campus）为主题的创意作品展评活动。请你根据以下图示，以短文形式用英语写一份书面通知。
参考词汇：校园campus 创意作品innovation 颁奖prize-giving
本文属于看图作文，实际上属于是通知布告。学校将举办一次以”校园生活，创意无限”（innovations on campus）为主题的创意作品展评活动。要特别注意通知的格式和一些惯用语。要点：1.介绍本次活动的主题”校园生活，创意无限”（innovations on campus）；2.作品出阿姨说明；3.展评地点：体育馆，时间：6月16-18日；颁奖时间：18日15:00-17:00.
（1）Along with your wonderful innovation, you need to hand in a report, explaining how the idea occurs to you and what materials you use.
（2）Apart from your wonderful innovation, you need to hand in a report, which explains how the idea occurs to you and what materials you use.
One Possible Version
An exciting event “Innovations on Campus” is around the corner. Every one of you is expected to be part of the event which encourages creative minds and gives full play to your DIY skills.
Note that your innovations must be school things. Along with your wonderful innovation, you need to hand in a report, explaining how the idea occurs to you and what materials you use.
All the collections will be on show from June 16 to 18 in the gym. Looking forward to the prize-giving ceremony? Sure! It’ll be held from 15:00 to 17:00 on June 18. So don’t miss the chancc of being the winner. Your contribution will certainly make the event a huge success. For any questions, call Li Hua at 44876655.
Come on, everybody! It’s your show time.