欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 2005年高考试题——英语听力稿(湖北卷)

2005年高考试题——英语听力稿(湖北卷)

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 湖北

上传时间:2014/11/21

下载次数:310次

资料类型:历年高考题

文档大小:139KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
2005年高考试题——英语听力(湖北卷)录音稿
第一部分:听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡。
第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。并标在试卷的相应,10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A. £19. 15.         B. £9. 15.           £C. £9. 18.
答案是B。
1. What happened to the man?
A. He was pushed down.                 
B. He knocked into a door.                
C. He ran into someone.
2. What do we know about the woman?
A. She’s excited about the trip.
B. She’s uninterested in the trip.
C. She’s regretful about the trip.
3. What has the man been doing?
A. Greeting his guests.                     
B. Cleaning the house.                       
C. Arguing with Maggie.
4. What does the woman mean?
A. She enjoyed the music at the party.
B. She didn’t like the food at the party.
C. She didn’t have a good time at the party.
5. Why can’t the woman play her records?
A. Because she’s broken them.
B. Because she’s left them in the cafe.
C. Because she’s forgotten where she put them.
第二节 (共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟时间阅读每小题。听完后,每小题将给出55秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is the woman ?
A. A thief is in her house.
B. There is a fight downstairs.
C. Someone is breaking her window.
7. What does the man ask the woman to do?
A. To hide in a car.
B. To go downstairs.                        
C. To stay in her bedroom.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What’s the plan for the activity on Friday?
A. A meeting followed by a lunch.
B. A lunch followed by a lecture.
C. A lecture followed by a meeting.
9. What time will Professor Smith finish his talk?
A. At about 1:45.   B. At about 2:15.   C. At about 2:45.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. Whom is the woman disappointed in?
A. The judges.      B. The listeners.    C. The speakers.
11. According to the woman, how did most of the listeners feel about the result of the competition?
A. They were satisfied.
B. They were astonished.                  
C. They were worried.
12. What do the man and woman disagree on?
A. Whose speech was better.
B. Whose pronunciation was better.
C. Whose speech was meaningful.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. Who is the woman talking to?
A. A stranger.       B. A friend.           C. Her partner.
14. Where are the two speakers?
A. At an airport      B. At a bus stop.     C. At a department store.
15. Why does the man say they lost half the fun of traveling?
A. Because his wife lost a $ 100 bill on their trip.
B. Because his wife left her purse at a department store.
C. Because his wife’s handbag was taken away at the airport.
16. What does the woman thank the man for at the end of the conversation?
A. For telling her that the bus was coming.
B. For telling her the way to Sunday Square.
C. For telling her to be careful during the trip.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What is a blood transfusion?
A. Losing a lot of blood in a serious accident or a difficult operation.
B. Finding out the amount of blood a patient needs for an operation.
C. Taking blood from someone else and putting it into a patient’s body.
18. What finally made almost every blood transfusion successful?
A. The discovery of blood types.
B. The founding of a blood bank.
C. The experiment with sheep blood.
19. According to the speaker, if you give 10% of your blood, how long does it take your body to replace it?
A. One week.        B. Five days.         C. One day.
20. What is the main purpose of the speech?
A. To call on people to give blood.
B. To explain what a blood transfusion is.
C. To review the history of the research on blood.


1. B    2. B    3. B    4. C     5. A    6. A    7. C    8. B
9. C    10. A   11. B   12. A   13. B   14. B   15. C    16. C
17. C   18. A   19. C   20. A














高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!


































本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营